1

Rondreis Sri Lanka: Veelzijdig & verrassend

Duurtijd17 dagen
Prijs vanaf€ 3.965/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

 • Retourvluchten vanuit Brussel
 • Accommodaties & maaltijden
 • Transfers & excursies
 • Lokale Engelstalige begeleiding
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Sri Lanka is dé hippe bestemming bij uitstek: divers, authentiek en met friendly locals! Na jaren winnen aan populariteit, zijn de begane paden stilaan een beetje platgetreden en wordt het steeds moeilijker om dat ene bijzondere plekje te vinden. Ben jij op zoek naar een ervaring die toch net iets anders is? Niet getreurd! Wij laten je graag het eiland verkennen op een originele manier!

DAG 01 | Brussel

Zin in avontuur? Check! Klaar om Sri Lanka écht te ontdekken? Vandaag vlieg je vanuit Brussel naar Colombo om ervoor te zorgen dat de parel van de Indische Oceaan geen geheimen meer heeft voor jou!

DAG 02 | Colombo – Anamaduwa (L,D)

Welkom in Colombo! Na het onthaal op de luchthaven neem je de transfer naar de regio van Puttalam. Je neemt je intrek in een unieke jungle lodge: The Mudhouse. Verblijf in een volledig uitgeruste hut te midden van tropisch groen en meren vol met wildlife. Wist je dat er ook een fiets klaarstaat om het domein zelf te verkennen?

Boutique
The Mudhouse

DAG 03 | Anamaduwa (O,L,D)

Vandaag kies je helemaal zelf hoe je dag eruit ziet! The Mudhouse biedt tal van leuke activiteiten waaruit je maar moeilijk kan kiezen. Bezoek de rotstempel van Paramakanda, ga bird watchen, kajak over de meren of volg een kookles bij de chef van dienst. Ben je hier op vrijdag? Bezoek dan zeker in de voormiddag de markt in Anamaduwa!

DAG 04 | Anamaduwa – Jaffna (O)

Het minder bekende Jaffna was ooit de culturele hoofdstad van de Sri Lankaanse Tamils. Langzaam maar zeker weet deze stad meer toeristen te lokken. Onbekend is zeker niet gelijk aan onbemind en dat ontdek je al snel tijdens je stadsbezoek. Vanuit het oude Nederlandse fort van Jaffna heb je een uitstekend overzicht over de lagunes en ook de Jaffna Public Library mag niet ontbreken op jouw planning! 

DAG 05 | Jaffna: Delft Island (O)

Dertig kilometer voor de kust van Jaffna ligt Delft Island, of ‘Nedunateevu’ in het Tamil, een van de vele eilanden rondom de stad. Na een uurtje op de ferry kom je aan op dit geïsoleerde eilandje waar bomen en koraal eindeloos groeien en de herinnering aan de kolonisten nog springlevend is.

DAG 06 | Jaffna – Anuradhapura (O)

De volgende stop is Anuradhapura! Voor je Jaffna verlaat, breng je nog een bezoek aan de Nallur Kandaswamy tempel, een reusachtige hindoetempel en meteen ook de meest indrukwekkende van de hele stad. Hier wordt Murugan (of Skanda) aanbeden, de god van oorlog, liefde en schoonheid.

Forest Rock Garden is een typisch boeddhistisch hotel waar enkel vegetarische gerechten en non-alcoholische dranken te verkrijgen zijn.

DAG 07 | Anuradhapura – Ritigala – Sigiriya (O)

Klaar voor wat cultuur te midden van prachtige natuur? Ga naar Ritigala, de hoogste berg van de noordelijke en centrale droogvlaktes van het eiland, waar zich een oud boeddhistisch klooster bevindt. De bergmassa strekt zich uit over een enorme oppervlakte en is deels bedekt met dichte jungle bewoond door olifanten, beren en zelfs luipaarden. Het wolkendek en de mist die boven de berg zweven, geven dit natuurreservaat een mysterieuze uitstraling. Je kan hier ook prachtige wilde orchideeën spotten.

