1

Rondreis Peru & Bolivia: Duurzaam

Duurtijd27 dagen
Prijs vanaf€ 9.205/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Regionale vluchten
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Duurzaam reizen naar de andere kant van de wereld? Het blijft een contradictio in terminis. Maar als je dan toch plant, waarom dan niet meteen zoveel mogelijk van je dromen in één keer waar maken? Combineer Peru en Bolivia, twee Andespareltjes die zich perfect samen laten bereizen! Hop van culinair Lima tot in levendig La Paz en geniet van een uitgebreide ontdekking van couleur locale en unieke fauna en flora!

DAG 01 | Brussel

Klaar voor een nooit te vergeten avontuur? Op naar Zuid-Amerika om je ontdekking van de Andes te starten! Je neemt de vlucht naar Lima, de hoofdstad van Peru.

DAG 02 | Lima (Peru) (L,D)

Je komt ’s ochtends vroeg aan en neemt je intrek in het hotel gelegen in Barranco, een hippe en artistieke wijk. Hierna verken je Lima op een sportieve manier en spring je op de fiets! Het moderne deel van de metropool staat vandaag centraal, want je start in de wijk Miraflores en gaat zo verder naar de Malecón. Deze groene publieke ruimte aan de kliffen trakteren je op een spectaculair uitzicht op de Stille Oceaan. Krijg jij van al dat fietsen ook zo’n honger? Geen nood, onderweg maak je verschillende tussenstops om kennis te maken met typisch Peruaanse gerechten en drankjes! In de namiddag kom je tot rust en ’s avonds ga je dineren in Central: een tasting menu van maar liefst 11 gangen staat je te wachten!

DAG 03 | Lima – Puerto Maldonado (O,L,D)

Na het ontbijt neem je de transfer van het hotel naar de luchthaven van Lima voor de binnenlandse vlucht naar Puerto Maldonado. Hier start je Amazone avontuur! Je verblijft drie nachten in de Posada Amazonas ecolodge, waar alle maaltijden en activiteiten (in kleine groepjes internationaal gezelschap) inbegrepen zijn.

DAG 04 & 05 | Puerto Maldonado (O,L,D)

Welcome to the jungle! Het prachtige reservaat rond Puerto Maldonado kent vanaf vandaag geen geheimen meer voor jou. Met een van de rijkste regenwouden ter wereld en de volledige Rio Tambopata dat tot het tropisch regenwoud van Peru behoort, is dit bezoek écht de moeite waard. Boottochtjes, avondwandelingen, bird watching trails en observatietorens zijn nog maar een greep uit de brede waaier van geplande activiteiten.

DAG 06 | Puerto Maldonado – Cuzco (O)

Vandaag ruil je het groen in voor de spectaculaire landschappen van het Andesgebergte: welkom in Cuzco! Je verblijft in de wijk San Blas, waar pittoreske straatjes en pleintjes elkaar afwisselen, niet ver van het historische centrum. Geniet van een vrije namiddag en verken deze prachtige stad.

DAG 07 | Cuzco – Heilige Vallei: Pisac (O,L)

Een vruchtbare vallei, pittoreske dorpjes en eeuwenoude tradities? Check! Na vandaag kent het textiel van de Andes geen geheimen meer voor jou. Je leert alles vanaf het scheerproces van de lama’s en schapen tot de mooie gekleurde stoffen gedragen door de lokale bevolking. Lunchen doe je samen met de gemeenschap en hierna breng je nog een bezoekje aan het dorpje Pisac met zijn befaamde markt en ruïnes.

Standaard

Allpawasi Pisac Lodge

DAG 08 | Pisac - Ollantaytambo (O,L)

Lama’s, lama’s en nog eens lama’s! De snoezige snuitjes van deze dieren omringen je vandaag tijdens een  uitstap naar het Llama Pack Project in Urubamba. Je wandelt met lama’s en leert ondertussen over hun belang als lastdier en hun betekenis in het behoud van het specifieke ecosysteem in de Andes. Onderweg geniet je van een picknicklunch met panoramisch uitzicht. Hierna kom je tot rust in El Albergue Ollantaytambo, een hotel gelegen in het treinstation van Ollantaytambo. Als dat geen unieke locatie is! Ook breng je, in internationaal gezelschap, een bezoekje aan de lokale koffiebranderij en distilleerderij: proevertjes gegarandeerd!

