1

Rondreis Sri Lanka: Puur Natuur

Duurtijd14 dagen
Prijs vanaf€ 4.410/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties & maaltijden
  • Transfers & excursies
  • Lokale Engelstalige begeleiding
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Naast cultuur en gastvrijheid heeft Sri Lanka nog zoveel meer te bieden! Wist je dat het eiland zich perfect leent voor een adembenemende en diverse natuurreis? Fabelachtige fauna en flora domineren tijdens deze 14-daagse rondreis en brengen je van kleurrijke vogels naar speelse aapjes. Nog steeds niet overtuigd? Ook jeep safari’s komen aan bod tijdens jouw avontuur! Wie weet ben jij wel een geluksvogel en spot je een luipaard…

DAG 01 | Brussel

Klaar voor deze natuurreis in Sri Lanka? Op naar de luchthaven dan! Vandaag is het tijd voor je vlucht van Brussel naar Colombo. 

DAG 02 | Colombo – Kalpitiya/Chilaw/Anamaduwa (D)

Welkom in Sri Lanka! Na het onthaal op de luchthaven van Colombo neem je je transfer naar Kalpitiya, Chilaw of Anamaduwa, afhankelijk van je hotelkeuze. Je checkt in en geniet van wat vrije tijd om tot rust te komen na de lange vlucht. Verblijf je in de boutique optie? Dan neem je je intrek in een unieke jungle lodge. Verblijf in een volledig uitgeruste hut te midden van tropisch groen en meren vol met wildlife. Wist je dat er ook een fiets klaarstaat om het domein zelf te verkennen?

DAG 03 | Kalpitiya/Chilaw/Anamaduwa: Wilpattu Nationaal Park (O,D)

In de namiddag staat er een jeepsafari op jouw programma. Gelegen aan de noordwestkust vind je het Wilpattu Nationaal Park dat zo uniek is door haar natuurlijke meren gevuld met regenwater. Met haar immense grootte, verscheidene hoogteverschillen en dierenpopulatie bezorgt het nationaal park je een heel bijzondere ervaring.Verblijf je in de boutique optie? Dan kies je helemaal zelf hoe je dag eruit ziet! The Mudhouse biedt tal van leuke activiteiten waaruit je maar moeilijk kan kiezen.

DAG 04 | Kalpitiya/Chilaw/Anamaduwa – Knuckels Mountain Range (O,D)

Na het ontbijt vertrek je richting de Madulkelle Tea and Eco Lodge, dichtbij het Campbell’s Lane Forest Reserve en het Knuckles Forest Reserve. Je geniet van een vrije namiddag midden in deze groene omgeving of vraag naar de vele optionele activiteiten die de lodge te bieden heeft.

DAG 05 | Knuckles Mountain Range (O,D)

Vandaag neem je deel aan een avontuurlijke trekking in de bergen van het Campbell’s Lane Forest Reserve. Die leidt je langs uitgestrekte theeplantages en endemische flora en fauna naar de Campbell Forest Waterfall. Deze trekking duurt ongeveer vier uur en vereist een goede fysieke conditie. Liever geen trekking, maar een andere activiteit, zoals een kookworkshop of spa behandeling? Vraag ons naar de mogelijkheden!

DAG 06 | Knuckles Mountain Range – Peradeniya – Kitulgala (O,D)

Vandaag staat er een bezoek aan de botanische tuinen van Peradeniya op het programma. Daarna rijd je door naar Kitulgala voor het diner en je overnachting.

DAG 07 | Kitulgala (O,D)

Klaar voor een actieve dag? In de ochtend staat je een zipline activiteit te wachten van 600 meter lang en 30 meter hoog! Na even uit te rusten in het hotel ga je ongeveer twee uur wildwaterraften op de Kelani River. Baan je een weg langs vijf grote en vier kleinere stroomversnellingen. Waterplezier gegarandeerd!

DAG 08 | Kitulgala – Nuwara Eliya – Ella (O,D)

Een van de mooiste treinritten ter wereld? Check! Na een transfer tot aan Nuwara Eliya, neem je vanuit Nanu Oya de trein naar Ella. Weelderig groen, glooiend heuvelland en schilderachtige watervallen laten je wegdromen tijdens deze rit. Eenmaal aangekomen in het bergachtige Ella, neem je je intrek in het hotel.

Opgelet, deze treinrit is steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid. Tickets kunnen slechts een maand op voorhand aangekocht worden.

DAG 09 | Ella: Little Adam's Peak & Nine Arches Bridge (O,D)

Op slechts 45 minuten wandelen van Ella bevindt zich de wondermooie Little Adam’s Peak die met een hoogte van 1.141 meter een panoramisch uitzicht als beloning biedt na een prachtige wandeling. In de namiddag neem je een kijkje bij de Nine Arches Bridge: een ideaal #mytookumoment!

DAG 10 | Ella – Ravana Falls – Udawalawe Nationaal Park (O,D)

Onderweg naar het Udawalawe Nationaal Park maak je nog een stop bij de 25 meter hoge Ravana watervallen en grot. Eenmaal aangekomen staat je een jeepsafari door het park te wachten: olifanten in overvloed!

DAG 11 | Udawalawe Nationaal Park – Sinharaja (O,D)

Je bezoekt het Elephant Transit Home. Opgelet, het contact hier met de olifanten is minimaal, omdat ze worden voorbereid op een nieuw leven in het wild. Hierna zet je koers richting het Sinharaja Forest Reserve, het laatste échte stukje regenwoud van het eiland.

Deluxe

Boulder Garden

Boutique
The Ark

DAG 12 | Sinharaja Forest Reserve (O,D)

Vandaag geniet je van een van de grootste hotspots qua biodiversiteit in Sri Lanka en ga je een volledige dag op trekking door het Sinharaja Forest Reserve. Birdwatchers opgelet: dit unieke ecosysteem is de thuisbasis van zo’n 95% van alle endemische vogelsoorten!

DAG 13 | Sinharaja – Colombo – Brussel (O)

Na het ontbijt word je naar de luchthaven van Colombo gebracht voor je terugvlucht.

DAG 14 | Brussel

Je komt aan in Brussel na een fantastische reis.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 4.410

per persoon

Deluxe

€ 4.775

per persoon

Boutique

€ 6.405

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Qatar Airways in N-klasse (in laagseizoen), alle lokale en luchthaventaksen geldig op 25.08.2023, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels (in laagseizoen), lokale Engelstalige begeleiding tijdens de rondreis, alle inkomgelden. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.