1

Sri Lanka Discovery

Duurtijd10 dagen
Prijs vanaf€ 2.295/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties & maaltijden
  • Transfers & excursies
  • Lokale Engelstalige begeleiding
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Sri Lanka werd reeds uitgeroepen tot bestemming van het jaar 2019 volgens de alombekende reisgids Lonely Planet. Benieuwd waarom? Check onze Discovery rondreis en ontdek al snel dat deze Parel van de Indische Oceaan een enorme veelzijdigheid biedt op een weliswaar kleine oppervlakte. Het eiland weet zowel de cultuur- als de natuurliefhebber te bekoren en ook wie op zoek is naar authenticiteit blijft hier niet teleurgesteld achter! Gastvrij genieten staat centraal, dus waar wacht je nog op?

DAG 01 | Brussel

Vandaag neem je de internationale vlucht van Brussel naar Colombo.

DAG 02 | Colombo – Anuradhapura (O)

Welkom in Colombo! Na het onthaal op de luchthaven neem je de transfer naar het hotel in Anuradhapura. Je checkt in en geniet van wat vrije tijd in het hotel om tot rust te komen na de lange vlucht.

Forest Rock Garden Resort is een typisch boeddhistisch hotel waar enkel vegetarische gerechten en non-alcoholische dranken te verkrijgen zijn.

DAG 03 | Anuradhapura – Sigiriya (O,D)

Na het ontbijt verken je Anuradhapura, de eeuwenoude hoofdstad van de koningen van Ceylon. De stad is erg belangrijk voor het boeddhisme en staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Je rijdt hierna door naar Sigiriya waar je incheckt in het hotel.

DAG 04 | Sigiriya: Polonnaruwa & Minneriya (O,D)

Vandaag ontdek je Polonnaruwa, de tweede oudste koningsstad van Sri Lanka, per fiets. In de late namiddag maak je een safari door het Minneriya Nationaal Park: olifanten in overvloed!

DAG 05 | Sigiriya (O,D)

Vroeg uit de veren want vandaag beklim je de indrukwekkende Sigiriya rots en geniet je van prachtige vergezichten. Hierna keer je terug naar het hotel voor een vrije namiddag, zodat je kan genieten van de hotelfaciliteiten.

DAG 06 | Sigiriya – Dambulla – Matale – Kandy (O,D)

Na het ontbijt verlaat je Sigiriya en rijd je naar Kandy. Onderweg breng je een bezoek aan de Dambulla rotstempel en de bekende kruidentuinen van Matale. In Kandy staat je nog een voorstelling van de typische dansen van Kandy te wachten.

Deluxe

Stone House Kandy

DAG 07 | Kandy – Ramboda Falls – Haputale/Hatton (O,D)

In de ochtend verken je Kandy. Je maakt een ritje in de tuktuk rond het meer en bezoekt de bekende Tempel van de Tand. Hierna vertrek je richting Haputale of Hatton, afhankelijk van je hotelkeuze, maar onderweg stop je nog om de Ramboda Falls te bewonderen. Eenmaal aangekomen kom je tot rust in je hotel en geniet je van de groene omgeving en de mildere temperaturen.

DAG 08 | Haputale/Hatton: Horton Plains (O,D)

Na een vroeg ontbijt vertrek je naar Horton Plains. Hier geniet je tijdens een stevige wandeling en beklimming zowel van de prachtige landschappen als van het bekende World’s End, de plek waar het plateau plots stopt. Verblijf je in de boutique optie? Kies dan zelf hoe je dag eruitziet! Wil je genieten van de faciliteiten of toch liever wandelen, fietsen of meer leren over thee? Vraag naar de mogelijkheden, want Ceylon Tea Trails biedt naast een uitgebreid gamma van complementaire activiteiten ook een hele reeks bij te boeken originele ervaringen. Zo kan je raften, kajakken of deelnemen aan kookworkshops, tea tastings, helikopter tours en zoveel meer.

DAG 09 | Haputale/Hatton – Colombo – Brussel (O)

Vandaag na het ontbijt verlaat je de groene theeregio voor je terugvlucht vanuit de luchthaven van Colombo. Onderweg kan je nog genieten van een kopje pure Ceylonthee tijdens een bezoek aan een theeplantage en -fabriek.

DAG 10 | Brussel

Je komt aan in Brussel na een onvergetelijke reis.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 2.295

per persoon

Deluxe

€ 2.975

per persoon

Boutique

€ 4.105

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Qatar Airways in W-klasse (in laagseizoen), alle lokale en luchthaventaksen geldig op 31.08.2020, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels (in laagseizoen), lokale Engelstalige begeleiding tijdens de rondreis, alle inkomgelden. Aanbod geldig tot 31.12.2021 en onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.