DAG 09 | Ollantaytambo – Aguas Calientes (O,L,D)

Je wandelt uit je hotel en springt aan boord van de trein richting Aguas Calientes! Bij Km 104 stap je af en begin je aan de verkorte Inca Trail in internationaal gezelschap. De eerste stop is bij de archeologische resten van Chachabamba, waar vroeger landbouw producten werden verzameld alvorens getransporteerd te worden naar Machu Picchu. Vervolgens begin je aan een lange afdaling doorheen het steeds veranderende nevelwoud. Een Incatrap leidt je naar de site van Wiñay Wayna, de grootste en meest indrukwekkende site langsheen de Inca Trail. In de namiddag wandel je het laatste stuk doorheen een weelderig, vochtig wolkenbos van gigantische varens en breedbladige bomen. Uiteindelijk ga je over de stenen drempel van de Intipunku (Zonnepoort) en word je getrakteerd met een magisch uitzicht over Machu Picchu! Hierna daal je af naar Aguas Calientes voor je overnachting.

DAG 10 | Aguas Calientes – Ollantaytambo (O)

De eerste bus van de dag naar Machu Picchu? Daar stap jij op in het gezelschap van andere reizigers. Tijdens een begeleide rondleiding in internationaal gezelschap verken je de magische ruïnes; een unieke ervaring! Na de middag neem je de bus terug naar Aguas Calientes en daar stap je opnieuw op de trein naar Ollantaytambo voor een tweede overnachting in El Albergue Ollantaytambo.

DAG 11 | Ollantaytambo - Cuzco (O,L)

Vandaag staat helemaal in het teken van water! Per transfer ga je naar het meer van Piuray, een lagune op zo’n 3.689 meter hoogte. Stand up paddling of kajakken? Aan jou de keuze! Na dit avontuur kan je genieten van een typische Andes buffet lunch. In de namiddag keer je terug naar Cuzco voor een tweede overnachting in Casa San Blas Boutique Hotel.

DAG 12 | Cuzco – Puno (O)

Klaar voor een bijzondere ervaring? Je gaat aan boord van de PeruRail Titicacatrein die Cuzco en Puno met elkaar verbindt. Het vertrekpunt is Wanchaq station in Cuzco: er staat je een 10 tot 11u durende treinrit te wachten met adembenemende uitzichten over de Peruviaanse Altiplano. Met sneeuw bedekte toppen, rivieren en kliffen zorgen voor een afwisselend decor. De lunch wordt geserveerd aan boord van deze luxueuze trein. Tegen de avond kom je aan in het treinstation van Puno

DAG 13 | Puno: Taquile – Amantani (O,L,D)

Vandaag bezoek je het hoogstgelegen meer ter wereld in internationaal gezelschap! Je zet koers per speedboot naar het eiland Taquile waar  de lokale bevolking je meer uitlegt over hun textielkunst- en symboliek. Ben jij verzot op die prachtige kleurrijke stoffen en outfits? Dan zit je hier op de juiste plaats! Na de middag ga je naar Amantani, het eilandje dat je thuisbasis vormt voor de komende nacht. Tijdens deze homestay word je ondergedompeld in de lokale gebruiken van de familie: een unieke ervaring!

Standaard

Homestay Amantani

DAG 14 | Amantani - Puno (O,L)

Je start de dag met een lekker ontbijt met je gastgezin! Hierna kan je nog kiezen voor een optionele hike naar de nabijgelegen ‘Pachamama’, de ‘Moeder Aarde’ berg van 4.000 meter hoog die je spectaculaire uitzichten biedt. Hierna neem je afscheid van je familie en spring je op de motorboot richting de gemeenschap van Santa Maria-LLachón. Hier geniet je van een traditionele lunch op een prachtige locatie. In de namiddag breng je nog een bezoek aan de drijvende rieten eilanden van de Uros. ’s Avonds overnacht je nog een laatste keer in Puno.