DAG 08 | Sigiriya: Habarana & Pidurangala (O,L)

Je bezoekt een lokale ‘Ashram’, een typisch spirituele plek voor het beoefenen van yoga en meditatie. Je serveert een maaltijd aan de lokale monniken en geniet daarna zelf van een traditionele lokale lunch. Als dat geen unieke ervaring is! Liever niet de bekende Sigiriya Leeuwenrots voor jou? Bezoek dan ‘s avonds de Pidurangala rots. Sterk gelijkend op de Leeuwenrots van Sigiriya, maar minder toeristisch en even prachtig!

DAG 09 | Sigiriya – Mahiyangana (O,L)

Vertrek in zuidelijke richting naar Mahiyangana waar je bij aankomst in het hotel geniet van een lunch. Na de middag verken je het dorpje en krijg je unieke inzichten in het dagelijkse leven van de locals. Maak een boottochtje naar een rijstmolen en wandel naar de top van de berg voor een prachtig panorama. Proef een kopje kruidenthee bij de lokale bevolking en baad samen met de locals in de plaatselijke bron!

DAG 10 | Mahiyangana (O,L)

In de voormiddag ga je op avontuur om de Rathna Ella waterval te ontdekken. Je wandelt door rijstvelden en klautert over smalle richeltjes langs het water. De majestueuze waterval is meer dan #mytookumoment waardig! Geniet van een lokale lunch en ga daarna verder naar Dambana, de thuisbasis van de inheemse Vedda gemeenschap. Maak kennis met hun leefwijze, ooit jager-verzamelaars, en leer meer over de inheemse wortels van Sri Lanka.

DAG 11 | Mahiyangana – Digana (O)

Je zet koers richting Digana in centraal Sri Lanka, waar je je intrek neemt in een leuke hut van de Polwaththa Eco Lodge. Dit is responsible tourism want de lokale gemeenschap heeft een direct voordeel aan jouw toeristische verblijf! Geniet van een heerlijke vrije dag om de lodge te verkennen.

DAG 12 | Digana (O,L)

Vandaag trek je er een hele dag op uit in de omgeving. Je lokale gids neemt je mee naar een plaatselijk schooltje waar je kan deelnemen aan een korte les en een babbeltje kan slaan met de kinderen. Je voelt je een echte local want je springt ook op de lokale bus die je naar een verborgen waterval in de jungle brengt! Even afkoeling nodig? Spring in het natuurlijke zwembad! Lunch is voorzien nabij de waterval en daarna keer je per tuktuk of 4x4 jeep terug naar de eco lodge.

DAG 13 | Digana: Mediwaka (O,L)

Opnieuw een dag boordevol lokale cultuur! Volg de schilderachtige slingerende weg tot in Mediwaka, een charmant dorpje waar de waterbuffels nog steeds op de rijstvelden werken en waar de tijd lijkt stil te staan. Na een lunch in een oud landhuis brengt deze dag je naar een lokaal schooltje. Ook maak je een wandeling langs de rijstvelden, groentepercelen en rivier: een echt #mytookumoment!

DAG 14 | Digana – Kandy (O,L)

Op de planning voor vandaag? Kandy! Deze door Unesco tot werelderfgoed uitgeroepen stad werd weloverwogen aangelegd als zetel van de koning en de goden en niet als handelsstad. Naast het meer vind je de sfeervolle Tempel van de Tand, een absolute must see. Sluit de ontdekking van deze stad af met een typische lunch tussen de locals!

DAG 15 | Kandy (O,L)

Op naar de Kandyan Manor! Hier leer je meer over de lokale keuken en ga je samen met de chef naar de plaatselijke markt om verse ingrediënten uit te kiezen. Geef je zintuigen vrij spel! Je krijgt uitleg over het reilen en zeilen in de Sri Lankaanse keuken en geniet van een heerlijk zelfgemaakte lunch. In de namiddag breng je een bezoek aan de bekende kruidentuinen van Matale. Je krijgt meer inzicht in de verschillende kruiden waarvoor Sri Lanka bekend staat en wie weet herken je er wel enkele van de lunch van daarnet!

