1

Rondreis Ecuador: diversidad en la mitad del mundo

Duurtijd13 dagen
Prijs vanaf€ 4.850/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Regionale vluchten
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Ecuador is een land van extremen. Wat dacht je ervan om in de hoogste hoofdstad ter wereld te vertoeven, of de hoogste actieve vulkaan op aarde te ontdekken? Dan mogen Quito en Cotopaxi Nationaal Park niet op je lijstje ontbreken! Voeg hier kleurrijke markten, architecturale pareltjes in de steden en uitgestrekte parámo in Cajas Nationaal Park aan toe en je komt terecht bij onze 13-daagse ontdekking van betoverend Ecuador.

DAG 01 | Brussel – Quito – Otavalo

Klaar voor je vakantie? Vandaag vertrek je vanuit Brussel naar Quito. In de late namiddag kom je aan in de prachtige koloniale hoofdstad. Bij aankomst brengt een mooie rit van ongeveer 2 uur je over de Noordelijke Andes naar Otavalo! Via het glinsterende meer San Pablo bereik je de beroemdste Indianenstad van Ecuador waar de lokale bevolking Otavaleños zich in zowel uiterlijk als klederdracht zich onderscheidt van andere Andes-volkeren. Je checkt in en geniet van een vrije avond.

DAG 02 | Otavalo (O)

Vandaag breng je een bezoek aan de beroemdste indianenmarkt van Ecuador! Op de Plaza de los Ponchos zie je onder andere de wevers die hun kleurrijke wandkleden, truien en poncho’s trots showen in de vele marktstalletjes. Ondertussen hoor je de rustgevende klanken van Andesmuziek. Daarna verken je de straten van Otavalo. Je wandelt er tussen de leden van verschillende indianenstammen met hun typische klederdracht, maar geen enkele stam is zo bekend als de otavaleños. De combinatie van goudkleurige halskettingen, geborduurde bloezen, veelkleurige ceinturen van de vrouwen met de lange paardenstaarten, vilten hoeden, katoenen sandalen en wollen poncho’s van de mannen vormen ontegensprekelijk een prachtig plaatje.

DAG 03 | Otavalo – Quito (O)

Trek je wandelschoenen vandaag aan voor een prachtige wandeling rond het hemelsblauwe kratermeer Laguna
Cuicocha. Op 3.086 m hoogte geniet je van unieke uitzichten over de vulkanen Cotacachi, Imbabura en Cayambe. Tegen de avond verwelkomt Quito, de officiële hoogste hoofdstad ter wereld, je opnieuw!

DAG 04 | Quito (O)

Maak kennis met het knusse centrum van deze koloniale stad tijdens een wandeling door het centrum. Met elke voet op een andere helft van de wereld staan? Dat kan tijdens jouw bezoek aan Mitad del Mundo, het 30 meterhoge Equatorial monument dat het midden van de wereld aangeeft op 0°. Wist je dat Mitad del Mundo letterlijk ‘Midden van de Wereld’ betekent?

DAG 05 | Quito – Antisana Nationaal Park – Cotopaxi Nationaal Park (O,L)

Vertrek oostwaarts vandaag naar het hoogplateau van Antisana Nationaal Park! Een indrukwekkende wandeling brengt je langs indrukwekkende lavaformaties van de vrij jonge vulkaan Antisana en langs een reeks mooie gletsjers & hooglandmeren. Met wat geluk spot jij vandaag een condor tijdens zijn spectaculaire vlucht! Tegen de avond rij je verder naar het Cotopaxi Nationaal Park waar je verblijft in een prachtige hacienda of lodge.

DAG 06 | Cotopaxi Nationaal Park (O)

Vandaag ontwaak je met zicht op de perfect symmetrische vulkaankegel Cotopaxi, een niet te missen hoogtepunt van de Noordelijke Andes. De omgeving te voet, per mountainbike of te paard ontdekken? Voor ieder wat wils vandaag! Vraag ons naar de mogelijkheden! Verblijf je in de boutique optie? Dan stel je zelf je dagplanning samen!

DAG 07 | Cotopaxi Nationaal Park – Riobamba (O,L)

Vroeg uit de veren want vandaag vertrek je naar laguna Quilotoa, het mooiste kratermeer van Ecuador gelegen op 3.900 meter hoogte. Door de hoge concentratie zwavel verandert het af en toe van kleur: van smaragdgroen tot hemelsblauw. Voor ieder wat wils vandaag, want er is keuze uit twee wandelingen: een wandeling van 3 uur die van de kraterrand naar de oevers van het meer loopt of een wandeling van 6 uur die de kraterrand rond het meer volgt. Tijdens je wandeling ontmoet je wellicht enkele lama’s of alpaca’s. Vanavond verblijf je in een gezellige hacienda in een prachtige omgeving.