DAG 15 | Puno – Copacabana – Isla del Sol (Bolivia) (O,L)

Op naar Copacabana! Je gaat aan boord van een catamaran, in internationaal gezelschap, naar de zuidelijke kant van het grootste eiland in het Titicacameer: Isla del Sol. Je brengt een bezoekje aan enkele overblijfselen van de Inca cultuur op het eilandje, zoals de Inca tuinen, trappen en fonteinen. Je wandelt richting je verblijf en onderweg geniet je van het prachtige landschap en het overweldigende zicht over de Cordillera Real. Eenmaal aangekomen in de ecolodge is het tijd voor een lunch en wat ontspanning!

DAG 16 | Isla del Sol – Chua Cocani – La Paz (O,L)

Na een heerlijk ontbijt ga je per catamaran terug richting het vasteland. Onderweg bezoek je nog het Inti Wata Cultural Complex waar je meer te weten komt over de inheemse folklore en de rieten 'totora' bootjes. Je wordt getrakteerd op een panoramisch uitzicht op het Pilko Kaina paleis vanuit een traditioneel bootje! Hierna vaar je per catamaran verder richting de haven van Chua Cocani, terwijl je geniet van een heerlijke buffetlunch. Eenmaal aangekomen ga je per transfer over land verder naar La Paz. Je geniet er nog even van de gezellige stadsdrukte. 

DAG 17 | La Paz (O)

Midden in een geërodeerde kloof vind je La Paz en dat levert een onwaarschijnlijk mooi uitzicht op! Vandaag ontdek je de stad al wandelend. Je start aan het centrale plein Plaza Murillo waar je de woning van de president, het parlementsgebouw en de kathedraal kan fotograferen. Kruiden, stenen en traditionele genezers die goede en kwade geesten beïnvloeden, vind je op de bekende heksenmarkt. Wie o wie durft er zich aan zo’n bezoekje te wagen? Ook maak je een stop in de Mercado Rodríguez, de grootste food market van de stad. Het openbaar vervoer is in La Paz enorm modern. Zo krijg je ook de kans om je per kabelbaan te verplaatsen!

DAG 18 | La Paz: Tiwanaku (O,L)

Op naar de ruïnes van Tiwanaku! Vroeger was het een van de belangrijkste centra in Zuid-Amerika, want de heersers slaagden er in om de landbouw tot een heel hoog niveau te tillen dankzij hun perfect irrigatiesysteem. Waarschijnlijk was langdurige droogte de oorzaak van haar ondergang. De piramidale tempels Akapana en Puma Punku en het ceremoniële plein Kalasasaya met haar prachtige monolithische stèles zijn pareltjes voor je camera.

DAG 19 | La Paz - Sucre (O)

Je vliegt vandaag naar Sucre, de grondwettelijke hoofdstad van Bolivia. In de namiddag verken je de stad met waar je de meest prachtige, voornamelijk witte, koloniale gebouwen en kerken vindt. Niet voor niets prijkt de stad dan ook op de Unesco Werelderfgoedlijst. Op de Plaza 25 de Mayo kan je foto’s nemen van de kathedraal en het stadshuis. Bij de San Felipe Neri kerk heb je een mooi uitzicht over de rode daken die in schril contrast staan met de witte muren van de dicht op elkaar staande huizen. Je bezoekt het Textil Art Museum waar je verschillende klederdrachten van de bevolkingsgroepen van het land terugvindt. Ook ga je naar Casa de la Libertad, waar door Simón Bolívar het document van de onafhankelijkheid van ‘República de Bolívar’ werd ondertekend.

DAG 20 | Sucre: Yatun Yampara (O)

Even weg van het drukke stadsleven? Je zet koers richting de gemeenschap van Jatun Yampara en brengt een bezoek aan het project dat de culturele waarde van de Yampara, één van de oudste culturen van het continent, waarborgt. De typische huisvesting, kleding en gewoontes van de inheemse bevolking komen allemaal aan bod. Ook bezoek je de textiel- en keramiekwerkplaatsen en kan je ambachten kopen direct van de gemeenschap!

