1

Rond het Vietnamese slagveld

Duurtijd16 dagen
Prijs vanaf€ 3.900/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Regionale vluchten
  • Accommodaties & maaltijden
  • Excursies met gids
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Geschiedenisfanaten halen hun hart op tijdens deze rondreis en ontdekken het duistere verleden van de 19-jarige Vietnamoorlog. Contrasterende landschappen en locaties worden afgewisseld met bezoeken aan de meest gekende plaatsen van deze periode tijdens deze 16-daagse rondreis met vertrek vanuit Brussel.

DAG 01 | Brussel – Hanoi

Klaar voor je vakantie? Vandaag vertrek je richting Vietnam!

DAG 02 | Hanoi

Welkom in Hanoi, waar je bij aankomst geniet van wat vrije tijd om te bekomen van de vlucht. In de namiddag stap je op de fiets en rij je naar de Long Bien Bridge, die zwaar werd gebombardeerd tijdens de Vietnamoorlog. Verlaat vervolgens het beton en verken samen met je gids het groene platteland.

DAG 03 | Hanoi (O)

Vandaag staat de ontdekking van de oorlogsgeschiedenis op het programma. Je start de dag met een bezoek aan het mausoleum van Ho Chi Minh en de One Pilar Pagode. Verken de Militaire Operational Bunker en de centrale militaire bunker (D67-bunker) in de citadel van Hanoi. In de namiddag trek je richting de gevangenis van Hanoi waar de Amerikaanse piloten tijdens de oorlog werden vastgehouden. Zet de weg verder naar plaatsen die te maken hebben met de B-52 bomaanslag op Hanoi, de Kham Thien Street en het B-52 Memorial meer. De laatste halte van de dag is het Downed Aircraft Meomorial.

DAG 04 | Hanoi – Dien Bien Phu (O)

Laat Hanoi achter je en vlieg naar Dien Bien Phu, waar de laatste slag van de Eerste Indochina Oorlog plaatsvond in 1954. Je bezoekt hier het Overwinningsmuseum waar foto's, oorlogsdocumenten, wapens en andere voorwerpen worden tentoongesteld. Ga verder naar de de oorlogsbegraafplaats Dien Bien Phu en het Franse oorlogsmonument voor je de lokale centrale markt verkent.

Deluxe

Muong Thanh Grand Dien Bien Phu Hotel

DAG 05 | Dien Bien Phu (O)

Na je ontbijt bezoek je Muong Phang, het hoofdkwartier van Dien Bien Phu campagne. Je verkent het tunnelnetwerk en het bunkersysteem van generaal Vo Nguyen Giap voordat je Dien Bien City en de heuvels waar de voormalige baissen van het Franse leger zich bevinden, bezoekt. Verken de bunker van de Franse commandant Kolonel Christian de Castries alvorens terug te keren naar je hotel voor een vrije avond.

Deluxe

Muong Thanh Grand Dien Bien Phu Hotel

DAG 06 | Dien Bien Phu – Hanoi (O)

Start de dag met een bezoek aan de versterkte heuvel Him Lam Hill, Dop Lap Hill en A1 Hill waar tijdens de Vietnamoorlog zware gevechten hebben plaatsgevonden. Nadien vlieg je terug naar Hanoi, waar je van een vrije avond geniet. Onze tip? Bezoek de grote night market.

DAG 07 | Hanoi – Halong Bay (O,L,D)

Reis vandaag door de rijstvelden richting Halong Bay waar je aan boord gaat van je cruise. De tocht brengt je langs honderden eilandjes van Halong Bay en Lan Hay Bay. Bij het voor anker gaan geniet je van een unieke zonsondergang met zicht op de kalkstenen toppen. 

DAG 08 | Halong Bay – Hanoi – Dong Hoi (O)

Word wakker in de unieke omgeving van Halong Bay. Na een heerlijk ontbijt aan boord is het tijd voor de ontscheping en word je naar de luchthaven van Hanoi gebracht voor je vlucht naar Dong Hoi, het best bewaarde geheim aan de Vietnamese kust.

