1

Van woestijn naar waterval

Duurtijd20 dagen
Prijs vanaf€ 4.290/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Huurwagen
  • Accommodaties & maaltijden
Ik ben geïnteresseerd

Doorkruis het oogverblindende Namibië en geniet van een spetterend einde bij de Victoria Watervallen tijdens deze 20-daagse rondreis!

DAG 01 | Brussel – Windhoek

Tijd om te relaxen, want vandaag vlieg je vanuit Brussel naar Namibië.

DAG 02 | Windhoek (O,D)

Welkom in Namibië! Pik je huurwagen op en rij naar de N/a’ankuse Lodge gelegen op een 3.200 hectare groot natuurreservaat net buiten de hoofdstad Windhoek. De lodge behoort tot de Naankuse Foundation dit zich inzet voor het behoud van landschappen, culturen en dieren in het wild. Kies hier voor een unieke ervaring om te paard het domein te verkennen en observeer de dieren van heel dichtbij. Ga je liever helpen bij de gewonde, verweesde of conflict dieren? Er worden verschillende tours voorzien voor het voederen van onder andere neushoorns, luipaarden of andere wilde dieren. Ze krijgen hier een tweede kans om erna terug te gaan naar het wild.

DAG 03 & 04 | Windhoek – Sossusvlei (O,D)

Rij door het verrassend afwisselende binnenland richting het Namib Naukluft Park. Samen met het Namib Skeleton Coast National Park is het het grootste beschermde gebied van Namibië. De Sossusvlei Lodge ligt ideaal aan de toegangspoort naar torenhoge zandduinen. Sta op tijd op want bij zonsopgang transformeren de warme kleuren van het zand van ivoorwit over abrikoos tot oranje en dieprood. Je kan dit fantastische spektakel bewonderen vanuit een heteluchtballon of vanop de top van een duin. Het voortdurend variërende kleurenspel is een lust voor het oog. Wandel naar Deadvlei met zijn oeroude verdorde kameeldoornbomen. Dit ongerepte stuk natuurwonder ademt een onwezenlijke sfeer uit en is van pure schoonheid. Vergeet ook zeker de Sesriem Canyon niet als afsluiter van je dag. Vanop je patio geniet van het uitzicht over het woestijnlandschap.

DAG 05 | Sossuvlei (O,D)

Namib Dune Star Camp ligt op de top van oude zandduinen met uitzicht op het spectaculaire landschap van de Namib woestijn. Het is een basic milieuvriendelijk kamp met een minimale voetafdruk. De ecologische hutten hebben zonnepanelen voor een met beperkt aanbod warm water en elektriciteit omwille van de unieke ligging. Het terras is groot genoeg om het bed naar buiten te rollen en te slapen met een deken van fonkelende sterren. Geniet op het centrale terras van een drankje bij zonsondergang terwijl de zon het landschap in goud baadt. Na zonsondergang volgt een heerlijk diner. Sluit deze once-in-a-lifetime ervaring af met een ochtendwandeling door de woestijn om meer over deze unieke locatie te leren. Na de wandeling transfer terug naar de hoofdlodge beneden voor het ontbijt.

DAG 06 & 07 | Sossusvlei – Swakopmund (O,D)

Swakopmund ligt tussen de Atlantische Oceaan en de Namib Woestijn. Het stadje was ooit een Duitse kolonie en dat is nog steeds te zien aan de bouwstijl van de huizen en de namen van de straten en restaurants. Het is ook de avonturenhoofdstad van Namibië. Verken de woestijn tijdens een Desert Living Tour. Per 4x4 ga je de woestijn in met gids en samen ga je opzoek naar dieren in het zand. Sandboarden is hier ook een populaire activiteit. Vanuit Swakopmund kan je ook naar Cape Cross, de ligplaats van honderden zeehonden. Of rij naar Walvisbaai voor een kajaktour tussen de zeehonden of ga op dolfijncruise. Tussen de fascinerende contrasten en oude tradities is de moderne The Delight Swakopmund een frisse wind in de woestijn.

DAG 08 & 09 | Swakopmund – Okonjima Nature Reserve (O,D)

Het Okonjima natuurreservaat is beroemd vanwege de frequente waarnemingen van bedreigde dieren zoals luipaarden, bruine hyena’s, aardvarken en pangolin tijdens de safari's, evenals The AfriCat Foundation. Sinds de oprichting in 1991 is het de missie van AfriCat om een belangrijke bijdrage te leveren aan natuurbehoud, terwijl ze proberen de roofdieren van Namibië in hun natuurlijke habitat te behouden. Het voert onderzoek en milieueducatieprojecten uit en focust zich ook op de jeugd, om deze op te leiden. Een tweedaags verblijf biedt de beste kansen om de wilde luipaarden te zien. Ervaar een intieme ervaring tijdens de game drives of begeleide bushwandelingen. Het onderzoekprogramma volgt de luipaarden op en na drie decennia hebben ze ondertussen goed inzicht gekregen in de gedragspatronen.