DAG 21 | Sucre: Tarabuco (O,L)

Ben je in Sucre op een zondag? Dan mag je Tarabuco niet overslaan! Op zondag komen de ingedommelde straatjes van Tarabuco tot leven tijdens de wekelijkse markt. De Bolivianen nemen hun bezoek aan deze markt heel serieus. Van ver en helemaal uitgedost komen ze toe om hier te kopen en verkopen. Het is er een echte waaier van uitbundige kleuren en geuren. De prachtige poncho’s met gestreepte versieringen dragen hier zeker aan bij. 

DAG 22 | Sucre – Potosí – Uyuni (O)

Vandaag bezoek je een van de hoogst gelegen steden ter wereld! Na een lekker ontbijt ga je per transfer naar de mijnwerkersstad Potosí op zo’n 4.070 meter hoogte. Je verkent het stadje en passeert verschillende bezienswaardigheden, zoals de San Lorenzo kerk en de Plaza 10 de Noviembre, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de kathedraal. Na een bezoek aan het Casa de la Moneda museum (in internationaal gezelschap), ga je verder richting Uyuni.

DAG 23 | Zoutvlakte van Uyuni (O,L)

Eerst breng je nog snel een bezoekje aan het treinkerkhof en dan maak je je klaar voor een van de hoogtepunten van deze reis: de grootste zoutvlakte ter wereld! Je bezoekt het stadje Colchani en het eiland Inka Wasi waar je torenhoge cactussen vindt tegen een achtergrond van ontelbare witte schitteringen. Klaar voor een mysterieus bezoek? Aan de noodkant van de zoutvlakte vind je de Coquesa mummies, menselijke archeologische resten in een kleine grot nabij de Tunapa vulkaan. Spannend, nietwaar? Ook voor een prachtig uitzicht en de mooiste zonsondergangen zit je hier volledig op je plek.

DAG 24 | Uyuni & Hoogvlakte van Lípez (O,L)

Je start de dag met een bezoek aan het oude treinkerkhof en verkent de Hoogvlakte van Lípez uitgebreid. Ook de Valle de las Rocas kruist je pad: imposante rotsformaties uit vulkanisch gesteente rijzen als paddestoelen uit de grond! Verschillende kleinere lagunes, zoals de Laguna Cañapa, Hedionda en Chiar Kota komen aan bod. Onderweg stop je een aantal keer om de prachtige uitzichten op camera vast te leggen voor het perfecte #mytookumoment

DAG 25 | Hoogvlakte van Lípez – Uyuni – La Paz (O,L)

De Siloliwoestijn met de unieke Árbol de Piedra en de bekende Laguna Colorada zijn je eerste stops vandaag. Hierna ga je naar de actieve geisers en fumarolen van Sol de Mañana, de warmwaterbronnen van Polques, de Laguna Verde en de Laguna Blanca. Verschillende soorten flamingo’s poseren voor je camera, als je geluk hebt natuurlijk. In de namiddag verlaat je de prachtige regio van Zuid-Bolivia en rijd je terug naar Uyuni waar je een binnenlandse vlucht neemt naar La Paz.

DAG 26 | La Paz – Santa Cruz – Brussel (O)

Vroeg uit de veren, want je neemt een binnenlandse vlucht naar Santa Cruz. Aaneensluitend volgt de internationale vlucht richting Brussel.

DAG 27 | Brussel

Je komt aan in België en droomt nog verder over je once in a lifetime avontuur!

Wat maakt deze reis duurzaam?