DAG 09 | Dong Hoi – Dong Ha (O,L)

Vanochtend bezoek je de Khe Gat Air Strip, Eight Ladies Cave en de Ho Chi Minh trails. Na de lunch in Dong Hoi reis je verder naar de Vinh Moc Tunnels die de dorpelingen hebben aangelegd om te ontsnappen aan de veelvuldige bombardementen. Vervolg je weg naar de voormalige Hien Luong Bridge die vele jaren diende als symbool voor de verdeelde natie.

DAG 10 | Dong Ha – Hue (O)

Je verlaat Dong Ha en verkent vandaag de oude keizerlijke hoofdstad Hue. Op het programma staan bezoeken aan enkele belangrijke oorlogssites rond de voormalige gedemilitariseerde zone (DMZ). Verken de Con Tien Base en de Dakrong Bridge, die op het voormalige Ho Chi Minh-pad lag, voordat je de voormalige Amerikaanse Marinebasis in Khe Sanh bezoekt. De volgende halte is de Quang Tri Citadel. Vervolg nadien de weg naar Hue.

DAG 11 | Hue – Hoi An (O)

Vandaag staat een boottocht op de Parfum rivier gepland. Vaar naar de Thien Mu Pagoda, waarna je de Keizerlijke Citadel bezoekt. In het TET-offensief van 1968 was Hue het bloedigste slagveld, daarom kan je hier zoveel geschiedenis ervaren. Ga verder naar Hoi An via de Red Beach 2, waar de Amerikaanse mariniers officieel zijn geland, en My Khe Beach, bekend als China Beach. Welkom in Hoi An, waar je van een vrije namiddag geniet.

DAG 12 | Hoi An (O)

Rij naar het zuiden in de richting van de voormalige Chu Lai-basis met haltes bij het Nui Thanh-gedenkteken. Bezoek de plaats van het My Lai bloedbad voordat je terugkeert naar Hoi An, waar je een oud koopmanshuis, de Phuc Kien Assembly Hall, de 400 jaar oude Japanse Overdekte Brug en de levendige markt aan de rivierzijde bezoekt. Geniet daarna van vrije tijd om de oude stad verder te verkennen. Vergeet je camera niet, want de honderden lampionnen zorgen voor een zalig #mytookumoment.

DAG 13 | Hoi An – Ho Chi Minh City (O)

Vandaag vlieg je naar vanuit Danang naar Ho Chi Minh City, ook bekend als Saigon. Na aankomst bezoek je de Cu Chi tunnels. Loop door de jungle regio van Ben Duoc, ook wel gekend als The Mushroom voor de Amerikaanse soldaten. Grijp de kans om te leren hoe Cu Chi guerrillastrijders dit hebben overleefd en zich hebben verzet tijdens de Indochina- en Vietnamoorlog. Onderweg naar Ho Chi Minh City maak je een stop aan de rijstvelden en rubberplantages, de lokale landbouwproductie van het land.

DAG 14 | Ho Chi Minh City (O)

Vertrek vandaag naar de Mekongdelta en start de dag met een bezoek aan het grote slagveld van Ap Bac en My To. Maak een boottocht op de rivier, bezoek een lokaal huis en proef van de lokale thee. Keer vervolgens terug naar de stad waar je een bezoek brengt aan het het Secret Ammunitions Bunker and War Museum.

DAG 15 | Ho Chi Minh City – Brussel

Geniet van een laatste heerlijk ontbijt om nadien naar de luchthaven te worden gebracht voor je vlucht naar Brussel.

DAG 16 | Brussel

Je komt aan in Brussel na een onvergetelijke vakantie in Vietnam.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Deluxe

€ 3.900

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Qatar Airways in N-class (in laagseizoen), regionale vluchten met Vietnam Airlines, alle lokale en luchthaventaksen geldig op 11.08.2020, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in de voorgestelde hotels, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de bezoeken, alle inkomgelden. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.