1

Rondreis Peru: Ultiem & uitdagend

Duurtijd16 dagen
Prijs vanaf€ 4.670/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten- en treinritten vanuit Brussel-Zuid
  • Regionale vluchten
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Deze once in a lifetime experience is de natte droom van elke avonturier! Activiteiten zoals fietsen, sandboarding, kajakken, raften en hiken leren je Peru op een manier kennen die toch nét een tikkeltje anders is. Raas van verbazingwekkende kliffen en zandduinen naar buitengewone ruïnes en droom weg bij prachtige berglandschappen, helderblauwe meren en kolkende rivieren. Tot slot, als kers op de taart, ga je richting Machu Picchu al wandelend volg je de Jungle Trail!

DAG 01 | Brussel – Lima

Klaar voor een onvergetelijke uitdaging? Vandaag vlieg je vanuit Brussel naar Lima. Daar check je in en kom je helemaal tot rust na je lange vlucht, zodat de batterijen opgeladen zijn voor het avontuur van morgen!

DAG 02 | Lima (O,L)

Verken Lima met een privé-gids op een sportieve manier en spring op de fiets! Het moderne deel van de metropool staat vandaag centraal, want je start in de wijk Miraflores en gaat zo verder naar de Malecón. Deze groene publieke ruimte aan de kliffen trakteren je op een spectaculair uitzicht op de Stille Oceaan. Krijg jij van al dat fietsen ook zo’n honger? Geen nood, onderweg maak je verschillende tussenstops om kennis te maken met typisch Peruaanse gerechten en drankjes!

DAG 03 | Lima – Paracas (O)

Spring op de bus naar Paracas en laat je verrassen door uitzichten op de woestijnachtige, maar vruchtbare, westkust van Peru. Ben je een echte dierenliefhebber of eerder een adrenalinejunkie? Voor ieder wat wils in Paracas! De droogste woestijn ter wereld én een van de meest visrijke wateren ter wereld in een? Dat vind je hier. In de namiddag ga je op buggytocht doorheen de woestijn. Laat je cruisen over de toppen van de duinen en waag je misschien wel aan wat sandboarding!

DAG 04 | Paracas (O)

In de ochtend maak je een excursie per boot langs de Ballestas Eilanden, of de 'Small Galápagos' van Peru. Je kijkt uit naar maritieme fauna zoals zeevogels, zeehonden en de bekende Hümboldtpinguïns. Kan jij hun snoetjes vastleggen op camera? Een echt #mytookumoment! Ook krijg je een voorproefje van de Nazcalijnen dankzij de 'Candelabro de los Andes', een grootschalige geoglief. In de namiddag kan je relaxen in het hotel. Onze tip? Probeer lokaal een ceviche: verse rauwe vis gemarineerd in limoensap en gekruid met Spaanse pepers, overheerlijk!

DAG 05 | Paracas – Lima – Puno (O)

Ben je klaar om de platte westkust in te ruilen voor een avontuur in de bergen? Prima, je neemt opnieuw de bus samen met andere reizigers richting Lima om daar op een binnenlandse vlucht naar Puno te stappen. Puno ligt op wel 3.900 meter hoogte aan de oever van het Titicacameer, het hoogst bevaarbare meer ter wereld.

DAG 06 | Puno: Titicacameer (O,L)

Na een vroeg ontbijt vertrek je per speedboot om het Titicacameer te ontdekken. Een schitterende boottocht brengt je naar het eiland Llachón, waar je de boot inruilt voor een kajakavontuur! Je kajakt tot aan het eiland Taquile om een bezoekje te brengen. Keer hierna terug per boot richting Llachón om verwelkomd te worden door een Quechua gemeenschap. Een unieke lunch staat je te wachten: een typische maaltijd bereid volgens 'Pachamanca'. Dit is een traditionele wijze van het koken van vlees, vis en aardappelen door het gebruiken van ondergrondse ovens. Hierna zet je koers richting de rieten eilanden van de Uros Ccapi, een minder commerciële en minder bezochte gemeenschap. Je leert er meer over de zelfontworpen eilanden en hun voorzieningen!

DAG 07 | Puno – Cuzco (O,L)

Klaar voor een bijzondere ervaring? Je gaat aan boord van de PeruRail Titicacatrein die Puno en Cuzco met elkaar verbindt. Het vertrekpunt is het treinstation in Puno: er staat je een 10 tot 11 uur durende treinrit te wachten met adembenemende uitzichten over de Peruviaanse Altiplano. Met sneeuw bedekte toppen, rivieren en kliffen zorgen voor een afwisselend decor. De lunch wordt geserveerd aan boord van deze luxueuze trein. Tegen de avond kom je aan in het treinstation van Cuzco: Wanchaq Station.

DAG 08 | Cuzco (O,L)

De omgeving van Cuzco kent na vandaag geen geheimen meer voor jou. Privé-vervoer brengt je naar Tambomachay om de site te ontdekken. Hierna spring je op de fiets richting Puca Pucara, een tweede belangrijke archeologische site. Ook andere sites zoals Qenqo en Sacsayhuaman komen aan bod! Van fietsen krijg je honger, dus je stopt onderweg voor lunch in een lokaal restaurant. De afsluiter van de dag? Een lekker Peruaans dessertje in het historische centrum van de stad! Zou je liever paardrijden? Vraag ons naar de mogelijkheden!

