1

Rondreis Bolivia & Peru

Duurtijd18 dagen
Prijs vanaf€ 4.910/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Regionale vluchten
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Je kent het wel, maar niet kunnen kiezen tussen die oogverblindende zoutvlakte in Bolivia of Machu Picchu, hét uithangsbord van Peru. Maar waarom zou je toegevingen doen als je gewoonweg beide kan ervaren en beleven? Net daarom ontworpen we voor jou, de twijfelende avonturier, deze 18-daagse ontdekking. Heb je toch meer tijd dan 18 dagen? Samen bekijken we graag hoe we dit samenspel van twee werelden nog beter op jou kunnen afstemmen!

DAG 01 | Brussel – Santa Cruz (Bolivia)

Je neemt de internationale vlucht van Brussel naar Santa Cruz, waar jouw vakantie van start gaat.

DAG 02 | Santa Cruz – Sucre

Wanneer je aankomt in Santa Cruz vlieg je meteen door naar de grondwettelijke hoofdstad Sucre. Slenter door de gezellige, witgekalkte straatjes en geniet van de relaxte sfeer die in de stad hangt. Gebruik je vrije tijd om de stad te ontdekken en te bezoeken wat je écht wil zien.

DAG 03 | Sucre (O)

Voor wie van vrije tijd houdt, is deze dag perfect. Je gaat op eigen houtje op stap in de stad en geniet van een zelf uitgestippelde route. Wie liever een vast programma volgt, neemt deel aan de excursie Sucre in een halve dag, Zondagsmarkt in Tarabuco of Prachtig textiel in Potolo.

Excursie:
Sucre in een halve dag

Lees meer

DAG 04 | Sucre – Potosí (O)

Je start je dag vandaag met een lekker ontbijt om daarna koers te zetten richting Potosí. Deze mijnwerkersstad op zo’n 4.070 meter is een van de hoogst gelegen steden ter wereld. Je namiddag breng je in het stadje door met een privé-gids. Je bezoekt het Casa de la Moneda museum en passeert verschillende bezienswaardigheden, zoals de San Lorenzo kerk. Eindigen doe je op de Plaza 10 de Noviembre met een prachtig uitzicht op de kathedraal.

DAG 05 | Potosí – Uyuni (O,D)

Wie zelf graag op stap gaat, kiest vandaag voor een vrije voormiddag. Je kan natuurlijk ook deelnemen aan de excursie Mijnen in Potosí. In de namiddag is het tijd voor een transfer naar Uyuni. Van hieruit reis je morgen verder naar een wel heel bijzondere plaats: de Salar de Uyuni!

Excursie:
Mijnen in Potosí

Lees meer

DAG 06 | Zoutvlakte van Uyuni (O,L,D)

De meest bijzondere plaats in Bolivia is de zoutvlakte van Uyuni; hét hoogtepunt van je tijd in Bolivia. Je bezoekt het stadje Colchani en ook het eiland Inka Wasi staat op jouw programma. Daar vind je de torenhoge cactussen die schreeuwen om een foto! Genieten doe je ’s avonds bij een van de mooiste zonsondergangen die je ooit gezien hebt.

DAG 07 | Uyuni & Hoogvlakte van Lípez (O,L,D)

Je start de dag met een bezoek aan het oude treinkerkhof en verkent de Hoogvlakte van Lípez uitgebreid. Ook de Valle de las Rocas kruist je pad: imposante rotsformaties uit vulkanisch gesteente rijzen als paddestoelen uit de grond! Verschillende kleinere lagunes, zoals de Laguna Cañapa, Hedionda en Chiar Kota komen aan bod. Onderweg stop je een aantal keer om de prachtige uitzichten op camera vast te leggen voor het perfecte #mytookumoment.

DAG 08 | Hoogvlakte van Lípez – Uyuni – La Paz (O,L)

De Siloliwoestijn met de unieke Árbol de Piedra en de bekende Laguna Colorada zijn je eerste stops vandaag. Hierna ga je naar de actieve geisers en fumarolen van Sol de Mañana, de warmwaterbronnen van Polques, de Laguna Verde en de Laguna Blanca. Verschillende soorten flamingo’s poseren voor je camera, als je geluk hebt natuurlijk. In de namiddag verlaat je de prachtige regio van Zuid-Bolivia en rijd je terug naar Uyuni waar je een binnenlandse vlucht neemt naar La Paz.

DAG 09 | La Paz (O)

Onze tip voor vandaag? Ontdek La Paz per kabelbaan! Je kan drie verschillende routes kiezen, elk met een kleur van de Boliviaanse vlag: rood, geel of groen. De kabelbaan doorkruist de hele lengte van de vallei tot boven in El Alto. Of je kan deelnemen aan de optionele excursie Highlights van La Paz!

Excursie:
Highlights van La Paz

Lees meer

DAG 10 | La Paz (O)

Vertrek vandaag op de excursie Op precolumbiaanse ontdekking in Tiwanaku of kies voor een heerlijke vrije dag om deze ongelooflijke stad te ontdekken!