DAG 16 | Kandy – Colombo (O,D)

Een ontdekking van de parel van de Indische Oceaan is niet compleet zonder een bezoekje aan de hoofdstad. Op naar Colombo waar lokale traditie en koloniale elementen resulteren in een eigen architectuur. Hindoetempels, moskeeën en kerken zorgen voor een smeltkroes van religies. In de avond neemt een local je mee op culinaire ontdekking doorheen Galle Face: street food time!

DAG 17 | Colombo – Brussel (O)

Na een laatste ontspannen ontbijt neem je in de namiddag de transfer naar de luchthaven van Colombo. Hier stap je helemaal voldaan van je Sri Lankaanse avontuur op de internationale vlucht huiswaarts.

DAG 18 | Brussel

Je komt aan in België en geniet nog na van deze onvergetelijke trip!

Wat maakt deze reis duurzaam?

 • Tewerkstelling van lokale gidsen met billijke vergoedingen
 • Verschillende lokale lunches in het programma
 • Onze lokale partner in Sri Lanka heeft een Travelife certificering, een toonaangevende norm als het gaat om duurzaamheid, die wordt toegekend aan organisaties die zich inzetten voor echte duurzame initiatieven en zaken die zowel ethisch als maatschappelijk verantwoord zijn. Ze voldoen aan meer dan 160 criteria op het gebied van duurzaamheidsmanagement, kantooractiviteiten, samenwerken met leveranciers en klantcommunicatie. 
 • Verblijf in The Mudhouse dat focust op community based en environmentally focused tourism. Local employment: eerder trainen van lokale mensen dan inhuren van werkkrachten verder weg. Ook focussen ze op het trainen en aannemen van vrouwen en werken ze met lokale chauffeurs. Ze werken samen met lokale boeren en leveranciers van de Anamaduwa markt waar ze een langdurige handelsrelatie mee opbouwen.
 • Programma met off the beaten track regio's en excursies: Puttalam, Jaffna, Pidurangala (i.p.v. Sigirya), Mahiyangana en Digana
 • Verblijf in Jetwing Jaffna. Jetwing Hotels heeft een duidelijke visie op duurzaam toerisme waar ze al meer dan 40 jaar rond werken. De strategie bouwt verder op zes sleutelcategorieën waaronder Family: personeel wordt gezien als familie en kan werken in een veilige, discriminatie vrije omgeving met focus op ontwikkeling. Sourcing & Production: focus op internaliseren van de supply chain, lokale productie en verantwoordelijk gebruik van goederen (bv. onsite waterbottelarijen om plastic te vermijden en transport te beperken, alsook het kopen van producten op lokale markten)
 • Responsible tourims door verblijf in Polawaththa (wat Coconut Estate betekent), een rustieke, door familie gerunde ecolodge waar je kennismaakt met de echte Sri Lankaanse gastvrijheid. De keuken staat in het teken van lokale producten en de koffie op het terrein zelf verbouwd. De werknemers komen uit de naburige gemeenschappen. Ter plaatse is er een winkeltje met milieuvriendelijke producten en ambachten gemaakt door lokale vrouwen. De hutten zijn voorzien van boilers op zonne-energie en de eigenaars werken samen met de naburige gemeenschap aan een herbebossingsproject van (ayurvedische) planten en bomen!
 • Verblijf in The Mudhouse dat focust op community based en environmentally focused tourism. Focus op het trainen en aannemen van vrouwen.
 • Hotel Sigiriya behoort tot de Serendib Leisure Hotels en zet in op duurzame praktijken. Zo hebben ze reeds meerdere awards gewonnen en zetten ze voortdurend in op de gemeenschap. Het hotel identificeerde al snel de behoefte aan voorschools onderwijs en in reactie daarop creëerden ze een ruimte voor jongeren. Ze bleven de salarissen van de leraar betalen en motiveerden gezinnen om hun kinderen gratis voorschools onderwijs te laten volgen. Ook plastic wordt zoveel mogelijk gemeden en hun ligging te midden van het Sigiriya Natural Reserve, maakt het hotel meer dan een bezoekje waard!
 • Carbon Neutral Rate inbegrepen, waardoor je als reiziger een Green Pass Traveller wordt. De bijdrage gaat naar een milieuvriendelijk project
 • Verblijf in The Mudhouse dat focust op community based en environmentally focused tourism. Regeneration project: doel is biodiversiteit aan de hand van forest management en landscaping (bv. soms plantensoorten verwijderen om een balans te behouden). Reforestation. Organic farming: het lange termijn doel is om zelfvoorzienend te zijn. Smart water management: irrigatie van de rijstvelden en verstandig omspringen met water van de twee naburige meren. 
 • Alternatieve en duurzamere vervoersmiddelen en activiteiten in The Mudhouse: kajakken, fietsen, eco-toerisme (bird watching) of steunen van de lokale gemeenschap (bv. bezoek aan plaatselijke markt of koken met lokale ingrediënten).
 • Verblijf in Jetwing Jaffna. Jetwing Hotels heeft een duidelijke visie op duurzaam toerisme waar ze al meer dan 40 jaar rond werken. De strategie bouwt verder op zes sleutelcategorieën waaronder Energy & Carbon: op naar koolstofneutraliteit met hernieuwbare energie --> gebruik van biomassa (bv. biomassa stoven), zonne-energie en inzetten op energie-efficiëntie (bv. zoveel mogelijk inzetten op gebruik van LED lampen. Water & Waste: behoud van de natuurlijke hulpbronnen --> waterbesparend management (hergebruik), vuilnisbeheer (inzetten op recyclage) en beheer van organisch afval (bv. biogasvergisters, compost, etc.).
 • Responsible tourims door verblijf in Polawaththa (wat Coconut Estate betekent), een rustieke, door familie gerunde ecolodge waar je kennismaakt met de echte Sri Lankaanse gastvrijheid. De keuken staat in het teken van lokale producten en de koffie op het terrein zelf verbouwd. De hutten zijn voorzien van boilers op zonne-energie.
 • COcompensatie van je internationale vluchten is inbegrepen