DAG 09| Cuzco: Laguna Humantay (O,L)

Hiken, bergpassen en een prachtig turquoise meer? Check! Vroeg uit de veren want je bezoekt Laguna Humantay, gelegen op zo’n 4.200 meter hoogte. Geniet van spectaculaire uitzichten op majestueuze besneeuwde bergtoppen en maak er een echt #mytookumoment van!

DAG 10 | Cuzco: Maras & Moray (O,L)

Terug in de tijd van de Inca’s! Vandaag breng je per fiets met privé-gids een bezoek aan de cirkels van Moray, een belangrijk agrarisch laboratorium uit de tijd van de Inca´s. Ook bereik je een kleine vallei waar de Maras zoutmijnen gelegen zijn, één van de grootste mysteries van de natuur. Diep vanuit de bergen ontspringt een bron van extreem zout water. Het resultaat? Een oogverblindende witte schittering van ontelbare zoutterrassen: hou je camera al maar klaar!

DAG 11 | Cuzco – Maranura (Jungle Trail) (L,D)

Eindelijk is het zo ver, de Jungle Trail! Je start met een bezoek aan het dorpje Chinchero. Met zijn eeuwenoude huizen, historische kerk en traditioneel geklede bewoners is Chinchero zonder twijfel het meest typische dorp van de hele omgeving. Je volgt de Vilcanota rivier tot aan Ollantaytambo, een indrukwekkend verdedigingswerk uit de laatste periode van het Incarijk. Hierna klim je verder omhoog naar de pas van Abra Malaga op zo’n 4.350 meter hoogte. Eenmaal aangekomen spring je op de mountainbike voor een downhill traject helemaal tot aan Maranura. Onderweg stop je nog bij lokale gemeenschappen en de archeologische site van Wamanmarka. Koers langs weelderig bos en kijk je ogen uit tijdens deze prachtige rit! Bij aankomst in de namiddag kan je nog meer leren van de locals over het oogsten van koffie en cacao. Toch zin in avontuur? Ga dan raften! Je overnacht de eerste twee nachten van de Jungle Trail in een privé-kamer met een privé-badkamer in een hostel.

Standaard

Hostel in Maranura

DAG 12 | Maranura – Santa Teresa (Jungle Trail) (O,L,D)

Klaar om te hiken? Na een verkwikkend ontbijt vervolg je de Vilcanota rivier over een oud Incapad tot aan het dorpje Qellomayo, waar je luncht. Kijk uit naar kolibries, kleurrijke papegaaien en adelaars! Er is zelfs de kans om vers fruit te plukken: mandarijnen, ‘pacay’ (typisch Andes fruit), mango’s en nog zo veel meer. Ook geniet je van warmwaterbronnen in de natuurlijke hottubs van Cocalmayo! De eindhalte van vandaag is Santa Teresa.

Standaard

Hostel in Santa Teresa

DAG 13 | Santa Teresa – Aguas Calientes (Jungle Trail) (O,L)

In de ochtend is het tijd voor ziplining: baan je een weg van de ene kant van de vallei naar de andere en voel de adrenaline door je lijf gieren! Hierna neem je de bus naar het Hidroeléctrica treinstation waar je na een ontbijt de wandeltocht aanvat richting Aguas Calientes, het stadje aan de voet van Machu Picchu. Onderweg maak je nog een stop bij het natuurpark van Mandor om verschillende lokale bloemen- en vogelsoorten te ontdekken. In Aguas Calientes lunch je en maak je je klaar voor het avontuur van morgen!

DAG 14 | Aguas Calientes – Cuzco (Jungle Trail) (O)

De eerste bus van de dag naar Machu Picchu? Daar stap jij op in het gezelschap van andere reizigers. Tijdens een begeleide rondleiding verken je de magische ruïnes; een unieke ervaring! Ook beklim je de Huayna Picchu op eigen houtje! Na de middag neem je de bus terug naar Aguas Calientes en daar stap je opnieuw op de trein naar Ollantaytambo om uiteindelijk weer in Cuzco aan te komen.

DAG 15 | Cuzco - Lima – Brussel (O)

Laatste keer in Cuzco tijdens deze reis! Na het ontbijt heb je nog wat vrije tijd in deze prachtige stad. Tegen de middag neem je een binnenlandse vlucht naar Lima en aansluitend de internationale vlucht naar België.

DAG 16 | Brussel

Je komt aan in België na een heus avontuur waar je nog lang van nageniet!

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijs vanaf:

€ 4.670

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Amsterdam in combinatie met treinrit vanuit Brussel-Zuid met KLM in N-klasse (in laagseizoen), regionale vluchten met LATAM Peru of gelijkwaardig, alle lokale en luchthaventaksen geldig op 31.08.2020, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de excursies, alle inkomgelden tijdens de rondreis. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden. Kanttekening: inbegrepen excursies, tours en transport zijn steeds in internationaal gezelschap tenzij specifiek anders vermeld.