  • Evenwichtige balans tussen lunches/diners zowel in lokale restaurants als in de hotels en soms bij lokale gemeenschap zelf (bv. lunch op dag 7 en maaltijden tijdens homestay Amantani)
  • Tewerkstelling van lokale bevolking als chauffeurs en gidsen in zowel Peru als Bolivia
  • Ttewerkstelling van lokale bevolking als chauffeurs tijdens het programma in Uyuni
  • Verblijf van drie nachten in Posada Amazonas. Is in handen van de inheemse Ese Eje gemeenschap van Infierno (co-management en employment, zo’n 20 full-time jobs). Deze gemeenschap werd in 1974 opgericht, zodat verschillende inwoners van het gebied hun land konden afbakenen en een formele en wettelijke erkenning van territoriale rechten verkrijgen. De winst van de lodge wordt elk jaar verdeeld (ondertussen reeds 75% naar de gemeenschap) onder de verschillende huishoudens van de gemeenschap, waardoor hun jaarlijks inkomen stijgt met 25%. Materialen in de lodge komen direct van de gemeenschap en vele activiteiten zijn community-based, ook de gidsen komen rechtstreeks uit de gemeenschap.
  • Programma met off the beaten track regio's en excursies: bv. stadsbezoek zonder het historisch centrum van Lima te bezoeken (wel Barranco en Miraflores), verblijf in Cuzco in San Blas wijk i.p.v. historisch centrum, kajakken of stand up paddling op meer van Piuray, bezoek aan Uros Ccapi eilanden (drijvende eilanden die iets minder toeristisch zijn dan de klassieke Uros eilanden)
  • Diner in Central op dag 2. Central pronkt niet enkel op de lijst van ‘Latijns-Amerika’s 50 beste restaurants, maar kreeg ook de ‘Sustainable Restaurant Award’ in 2019. Voor het restaurant start en eindigt duurzaamheid in Peru zelf: alle ingrediënten komen uit verschillende regio’s van het land en het eten is een weerspiegeling van verschillende hoogtes, landschappen, ecosystemen en etnische groepen. Dit gebeurt in samenwerkingen met de natuurlijke en sociale systemen waarvan ze gebruik maken. Zo steunen ze projecten die eerst focussen op lokale sociale problemen alvorens de locals te integreren in het systeem (bv. Mil project nabij de ruïnes van Moray, is nu ook hun restaurant, en focust op uitdagingen in het produceren van cacao en koffie in moeilijk toegankelijke gebieden). Central steunt werknemers ook bij het nemen van Engelse lessen en voorziet twee evenwichtige maaltijden per werkdag. In het menu zelf focussen ze ook op ‘underused’ ingrediënten (bv. ‘paiche’ of arapaima en ‘pyura’ een zakpijpensoort), gebruiken ze geen palmolie, hebben ze een waterfiltersysteem en wordt het organisch afval gebruikt als dierenvoeding voor varkens.
  • Bezoek aan Amaru gemeenschap in Heilige Vallei. Deze maakt deel uit van een overkoepelende associatie van acht Quechua gemeenschappen die zich inzetten voor plattelandstoerisme. De activiteiten worden rechtstreeks door de gemeenschappen zelf georganiseerd en bijgevolg is er een eerlijke verdeling van de inkomsten uit het toerisme gegarandeerd. Zo kunnen ze hun levenskwaliteit voortdurend verbeteren.
  • Verblijf in Casa Republica in Lima. Hotel focust zich op samenwerkingen met kleinschalige leveranciers en het ondersteunen van lokale ondernemingen. Zo hebben ze bewust gekozen voor kunstwerken van lokale kunstenaars om het hotel te decoreren
  • Homestay op het Titicacameer. De gemeenschap van Amantani organiseert de homestay zelf en werkt met een rotatiesysteem. Op deze manier krijgt elke familie van de gemeenschap een kans om inkomsten te verdienen aan de homestays.
  • Verblijf in Ecolodge La Estancia op Isla del Sol dat focust op behoud van de lokale Aymara cultuur van de naburige gemeenschap van La Estancia. Bij de opbouw van het hotel werden de locals betrokken en ook worden ze de dag van vandaag nog steeds tewerkgesteld. De ecolodge biedt ook de mogelijkheid om de gemeenschap een bezoekje te brengen. In de architectuur worden lokale materialen gebruikt die de architecturale tradities van de Andes respecteren en ook de omgeving blijft intact (respect voor de omliggende landbouwterrassen). 