CO2

 

 • Bezoek aan nationale parken en reservaten (bijdrage aan natuurbehoud)
 • Verblijf in Forest Rock Garden. Dit hotel beschikt over een restaurant dat enkel authentieke vegetarische gerechten serveert.. Het resort is speciaal zo’n zestal meter boven de grond gebouwd, zodat de structuur niet interfereert met de natuurlijke omgeving. Oo
 • Verblijf in Jetwing Jaffna. Jetwing Hotels heeft een duidelijke visie op duurzaam toerisme waar ze al meer dan 40 jaar rond werken. De strategie bouwt verder op zes sleutelcategorieën waaronder Biodiversity: inzetten op informeren en bewustzijn creëren bij klanten (bv. informatiecentra bij hotels), zelf natuurreservaten aanleggen waar er aan conservatie wordt gedaan en de hotelinfrastructuur laten passen in de natuurlijke omgeving. k zet het resort in op het aanleggen van een tuin met meer dan 100.000 zeldzame kruidenplanten.
 • Responsible tourims door verblijf in Polawaththa (wat Coconut Estate betekent), een rustieke, door familie gerunde ecolodge waar je kennismaakt met de echte Sri Lankaanse gastvrijheid. De eigenaars werken samen met de naburige gemeenschap aan een herbebossingsproject van (ayurvedische) planten en bomen!
 • Bezoek aan cultureel erfgoed waardoor behoud ervan gestimuleerd wordt
 • Sri Lanka wordt door VN als ontwikkelingsland beschouwd met 10,3% van het BNP uit toerisme
 • Langdurige samenwerking met vaste lokale partner

Ontdek aan de hand van de icoontjes wat deze reis duurzaam maakt. Bevat het icoontje een “i” dan hebben wij voor dat doel initiatieven uitgewerkt in de reis. De acht icoontjes staan voor onze doelen op ons Tooku duurzaamheidskompas. Dit kompas wijst ons in de goede richting naar de verschillende duurzaamheidsdoelen waar we achter staan en waar we ons voor inzetten. Benieuwd naar meer? Lees meer op Tooku & Duurzaamheid en ontdek al onze Duurzame reizen

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

€ 3.965

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Qatar Airways in W-klasse (in laagseizoen), alle lokale en luchthaventaksen geldig op 06.05.2024, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels (in laagseizoen), lokale Engelstalige begeleiding tijdens de rondreis, alle inkomgelden. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.