Excursie:
Op precolumbiaanse ontdekking in Tiwanaku

Lees meer

DAG 11 | La Paz – Copacabana: Isla del Sol (O,L)

Het grootste eiland in het Titicacameer is echt een bezoekje waard. Na het ontbijt rijd je naar Copacabana en van daaruit ga je aan boord van een catamaran richting de zuidelijke kant van het grootste eiland in het Titicacameer: Isla del Sol. Je brengt een bezoekje aan enkele overblijfselen van de Inca cultuur op het eilandje, zoals de Inca tuinen, trappen en fonteinen. Ook bezoek je het Inti Wata Cultural Complex waar je meer te weten komt over de inheemse folklore en de rieten 'totora' bootjes. Je wordt getrakteerd op een panoramisch uitzicht op het Pilko Kaina paleis vanuit een traditioneel bootje! Eenmaal terug aan boord geniet je van een lunch terwijl je koers zet naar Copacabana.

Superior

Hotel Gloria Copacabana

DAG 12 | Copacabana – Puno (Peru) (O)

Wie van gezellige straatjes houdt, voelt zich meteen thuis in Copacabana. Het dorp heeft er genoeg! Je kuiert over de lokale markt en geniet van de sfeer. Ook de prachtige kathedraal en de Calvarie berg staan op het programma. In de namiddag is het tijd om de bus te nemen naar Puno. Je steekt dus de grens over naar Peru: bienvenido!

DAG 13 | Puno – Cuzco (O,L)

Van Puno richting Cuzco vandaag! Na het ontbijt stap je in de bus met andere reizigers. Onderweg stop je een aantal keer om de benen te strekken, te lunchen en van het uitzicht te genieten. Slaperige Andesdorpjes, besneeuwde bergtoppen en woelige rivieren vormen het decor van dit traject.

DAG 14 | Cuzco (O)

Welkom in Cuzco! Bezoek er een van de vele lokale marktjes die verscholen liggen in enkele binnenplaatsen van de stad en proef zeker een van de typische gerechtjes zoals cuy (cavia) of drink een lekkere jugo (vers fruitsap)! Blijf er plakken of kies voor een van de optionele excursies Cuzco in een dag, Op de fiets langs Maras en Moray of Rainbow Mountain. Jij kiest!

Excursie:
Cuzco in een dag

Lees meer

DAG 15 | Cuzco – Heilige Vallei – Aguas Calientes (O,L)

Vandaag vertrek je na je ontbijt naar de Heilige Vallei van de Inca’s. Je bezoekt in internationaal gezelschap de bekende markt en ruïnes in het dorpje Pisac. Daarna is het tijd voor het antieke dorpje Ollantaytambo. Het Incafort zal er zeker een indruk op je achterlaten. Lunchen doe je in een lokaal restaurant. In de namiddag neem je de trein naar Aguas Calientes. Droom alvast over morgen, want die dag wordt echt onvergetelijk! Verblijf je in de boutique optie? Dan neem je hierna nog de bus samen met andere reizigers, want je hotel ligt op een wel heel bijzondere locatie!

DAG 16 | Aguas Calientes: Machu Picchu – Cuzco (O)

Opstaan, want het is eindelijk zover! Vandaag stap je samen met andere reizigers op een van de eerste bussen richting Machu Picchu. Verblijf je in de boutique optie? Dan hoef je maar gewoon je hotel uit te wandelen en Machu Picchu springt reeds in het oog! Je ontdekt er de magische ruïnes onder begeleiding van een gids in internationaal gezelschap. Adembenemend is het! Na de middag neem je de bus terug naar Aguas Calientes. Daar stap je op de trein naar Ollantaytambo om uiteindelijk weer in Cuzco aan te komen.

DAG 17 | Cuzco – Lima – Brussel (O)

Laatste keer in Cuzco tijdens deze reis. Na het ontbijt geniet je nog van wat vrije tijd in deze sfeervolle stad. Tegen de middag neem je een binnenlandse vlucht naar Lima en aansluitend de internationale vlucht naar België.

DAG 18 | Brussel

Je komt aan in de luchthaven van Brussel na een onvergetelijke ervaring! 

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 4.910

per persoon

Deluxe

€ 5.680

per persoon

Boutique

€ 7.770

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Air Europa in P-klasse (in laagseizoen), regionale vluchten met LATAM, Boliviana de Aviación, Amaszonas of gelijkwaardig, alle lokale en luchthaventaksen geldig op 31.08.2020, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de excursies, alle inkomgelden. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be. Kanttekeningen: Het privé-transport Sucre-Potosí (dag 4) en Potosí-Uyuni (dag 5) is enkel met Spaanstalige chauffeur. Het Copacabana & Isla del Sol programma per catamaran (dag 11 en dag 12) is steeds in internationaal gezelschap. Aangezien er in Bolivia geen boutique optie voorhanden is, wordt er in de vanaf prijs van boutique rekening gehouden met deluxe hotels in Bolivia.