  • Bezoek aan project van de Yatun Yampara gemeenschap (een van de oudste culturen van het continent) vanuit Sucre. Zo steun je een lokaal project dat de identiteit en cultureel-artistieke waarden van de Yampara conserveert en beschermt. Ook kan je rechtstreeks van de lokale bevolking ambachten aankopen!
  • Verblijf in community based hotel in Ojo de Perdiz (Tayka del Desierto) met bijdrage aan inkomsten en infrastructuur om de groei van de regio te bevorderen doordat de gemeenschap het geld gebruikt om pensioen voor ouderen te creëren en voor medische hulpmiddelen om tandheelkunde te verbeteren.
  • Verblijf in Hotel de Su Merced. Dit hotel biedt gasten de mogelijkheid om een verschil te maken en te doneren aan ‘Amigos de Potosí’. Deze stichting bestaat sinds 2002 en de opbrengsten gaan naar de mijnwerkers en hun kinderen. Met deze financiële middelen willen ze kinderarbeid in de mijnen voorkomen en een betere toekomst bieden aan de hand van investeringen in onderwijs en opleidingen.
  • Onze lokale partner in Peru & Bolivia blijft ook niet stil zitten en steunt Amantani UK. Amantani zet zich in om de rechten van inheemse kinderen en jongeren in de Peruaanse Andes te verdedigen. Ze geven kinderen en jongeren uit Quechua-families toegang tot hoogwaardig onderwijs en eerlijke werkgelegenheid, en helpen zo de sociale ontwikkeling van de plattelandsgemeenschappen in Peru te stimuleren. Hun interculturele filosofie bevordert sociale inclusie en moedigt tegelijkertijd inheemse autonomie en culturele trots aan. Zo maakt onze lokale partner deel uit van hun trainingsprogramma van vaardigheden die het zoeken naar werk bevorderen (bv. hulp bij opstellen van CV tot het oefenen van sollicitatiegesprekken). Ook bieden ze betaalde stages aan in hun hotel in Cuzco en verkopen ze handgemaakte armbanden om een bron van inkomsten te creëren voor de vrouwen van de Ccorca gemeenschap.
  • Alternatieve en duurzamere vervoersmiddelen: bv. stadsbezoek aan Lima met de fiets (en geen lange transfers naar historisch centrum), wandelen van verkorte Inca Trail in combinatie met treinrit (ook afdaling van de site naar Aguas Calientes te voet i.p.v. met de bus. Opgelet: dag nadien wel met bus), kajakken of stand up paddling op meer van Piuray, PeruRail Titicacatrein tussen Cuzco en Puno i.p.v. binnenlandse vlucht of transfer, walking city tours in La Paz en Sucre
  • Verblijf in Casa San Blas Boutique Hotel dat gebruik maakt van natuurlijke en verse producten voor het ontbijt. Ze zetten in op reduceren van het gebruik van papier en plastic. Ze werken met bio-afbreekbare poetsmiddelen en voorzien kosteloos gezuiverd water en vermijden het gebruik van plastic flessen.
  • Verblijf in Allpawasi Pisac Lodge. Een ecolodge in de eerste plaats omwille van de infrastructuur; het gebruik van natuurlijke elementen en alles laten opnemen in het geheel van de natuurlijke omgeving, staan centraal. Er is geen synthetische verf te bespeuren en milieuvriendelijke praktijken zijn de norm. Zo doen ze aan recycling en compostering en mijden ze plastic flessen door gefilterd drinkwater aan te bieden.
  • Verblijf in El Albergue Ollantaytambo: heeft een eigen boerderij en biologische tuin en een eigen koffiebranderij en distilleerderij. Ook bieden ze elke dag een typische ‘Pachamanca’ lunch, een traditionele lunch waarbij de ingrediënten worden gegaard in een ‘oven in de aarde’.
