1

Tooku Limited Japan: Beleef de winter

Duurtijd15 dagen
Prijs vanaf€ 5.890/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Hakone Free Pass
  • Japan Rail Pass
  • Privégids (dag 3 & 7)
  • Accommodaties & maaltijden
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Winter in Japan? Denk aan magische sneeuwlandschappen, authentieke Japanse cultuur en harmonieuze wellnesstradities. Deze reis brengt je langs de twee keizersteden Tokyo en Kyoto. Bij Fujikawaguchiko bewonder je de iconische Mount Fuji en in de minerale warmwaterbaden van je ryokan bij het betoverende Biwa meer kom je tot rust. De hoogtepunten van de Japanse winter in een notendop!

DAG 01 | Brussel – Tokyo

Winterjas ingepakt? Dan ben je helemaal klaar voor je reis naar Japan! Vandaag vlieg je rechtstreeks vanuit Brussel naar Tokyo.

DAG 02 | Tokyo

Hallo Tokyo! Bij aankomst op de luchthaven word je opgewacht door de meet & greet die met jou het openbaar vervoer neemt tot aan je hotel in Tokyo. Nog wat energie over? Ga dan naar Akihabara, ook wel ‘electric town’ genoemd, voor een eerste kennismaking met deze bruisende stad! 

DAG 03 | Tokyo (O)

Vandaag brengt je lokale privé gids je langs de beste plekjes van de metropool. Wijken zoals het oude Asakusa, het trendy Harajuku of het drukke Shibuya zijn na vandaag niet langer onbekend terrein voor jou.

DAG 04 | Tokyo – Fujikawaguchiko (O)

Deze voormiddag reis je met behulp van je Japan Rail Pass richting Fujikawaguchiko, het gebied rond de vijf meren aan de voet van de majestueuze Mount Fuji. ‘s Avonds kom je tot rust in de warmwaterbaden van de luxueuze ryokan waar je de volgende twee nachten verblijft.

DAG 05 | Fujikawaguchiko (O)

Na het ontbijt trek je er op uit om de regio te verkennen. Onze aanrader? De Chureito Pagode! Na 398 trappen bereik je het panoramische uitzichtpunt met een adembenemend zicht op Mount Fuji. Vergeet niet je camera boven te halen en dit beeld als een van de meest iconische beelden van Japan vast te leggen.

DAG 06 | Fujikawaguchiko – Mishima – Kyoto (O)

Op naar de volgende bestemming! Je reist eerst met de express bus (niet inbegrepen) in anderhalf uur naar Mishimi station. Van daaruit reis je met de Japan Rail Pass verder naar Kyoto met de shinkansen. Om de lange rit te overbruggen, kan je een bento lunchbox kopen voor onderweg. Trek bij aankomst het stadscentrum in en ga naar Gion, de meest bekende geishawijk van de stad.

DAG 07 | Kyoto (O)

In het gezelschap van een lokale privé gids trek je Kyoto in en ontdek je waarom deze stad een absolute must is tijdens je reis naar Japan. Kyoto is bekend om zijn geschiedenis en authenticiteit, maar is tegelijkertijd een bruisende stad die er elk seizoen weer anders uitziet.

DAG 08 & 09 | Kyoto (O)

Tijdens deze vrije dagen ontdek je Kyoto en zijn omgeving volledig op je eigen tempo. De mogelijkheden zijn oneindig! Met meer dan 3.000 tempels, schrijnen en tuinen valt er steeds iets nieuws te ontdekken, zowel binnen de stad als in haar ruime omgeving. Onze aanraders buiten Kyoto? Fushimi Inari, een van dé symbolen van Japan, de eerste keizerlijke hoofdstad Nara of het magische Sagano bamboebos.

DAG 10 | Kyoto – Ogoto Onsen (O,D)

Je zet vandaag je reis verder naar Ogoto Onsen gelegen aan het Biwa meer ten noordoosten van Kyoto en het grootste meer van Japan. ’s Avonds geniet je van een heerlijk seizoensgebonden Kaiseki diner en kan je gezellig opwarmen in de minerale warmwaterbaden van je ryokan.

DAG 11 | Ogoto Onsen (O,D)

Ontdek vandaag de omgeving rond het Biwa meer en bezoek de magische met sneeuw bedekte schrijnen en tempels. Neem een moment om het landschap in je op te nemen en te genieten van de rust en schoonheid van de omringende natuur. Voor een adembenemend uitzicht ga je met de kabelbaan naar het Biwako Terrace. Je dineert en overnacht in je ryokan.

DAG 12 | Ogoto Onsen – Kyoto - Tokyo (O)

Vandaag keer je met je Japan Rail Pass terug naar Tokyo via Kyoto. Wanneer je dat doet, kies je helemaal zelf!

DAG 13 & 14 | Tokyo (O)

Na het ontbijt is het tijd om Tokyo op eigen houtje te ontdekken. Culinaire hoogstandjes, ontelbare bezienswaardigheden, immense megastores en mystieke tempels, je ontdekt het allemaal op je eigen tempo! Liever even ontsnappen aan de drukte? Maak dan een uitstap naar Kamakura of Nikko!

DAG 15 | Tokyo (O)

Na het ontbijt keer je met je Japan Rail Pass terug naar de luchthaven voor je retourvlucht naar Brussel. Thuisgekomen geniet je na van de onvergetelijke ervaringen en betoverende winterlandschappen in Japan!

Afreisdata

Voor de winterperiode reis je best tussen midden januari en midden maart. Met All Nippon Airways vlieg je op woensdag en zaterdag rechtstreeks van Brussel naar Tokyo.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon op basis van een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.

Superior

€ 5.890

per persoon

Deluxe

€ 7.790

per persoon

Wat zit in de reis?

Verblijf voor 2 personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met All Nippon Airways in de K-klasse, alle luchthaventaksen geldig op 19.04.2024, alle maaltijden en overnachtingen zoals omschreven in het programma of gelijkwaardig, meet & greet bij aankomst, Hakone Free Pass 3 dagen, Japan Rail Pass 14 dagen (regular class) en privégids op dag 3 en 7 (NL of ENG-talig afhankelijk van beschikbaarheid).
Niet inbegrepen: treintickets, inkomgelden, city- & lokale taksen, dranken en persoonlijke uitgaven.
We maken steeds een offerte op maat voor jou vanaf 11 maanden voor vertrekdatum. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.