1

Rondreis Namibië: Van woestijn naar waterval

Duurtijd19 dagen
Prijs vanaf€ 7.410/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

 • Retourvluchten vanuit Brussel
 • Huurwagen
 • Accommodaties & maaltijden
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Doorkruis het oogverblindende Namibië en geniet van een spetterend einde bij de Victoria Watervallen tijdens deze 19-daagse rondreis!

DAG 01 | Brussel – Windhoek

Tijd om te relaxen, want vandaag vlieg je vanuit Brussel naar Namibië.

DAG 02 | Windhoek (O,D)

Welkom in Namibië! Pik je huurwagen op en rij naar de N/a’an ku sê Lodge gelegen op een 3.200 hectare groot natuurreservaat net buiten de hoofdstad Windhoek. De lodge behoort tot de Naankuse Foundation dit zich inzet voor het behoud van landschappen, culturen en dieren in het wild. Kies hier voor een unieke ervaring om te paard het domein te verkennen en observeer de dieren van heel dichtbij. Ga je liever helpen bij de gewonde, verweesde of conflict dieren? Er worden verschillende tours voorzien voor het voederen van onder andere neushoorns, luipaarden of andere wilde dieren. Ze krijgen hier een tweede kans om erna terug te gaan naar het wild.

DAG 03 | Windhoek – Sossusvlei (O,D)

Rij door het verrassend afwisselende binnenland richting het Namib Naukluft Park. Samen met het Namib Skeleton Coast National Park is het het grootste beschermde gebied van Namibië. De Sossusvlei Lodge ligt ideaal aan de toegangspoort naar torenhoge zandduinen. Sta op tijd op want bij zonsopgang transformeren de warme kleuren van het zand van ivoorwit over abrikoos tot oranje en dieprood. Je kan dit fantastische spektakel bewonderen vanuit een heteluchtballon of vanop de top van een duin. Het voortdurend variërende kleurenspel is een lust voor het oog. Wandel naar Deadvlei met zijn oeroude verdorde kameeldoornbomen. Dit ongerepte stuk natuurwonder ademt een onwezenlijke sfeer uit en is van pure schoonheid. Vergeet ook zeker de Sesriem Canyon niet als afsluiter van je dag. Vanop je patio geniet je van het uitzicht over het woestijnlandschap.

DAG 04 | Sossuvlei (O,D)

Namib Dune Star Camp ligt op de top van oude zandduinen met uitzicht op het spectaculaire landschap van de Namib woestijn. De ecologische hutten hebben zonnepanelen met een beperkt aanbod warm water en elektriciteit omwille van de unieke ligging. Het terras is groot genoeg om het bed naar buiten te rollen en te slapen onder een deken van fonkelende sterren. Geniet op het centrale terras van een drankje bij zonsondergang terwijl de zon het landschap in goud baadt. Na zonsondergang volgt een heerlijk diner. Sluit deze once-in-a-lifetime ervaring af met een ochtendwandeling door de woestijn om meer over deze unieke locatie te leren. Na de wandeling keer je terug naar de hoofdlodge beneden voor het ontbijt.

DAG 05 & 06 | Sossusvlei – Swakopmund (O)

Swakopmund ligt tussen de Atlantische Oceaan en de Namib Woestijn. Het stadje was ooit een Duitse kolonie en dat is nog steeds te zien aan de bouwstijl van de huizen en de namen van de straten en restaurants. Het is ook de avonturenhoofdstad van Namibië. Verken de woestijn tijdens een Desert Living Tour. Per 4x4 ga je de woestijn in met gids en samen ga je opzoek naar dieren in het zand. Sandboarden is hier ook een populaire activiteit. Vanuit Swakopmund kan je ook naar Cape Cross, de ligplaats van honderden zeehonden. Of rij naar Walvisbaai voor een kajaktour tussen de zeehonden of ga op dolfijncruise. De mogelijkheden zijn hier eindeloos!

DAG 07 & 08 | Swakopmund – Okonjima Nature Reserve (O,D)

Het Okonjima natuurreservaat is beroemd vanwege de frequente waarnemingen van bedreigde dieren zoals luipaarden, bruine hyena’s, aardvarkens en pangolin schubdieren tijdens de safari's, evenals The AfriCat Foundation. Sinds de oprichting in 1991 is het de missie van AfriCat om een belangrijke bijdrage te leveren aan natuurbehoud, terwijl ze proberen de roofdieren van Namibië in hun natuurlijke habitat te houden. De foundation voert onderzoek en milieueducatieprojecten uit en focust zich ook op de jeugd, om deze op te leiden. Een tweedaags verblijf biedt de beste kansen om de wilde luipaarden te zien. Ervaar een intieme ervaring tijdens de game drives of begeleide bushwandelingen (optioneel). Het onderzoekprogramma volgt de luipaarden op en na drie decennia hebben ze ondertussen goed inzicht gekregen in de gedragspatronen.

