1

Rondreis Vietnam: Feest voor Foodies

Duurtijd12 dagen
Prijs vanaf€ 5.600/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Binnenlandse vluchten
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Foodies, opgelet! Klaar om de Vietnamese keuken te ontdekken? Om te genieten van heerlijke pho’s, noedles en spicy pancakes? Welkom op onze culinaire reis door Vietnam. Je geniet niet enkel van culinaire pareltjes, je steekt ook zélf de handen uit mouwen om een fantastische maaltijd te bereiden. Dit alles gecombineerd met al het moois dat Vietnam te bieden heeft.

DAG 01 | Brussel – Hanoi

Heb je al honger? Goed nieuws, vandaag vertrek je op culinaire reis doorheen Vietnam!

DAG 02 | Hanoi (D)

Je komt aan in het bruisende Hanoi, waar je wordt opgewacht en naar je hotel gaat. ’s Avonds maak je alvast kennis met de Vietnamese keuken in het Green Tangerine Restaurant.

DAG 03 | Hanoi (O,L)

Vandaag vertrek je te voet met je lokale food expert op een heerlijke food tour door de stad. Breng een bezoek aan de markt Than Ha waar je alles leert over de lokale culinaire tradities. De volgende stop is de Dong Xuan markt, waar je tussen de talrijke shop bekende noodle shops vindt. Proef hier de typische noodle soep Pho Tiu. Kuier verder naar Old Quarter waar je het doolhof van kleine straatjes ontdekt met zijn cake stalls. De voormiddag eindigt bij een kleine coffeeshop waar je proeft van een heerlijke ijskoffie. Kort na de middag is het tijd voor een stadtour! Ontdek de unieke mix van Franse koloniale gebouwen en Chinese geïnspireerde architectuur. Je bezoekt vandaag One Pillar Pagoda, het Museum voor Schone Kunsten, de Tempel van de Literatuur, het Meer van het Gerestaureerde Zwaard en het bruisende Oude Kwartier, met zijn 36 oude straatjes. Je eindigt de dag met een bezoek aan het Vietnamese Women’s Museum. ’s Avonds staat een voorstelling van de beroemde waterpuppets op het programma en nadien ga je dineren in Wildrice, gespecialiseerd in de voortreffelijke Noord-Vietnamese keuken gekenmerkt door Chinsese invloeden. Smakelijk!

DAG 04 | Hanoi – Halong Bay (O,L,D)

Dé trekpleister van Vietnam? Dat is Halong Bay, en terecht. Je eerste blik op het karstgebergte zal je nooit vergeten. Een cruise op Halong Bay mag dus zeker niet ontbreken tijdens je reis in Vietnam. Geniet tijdens je cruise van de prachtige omgeving en laat je culinair verwennen aan boord in een ongeëvenaarde omgeving.

DAG 05 | Halong – Hanoi – Hue (O,D)

Wakker worden in een kajuit met de prachtige karstformaties om je heen? Onvergetelijk. Je zet rustig koers naar de aanlegsteiger, waarna je in Hanoi een vlucht neemt naar de oude keizerlijke hoofdstad Hue. In de namiddag heb je verken je de buurt en je hotel alvast. ’s Avonds word je naar het restaraurant Ancient Hue Garden Houses gebracht waar je geniet van een pittig diner, Hue kenmerkt zich voor spicy food met veel gebruik van chili. Nog zin in een avondje uit? Hue is de ideale plek om van cocktails te genieten in de vele gezellige bars!

DAG 06 | Hue (O,L,D)

Vandaag maak je zelf je handen vuil! Je gaat met je boodschappenlijstje naar de lokale markt van Dong Ba en je bereidt daarna, onder toeziend oog, je eigen lunch. Zo makkelijk is het dus om authentiek Vietnamees te koken! In de namiddag verken je de Parfum rivier per boot en zie je de knappe Thien Mu Pagode. Vervolgens bezoek je de keizerlijke citadel, de trekpleister van Hue. Vergeet zeker je camera niet voor je #mytookumoment. ’s Avonds rond je af met een ritje in een traditionele cyclo naar het restaurant waar je je laat verrassen door een heerlijk diner.

DAG 07 | Hue – Danang – Hoi An (O,L,D)

Vandaag zet je koers richting Hoi An via de prachtige Hai Van Pass, de geografische grens tussen noord en zuid. Rij via het beroemde Non Nuoc Beach en maak een stop in het Cham museum. Je vervolgt de weg naar Hoi An, die je samen met je gids ontdekt. Je geniet ook vanavond van verfrissende drankjes en een heerlijk diner in een van de mooiste stadjes van Zuidoost-Azië.

DAG 08 | Hoi An (O,L,D)

Vandaag staat een leuke kookles op het programma in het Red Bridge Restaurant. Bezoek de kleurrijke en geurrijke markt van Hoi An om vervolgens aan boord te gaan van de Red Bridge boot voor een ontspannen cruise over de Hoi An rivier. Je verkent de kruiden- en groentetuin van de kookschool en daarna is het tijd om de handen zelf uit de mouwen te steken en je te wagen aan de bereiding van de meest gekende gerechten van Hoi An, zoals crispy Hoi An pancakes met garnalen of verse noedels met kip. Nadat je genoten hebt van je eigen bereide lunch is het tijd om de benen te strekken en een wandeling door het Ancient Quarter te maken met onder meer een bezoek aan de Chua Ong Pagoda, de Chinese vergaderzalen, het tweehonderd jaar oude Tam Ky Ancestral House, en de Japanse Brug. Dineren doe je vanavond in een lokaal restaurant om de échte Vietnamese keuken nog meer te ontdekken.

DAG 09 | Hoi An – Danang – Ho Chi Minh City (O,D)

Morning! Geniet van een rustig ontbijt en vlieg nadien door naar Ho Chi Minh City, ook bekend als Saigon. Na het inchecken staat er een leuke stadstour op het programma, waar je hoogtepunten als  het Unificatiepaleis, de Notre Dame kathedraal en het oude postkantoor van Saigon ontdekt. Helm op? ’s Avonds ontdek je de specialiteiten van de stad met een hippe Vespa tour

DAG 10 | Ho Chi Minh City (O,L,D)

Je verkent vandaag de floating market van Cai Be. Je wordt er heen gebracht met een gemotoriseerde boot en leert de lokale bevolking van dichterbij kennen. Bezoek een van de vele familiebedrijven van deze regio en vaar verder naar het eilandje Tan Phong, bekend om zijn fruitboomgaarden. Ontdek nadien per roeiboot de kanaalsystemen van de Mekongdelta. Op deze laatste avond geniet je nog een laatste keer van een onvergetelijk diner.

DAG 11 | Ho Chi Minh City – Brussel

Geniet nog even na van deze culinaire reis tijdens een laatste ontbijt. Nadien vertrek je naar de luchthaven om terug te vliegen naar Brussel.

DAG 12 | Brussel

Welkom thuis!

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Deluxe

€ 5.600

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Qatar Airways in N-class (in laagseizoen), regionale vluchten met Vietnam Airlines, alle lokale en luchthaventaksen geldig op 11.08.2020 , alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in de voorgestelde hotels, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de bezoeken, alle inkomgelden. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.