DAG 10 | Okonjima Nature Reserve – Grootfontein (O,D)

Stop onderweg naar Grootfontein bij de grootste meteoriet die de planeet ooit geraakt heeft, ongeveer 80.000 jaar geleden. Pas vele eeuwen later, in 1920, werd het ontdekt en opgegraven. Omwille van het enorme gewicht, ongeveer 60 ton, kan het niet vervoerd worden en ligt het nog steeds op de originele plaats. Na dit bezoek rij je verder naar Fiume Lodge, als tussenstop naar de groene Caprivi Strook. Neem hier deel aan een begeleide wandeling met de San, de Bosjesmannen. Leer meer over hun cultuur, levensstijl en geschiedenis. Zie hoe ze vuur maken, welke planten en bomen helende krachten hebben en de taken van de mannen en vrouwen in de gemeenschap.

DAG 11 & 12 | Grootfontein – Mahango Game Reserve (O,D)

Rij verder in noordelijke richting via Rundu naar de Popa Falls. Maak hier een kleine stop voor de watervallen te bekijken. Het zijn eerder stroomversnellingen dan watervallen van de Okavango rivier. Het Mahango Game Reserve strekt zich uit langs de Kavango Rivier aan de grens van Botswana. Graslanden wisselen moerasachtige gebieden af. Door het park loopt één weg, langs de rivier. Hier, in de rivierbedding, tref je ook het meeste wild aan. Kuddes olifanten, kudu’s, impala’s en buffels worden hier regelmatig gezien terwijl ook leeuwen en wilde honden vaste klanten zijn. Na aankomst in de lodge stap je aan boord voor een boottocht bij zonsondergang op de Okavango rivier. Nip van een drankje terwijl je geniet van deze ander type van safari.

DAG 13 & 14 | Mahangu Game Reserve – Kwando Rivier (O,D)

Trek naar de weelderige wildernis met rivierbossen, moerassen en open bossen en biedt de thuis voor een overvloed aan dieren en vogels. Ervaar hier een typische Afrikaanse ervaring met uitmuntende service, prachtige landschappen en fascinerende fauna en flora met uitzicht op de Kwando rivier. Ontdek het park vanuit een 4x4 open safariwagen met professionele ranger of kies ervoor om te voet het park te verkennen. In de late namiddag zijn er de fotografische en zonsondergang cruises. In dit gebied komen veel typische savannesoorten voor, waaronder buffels, zebra’s, gnoes, olifanten en nijlpaarden, maar ook tal van roofdieren.

Deluxe

Lianshulu Lodge

DAG 15 & 16 | Kwando River – Chobe (Botswana) (O,D)

Steek de grens over naar Botswana naar Kasane, gelegen aan de grens van het Chobe National Park en vlak aan de Chobe rivier. Naast vele soorten groot wild, heeft Chobe National Park vooral de grootste concentratie olifanten in Afrika. Het is fenomenaal om tijdens de boottocht bij zonsondergang de olifanten de rivier te zien oversteken. Naast de olifanten en de boottochtjes ga je hier ook op safari op zoek naar andere dieren. De ochtend en de late namiddag zijn daarvoor de beste momenten. Tussendoor heerlijk genieten van de lodge.

DAG 17 & 18 | Chobe – Victoria watervallen (Zimbabwe) (O,D)

Drop de huurwagen in Kasane en neem de transfer naar het hotel. In de namiddag maak je een cruise op de Zambezi, waar je de olifanten, giraffen, nijlpaarden en krokodillen kan observeren. ’s Avonds diner in het Palm Restaurant van de lodge. Laat je hier culinair verwennen en kies uit de uitgebreide lijst van de beste wijnen en gins van Zuid-Afrika. De volgende dag bezoek je de bulderende watervallen. Bovendien staan ze op de lijst van de zeven natuurlijke wereldwonderen. De rest van de dag ben je vrij om te genieten van de prachtige natuur. ’s Avonds staat er een onvergetelijke avond gepland in het Boma Restaurant met een heerlijk traditioneel viergangen menu gevolgd door een interactieve Afrikaanse drumervaring. Voor de durvers: proef van de gedroogde Mopane worm. Als je het durft opeten krijg je er achteraf een certificaat van ter bewijs.

DAG 19 | Victoria watervallen – Brussel (O)

Na een heerlijk ontbijt neem je de transfer terug naar de luchthaven van Victoria Falls voor de retourvlucht naar Brussel.

DAG 20 | Brussel (O)

Je komt aan in Brussel na een onvergetelijke vakantie in Namibië.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Deluxe

€ 4.290

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Ethiopian Airlines in O-klasse, alle lokale & luchthaventaksen geldig op 24.08.2020, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, meet & greet in de luchthaven, pakket van wegbeschrijvingen, huurwagen in C-klasse voor 15 dagen (Toyota Double Cab of gelijkaardig), inclusief Premium Package met ‘super cover’ verzekering. Aanbod geldig tot 31.10.2020 en onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.