DAG 09 | Okonjima Nature Reserve – Grootfontein (O,D)

Stop onderweg naar Grootfontein bij de grootste meteoriet die de planeet ooit geraakt heeft, ongeveer 80.000 jaar geleden. Pas vele eeuwen later, in 1920, werd het ontdekt en opgegraven. Omwille van het enorme gewicht, ongeveer 60 ton, kan het niet vervoerd worden en ligt het nog steeds op de originele plaats. Na dit bezoek rij je verder naar Fiume Lodge, als tussenstop naar de groene Caprivi Strook. Neem hier deel aan een begeleide wandeling met de San, de Bosjesmannen. Leer meer over hun cultuur, levensstijl en geschiedenis. Zie hoe ze vuur maken, welke planten en bomen helende krachten hebben en de taken van de mannen en vrouwen in de gemeenschap.

DAG 10 & 11 | Grootfontein – West-Caprivi (O,D)

Rij verder in noordelijke richting via Rundu naar de Popa Falls. Maak hier een kleine stop voor de watervallen te bekijken. Het zijn eerder stroomversnellingen dan watervallen van de Okavango rivier. Het Mahango Game Reserve strekt zich uit langs de Kavango Rivier aan de grens van Botswana. Graslanden wisselen moerasachtige gebieden af. Door het park loopt één weg, langs de rivier. Hier, in de rivierbedding, tref je ook het meeste wild aan. Kuddes olifanten, kudu’s, impala’s en buffels worden hier regelmatig gezien terwijl ook leeuwen en wilde honden vaste klanten zijn. Na aankomst in de lodge stap je aan boord voor een boottocht bij zonsondergang op de Okavango rivier (optioneel). Nip van een drankje terwijl je geniet van dit ander type van safari.

DAG 12 & 13 | West-Caprivi – Kwando Rivier (O,D)

Trek naar de weelderige wildernis met rivierbossen, moerassen en open bossen die de thuis bieden aan een overvloed van dieren en vogels. Ervaar hier een typische Afrikaanse ervaring met uitmuntende service, prachtige landschappen en fascinerende fauna en flora met uitzicht op de Kwando rivier. Ontdek het park vanuit een 4x4 open safariwagen met professionele ranger (optioneel) of kies ervoor om te voet het park te verkennen. In de late namiddag zijn er de fotografische en zonsondergang cruises (optioneel). In dit gebied komen veel typische savannesoorten voor, waaronder buffels, zebra’s, gnoes, olifanten en nijlpaarden, maar ook tal van roofdieren.

DAG 14 & 15 | Kwando River – Chobe (Botswana) (O,D)

Trek naar de weelderige wildernis met rivierbossen, moerassen en open bossen die de thuis bieden aan een overvloed van dieren en vogels. Ervaar hier een typische Afrikaanse ervaring met uitmuntende service, prachtige landschappen en fascinerende fauna en flora met uitzicht op de Kwando rivier. Ontdek het park vanuit een 4x4 open safariwagen met professionele ranger (optioneel) of kies ervoor om te voet het park te verkennen. In de late namiddag zijn er de fotografische en zonsondergang cruises (optioneel). In dit gebied komen veel typische savannesoorten voor, waaronder buffels, zebra’s, gnoes, olifanten en nijlpaarden, maar ook tal van roofdieren.

DAG 16 & 17 | Chobe – Victoria Falls (Zimbabwe) (O)

Neem de transfer naar Victoria Falls. De chauffeur helpt je aan de grens met Zimbabwe. In de namiddag maak je een cruise op de Zambezi, waar je de olifanten, giraffen, nijlpaarden en krokodillen kan observeren. ’s Avonds diner in het Palm Restaurant van de lodge. Laat je culinair verwennen en kies uit de uitgebreide lijst van de beste wijnen en gins van Zuid-Afrika. De volgende dag bezoek je de bulderende watervallen. Bovendien staan ze op de lijst van de zeven natuurlijke wereldwonderen. De rest van de dag ben je vrij om te genieten van de prachtige natuur. Zin in een onvergetelijke avond? Dineer in het Boma Restaurant met een heerlijk traditioneel viergangen menu gevolgd door een interactieve Afrikaanse drumervaring. Voor de durvers: proef van de gedroogde Mopane worm. Als je het durft opeten krijg je er achteraf een certificaat van ter bewijs.

DAG 18 | Victoria Falls– Brussel (O)

Na een heerlijk ontbijt neem je de transfer terug naar de luchthaven van Victoria Falls voor de retourvlucht naar Brussel.

DAG 19 | Brussel (O)

Je komt aan in Brussel na een onvergetelijke vakantie in Namibië.

Wat maakt deze reis duurzaam?