  • Verblijf in Ecolodge La Estancia op Isla del Sol. Ze zetten in op vuilnisbeheer en genereren organische mest die dan weer gebruikt wordt in de biologische tuin (ecologische tuin met serre en inheemse planten en bomen). Ze maken gasten bewust om zuinig om te springen met water, er is een filtersysteem voor regenwater en ze hergebruiken rioolwater. Ook dragen ze extra zorg voor lastdieren, zoals lama’s en ezeltjes.
  • Verblijf in Hotel de Su Merced. Dit hotel denkt aan een groene toekomst en ze investeren in ecologische producten. Zo zetten ze in op recyclage en een energiebesparend beleid. Ook wordt er drinkbaar gefilterd water aangeboden.
  • CO2 compensatie van je internationale vluchten is inbegrepen
  • De weeftechniek gebruikt in de Amaru dorpjes steunt op organische elementen, zoals kleurstoffen die voortkomen uit planten of insecten (bv. ‘cochinilla’ met rode karmijnrode kleurstof)
  • Amazone bezoek van drie nachten in Peru en bezoek aan ongerepte en afgelegen gebieden in Bolivia waardoor het behoud van het natuurlijke erfgoed zich nog meer gestimuleerd ziet
  • Bezoek aan Llama Pack Project in Urubamba. Klanten worden zo geïnformeerd over belang van deze dieren als lastdier en hun betekenis in het behoud van specifieke ecosystemen
  • Bezoek aan Amaru gemeenschap in Heilige Vallei (stimulans behoud weeftechniek). De Amaru gemeenschap maakt deel uit van een overkoepelende associatie van acht Quechua gemeenschappen die zich inzetten voor plattelandstoerisme. Op deze manier hopen ze hun voorouderlijke cultuur te behouden en te herwaarderen. 
  • Bezoek aan cultureel erfgoed tijdens de rondreis: bv. Cuzco, Pisac, Machu Picchu (deel van inkomsten worden gebruikt voor preservatiedoeleinden), Uros & Taquile, Isla del Sol (Titicaca), La Paz, Tiwanaku, Sucre, markt van Tarabuco etc.
  • In de site van Machu Pacchu zijn geen plastic flesjes toegelaten. Ook zijn er op voorhand time slots te reserveren voor specifieke onderdelen van het bezoek, zo worden opstoppingen gemeden en krijgen sommige delen van de site op tijd en stond de nodige rust om te herstellen van het toerisme. De gelden van het toegangsticket gaan zowel naar het onderhoud van de site als naar onderzoek- en conservatiedoeleinden. 
  • Homestay op het Titicacameer waar je meer leert over de lokale bevolking en hun textielkunst- en symboliek
  • Bezoek aan project van de Yatun Yampara gemeenschap vanuit Sucre. Zo steun je een lokaal project dat de identiteit en cultureel-artistieke waarden van de Yampara conserveert en beschermt. Ook kan je rechtstreeks van de lokale bevolking ambachten (textiel en keramiek) aankopen!
  • Peru is opgenomen in de VN lijst van ontwikkelingslanden met 9,3% van het BNP uit toerisme.
  • Bolivia is een jong land in volle groei waarbij toeristische ontwikkeling een belangrijke motor van de economie vormt. 

Ontdek aan de hand van de icoontjes wat deze reis duurzaam maakt. Bevat het icoontje een “i” dan hebben wij voor dat doel initiatieven uitgewerkt in de reis. De acht icoontjes staan voor onze doelen op ons Tooku duurzaamheidskompas. Dit kompas wijst ons in de goede richting naar de verschillende duurzaamheidsdoelen waar we achter staan en waar we ons voor inzetten. Benieuwd naar meer? Lees meer op Tooku & Duurzaamheid en ontdek al onze Duurzame reizen

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijs vanaf:

€ 9.205

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Air Europa in P-klasse (in laagseizoen), regionale vluchten met LATAM, Boliviana de Aviación, Amaszonas of gelijkwaardig, alle lokale en luchthaventaksen geldig op 31.08.2020, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, lokale Engelstalige privé-begeleiding tijdens de excursies en transport (tenzij specifiek vermeld in internationaal gezelschap), alle inkomgelden. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.