DAG 08 | Riobamba: Chimborazo National Park (O,L)

Trek vandaag opnieuw je wandelschoenen aan voor een avontuurlijke verkenning van het reservaat per jeep, waar een duizendtal vicuñas terug te vinden zijn. Onderweg geniet je van adembenemende uitzichten op de desolate vlaktes en maak je een korte wandeling van de ene naar de andere berghut op 4.800 meter. Wie wilt, kan afdalen per mountainbike! Wist je dat er ongeveer 60 vulkanen in Ecuador zijn en dat de Chimborazo met zijn 6.267 meter de hoogste is? Gemeten vanuit de kern van de aarde is deze Andesreus zelfs het hoogste punt op aarde door zijn ligging vlakbij de evenaar!

DAG 09 | Riobamba – Cuenca (O)

Vandaag een lange rit voor de boeg richting Cuenca! Stops maak je bij de ruïnesite van Ingapirca (gesloten op maandag en dinsdag) en in Alausi, waar liefhebbers de wereldberoemde Duivelsneus-treinrit (gesloten op maandag en momenteel niet operationeel) kunnen maken. Eenmaal aangekomen in Cuenca kom je helemaal tot rust in het gemoedelijke en knusse stadscentrum en geniet je van de vriendelijkheid en gastvrijheid van de cuencanos.

DAG 10 | Cuenca (O)

Trek er vandaag op uit om Cuenca te ontdekken. De stad al wandelend verkennen is de leukste manier om de sfeer op te snuiven. Je wandelt over de Plaza de Armas met haar indrukwekkende kathedraal en het kleurrijke bloemenmarktje van Plaza del Carmen. Cultuur opsnuiven doe je in het museum van de Centrale Bank, waar naast het oudste keramiek van het continent en precolumbiaans goud ook een rijke collectie tsantsas te bewonderen is. Dit zijn gekrompen en gedroogde hoofden die Shuarkrijgers van hun vijanden maakten.

DAG 11 | Cuenca – Cajas Nationaal Park – Guayaquil (O,L)

Tijd om naar het Cajas Nationaal Park te gaan! Je maakt een wandeling in dit uitgestrekt beschermd merengebied en geniet van het panoramisch uitzicht over de meren. Voor wie graag landschappen op zijn camera vereeuwigt is dit park een absoluut hoogtepunt. Ook lama’s en alpaca’s zetten zich graag in de schijnwerpers, zodat je hun schattige snoetjes met wat geluk op de foto kan zetten. Je rijdt verder naar Guayaquil. Onderweg bewonder je de mooie landschappen van de páramo en kom je langs de bananen en cacaoplantages van de kustvlakte

DAG 12 | Guayaquil – Brussel (O)

Laatste dag in de grootste stad van Ecuador. Guayaquil is de belangrijkste havenstad voor het internationaal
transport van bananen, cacao en koffie. In de koloniale wijk Las Peñas vind je prachtig gekleurde huizen, perfect voor jouw #mytookumoment. En wie van bruisende straten houdt, bezoekt zeker de Malecón 2000, waar je geniet van het panoramische waterfront view. ‘s Avonds neem je de internationale vlucht huiswaarts.

Nog niet naar huis? Dan is een bezoek aan de Galápagoseilanden een must!

Uitbreiding: Cruise langs de Galápagoseilanden

Tijdens deze Galápagos cruises leef en slaap je aan boord en bezoek je overdag per zodiakbootje en te voet verschillende eilanden.

Uitbreiding: Galápagos Island Hopping

Liever geen cruise? Gedurende vijf dagen ga je op ontdekking langs de Galápagoseilanden. Je verkent verschillende eilanden vanuit je uitvalsbasis op het hoofdeiland Santa Cruz en het Isabela eiland.

DAG 13 | Brussel

Tijd om na te genieten van je rondreis doorheen kleurrijk Ecuador, want vandaag kom je aan in Brussel.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijs vanaf:

Superior

€ 4.850

per persoon

Deluxe

€ 5.880

per persoon

Boutique

€ 8.240

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met KLM in N-klasse (in laagseizoen), alle lokale en luchthaventaksen geldig op 05.12.2022, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels in kamer met ontbijt, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de excursies, alle inkomgelden. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.