 • Namib Dune Star Lodge/Gondwana groep: In 2017 opende de Gondwana Training Academy haar deuren. Het programma voor gastvrijheidstraining en leiderschapsontwikkeling van de lodgegroep is gericht op uitmuntende dienstverlening, waardoor Namibië wordt gepromoot als een Afrikaanse topbestemming voor toeristen. De cursusinhoud omvat inleidende training in toerisme en specifieke professionele vaardigheden, evenals kritieke zachtere vaardigheden, zoals waardering marketing, leiderschapsontwikkeling en communicatie. Gondwana voert ook in-house trainingsprogramma's uit in de respectievelijke lodges.
 • Na'ankuse Lodge: De Lifeline kliniek in Epukiro biedt jaarlijks gratis basisgezondheidszorg aan meer dan 3.500 patiënten - zowel in de kliniek als in de regio. Meer dan 40% van de daar behandelde patiënten zijn kinderen en meer dan 90% zijn San Bosjesmannen. Een groot deel van ons werk in de Lifeline Clinic is gericht op het aanpakken van de tuberculoseproblematiek onder de San-bevolking. De kliniek is letterlijk een reddingslijn voor duizenden San Bosjesmannen.
 • Chobe Bush Lodge: zij hebben een mobiel testing center voor al hun personeel om te testen voor HIV/Aids.
 • Chobe Bush Lodge: zijn doen vaak gratis boot cruises voor de kinderen van de lokale gemeenschap, of organiseren feestjes met Kerst voor hen in de lodge, etc. 
 • Ilala Lodge: een afvalbeleid om afval eerst te verminderen, door het te scheiden in glas, plastic, papier en aluminium voor verschillende recycling doeleinden - glazen waterflessen voor drinkwater aangeboden in The Palm Restaurant en Bar om ons plastic afval te verminderen - gasten worden ook gevraagd om aan te geven of hun linnengoed in de kamer verschoond moet worden, om zo het waterverbruik in de wasserij te verminderen - grijs water gebruikt in compostering en tuinen.
 • Na'ankuse Lodge: De Naankuse Foundation is een liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor het behoud van de landschappen, culturen en wilde dieren van Namibië. Naankuse is ontstaan als een klein wildreservaat genesteld in de Namibische wildernis en is nu een wereldberoemde natuurbeschermingsorganisatie. De Naankuse Foundation Wildlife Sanctuary biedt een veilige haven en een tweede kans aan talloze gewonde, verweesde en in conflict geraakte dieren. Waar mogelijk is het ons doel om dieren weer in het wild uit te zetten. Onze missie is het behoud van het land, de culturen en de wilde dieren van Namibië, Afrika. Wij willen dit bereiken door het aanmoedigen van participatie, educatie en wetenschappelijk onderzoek.
 • Okonjima Plains Camp/Bush Camp - AFRICAT Foundation: Okonjima Nature Reserve wordt vandaag de dag erkend als een van de belangrijkste plaatsen om carnivoren en andere bedreigde diersoorten zoals het aardvarken, het schubdier en de bruine hyena in het wild te zien en om voorlichting te krijgen over natuurbehoud. De nadruk op authenticiteit, luxe en het milieu heeft het tot een juweel in het Namibische toerisme gemaakt. Onderdeel van de symbiotische relatie is dat het geld dat via het Okonjima Natuurreservaat wordt ingezameld, bijdraagt aan de financiering van de belangrijke programma's voor natuurbehoudsonderzoek (https://africat.org/our-projects/) en onderwijsprojecten waarbij de Hanssens ook betrokken zijn, onder de vlag van AfriCat.
 • Ons doel in het Fiume Lodge is om de cultuur van de Bosjesmannen in stand te houden door middel van toerisme. Het is een feit dat oude culturen worstelen om zich in te passen in de moderne beschaving en dat dit bij de meeste culturen een verliezende strijd is. Fiume Bush Camp geeft vier San families de kans om gasten te laten zien wie ze vroeger waren en dat ze een trots, waardig volk zijn, trots op hun eigen cultuur en erfgoed. Wij zijn een open levend museum waar gasten het traditionele leven van de Bosjesmannen kunnen ervaren.

Ontdek aan de hand van de icoontjes wat deze reis duurzaam maakt. Bevat het icoontje een “i” dan hebben wij voor dat doel initiatieven uitgewerkt in de reis. De acht icoontjes staan voor onze doelen op ons Tooku duurzaamheidskompas. Dit kompas wijst ons in de goede richting naar de verschillende duurzaamheidsdoelen waar we achter staan en waar we ons voor inzetten. Benieuwd naar meer? Lees meer op Tooku & Duurzaamheid en ontdek al onze Duurzame reizen

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Deluxe

€ 7.410

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Ethiopian Airlines in O-klasse, alle lokale & luchthaventaksen geldig op 02.05.2024, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, meet & greet in de luchthaven, pakket van wegbeschrijvingen, huurwagen voor 13 dagen (Toyota Fortuner of gelijkaardig), inclusief Zero Excess cover. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.