1

Rondreis Japan: Must-sees

Duurtijd16 dagen
Prijs vanaf€ 5.595/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Japan Rail Pass
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Wie de highlights van Japan wil combineren met een verkenning van de Japanse Alpen, kiest voor deze rondreis naar Japan. Japan essentieel, gecombineerd met Takayama, of het kleine Kyoto, en de kasteelstad Kanazawa, waar niet alleen de eeuwenoude oude geisha- en samoeraiwijk, maar ook het Museum van Hedendaagse Kunst de blikvangers zijn. Vergeet zeker niet om onderweg ook halte te houden in Shirakawago, waar een traditioneel bergdorp een inkijk geeft in het Japanse plattelandsleven.

DAG 01 | Brussel – Tokyo

Paspoort en vliegticket bij de hand? Want vandaag vlieg je vanuit Brussel naar Tokyo!

DAG 02 | Tokyo

Welkom in Tokyo! Onze lokale vertegenwoordiger verwelkomt je en brengt je naar de shuttletransfer die je naar het centrum van de stad brengt. Neem rustig de tijd om je te installeren in het hotel of maak een eerste wandeling door het bruisende Tokyo.

DAG 03 & 04 | Tokyo (O)

Na het ontbijt is het tijd om Tokyo op eigen houtje te ontdekken of neem deel aan een van onze optionele excursies; aan jou de keuze! Wil je graag andere reizigers leren kennen? Kies dan voor de excursies in internationaal gezelschap. Liever alleen op stap met een gids? Wandel met een Nederlandstalige privégids door de stad. Fan van manga? Begeef je dan snel naar Akihabara, ook bekend als de Electric-Manga Town. Blijf hier tot het donker is, dan komt de neonreclame écht tot zijn recht.

Excursie:
De kunst van het sumoworstelen

Lees meer

DAG 05 | Tokyo – Hakone (O,D)

Nog een voormiddag in Tokyo vertoeven of meteen met je Japan Rail Pass doorreizen naar Hakone? De keuze is aan jou! Hakone is hét kuuroord bij uitstek in de omgeving van Mount Fuji. ‘s Avonds geniet je er van de warmwaterbaden en een typisch Kaiseki diner en overnacht je in de ryokan.

DAG 06 | Hakone & Mount Fuji (O,D)

Vrije dag vandaag! Na het ontbijt ga je zelf op stap om de regio van Hakone en Mount Fuji te ontdekken met je Hakone Free Pass. Een boottochtje over een van de vulkanische meren of een kabelbaan over Owakudani, een vallei met actieve zwavelopeningen, bieden je spectaculaire uitzichten over de omgeving. De durvers proeven er de zwarte eieren die een lang leven beloven. Als het weer meezit zijn de uitzichten op Mount Fuji adembenemend!

DAG 07 | Hakone – Takayama (O)

Vandaag kan je na het ontbijt nog wat genieten van de omgeving van Hakone of meteen doorreizen met de Japan Rail Pass naar Takayama – het ‘kleine Kyoto’ – om al wat van deze karaktervolle bergstad te ontdekken.

DAG 08 | Takayama (O)

Je wordt wakker in Takayama vandaag! De ochtendmarkt in de mooi bewaarde straatjes langs traditionele huizen is een echte aanrader. Of wat dacht je van wandelen door de bosrijke omgeving in Higashiyama, langs tal van verborgen historische sites? Liever fietsen met een Engelstalige gids tussen de rijstvelden en door de kleine dorpjes? Vraag ernaar! Jij kiest wat je doet vandaag, heerlijk toch?

Excursie:
Fietstocht langs het platteland rond Takayama

Lees meer

DAG 09 | Takayama – Kanazawa (O)

Vandaag stap je na het ontbijt de bus in. Je rijdt namelijk via Shirakawago naar Kanazawa. In Shirakawago heb je de mogelijkheid om een paar uurtjes rond te wandelen in dit typische Japanse plattelandsdorpje met haar Gassho-zukuri huizen met strooien daken.

DAG 10 | Kanazawa (O)

Wie van vrije tijd houdt en graag rondkuiert, beleeft vandaag een heel fijne dag! Na het ontbijt ga je namelijk op stap om Kanazawa te ontdekken. Aanraders zijn hier de beroemde Kenrokuen-tuin, een van Japans mooiste klassieke tuinen, en de mooi bewaard gebleven geisha- en samoeraiwijk. Ook kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Museum van Hedendaagse Kunst.

DAG 11 | Kanazawa – Hiroshima (O)

Vandaag neem je de hogesnelheidstrein met de Japan Rail Pass. Deze keer naar Hiroshima. Probeer eens een typische lunch of bentobox uit het station om de treinrit van vier uur te overbruggen. Je bent op tijd in Hiroshima voor een eerste stadsverkenning. Geniet vanavond van het levendig nachtleven in de stad!

DAG 12 | Hiroshima & Miyajima (O)

Vandaag is het tijd om Hiroshima te ontdekken. Zet zeker een bezoek aan het Vredespark en de Atoombomkoepel op je programma. Nadien bereik je per ferry Miyajima, waar je het bekende Itsukushimaheiligdom – bekend om zijn drijvende torii – kan bezoeken. Wil je dit graag als optionele excursie boeken in internationaal gezelschap? We helpen graag!

Excursie:
Hiroshima en Miyajima in een notendop

Lees meer

DAG 13 | Hiroshima – Kyoto (O)

Op naar Kyoto vandaag! Met je Japan Rail Pass stap je de trein. Vergeet onderweg niet eventjes uit te stappen om het Himeji kasteel te bezoeken, ook gekend als het kasteel van de Zilverreiger. Het is echt de moeite waard!

DAG 14 & 15 | Kyoto & omgeving (O)

Vrije dag of deelnemen aan een excursie? Kies maar! Niet gevonden wat je zocht? Vraag ons naar een excursie die beter bij je past of ga zelf op pad in de stad! Ook in de omgeving van Kyoto valt heel wat te ontdekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van het magische Sagano bamboebos?

Excursie:
De smaken van sake in Tokyo

Lees meer

DAG 16 | Kyoto – Osaka – Brussel (O)

Tijd om naar huis te gaan! Na het ontbijt neem je de shuttletransfer naar de luchthaven van Osaka voor de terugvlucht naar Brussel.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor 2 personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 5.595

per persoon

Deluxe

€ 8.595

per persoon

Boutique

€ 11.195

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon op basis van een verblijf voor 2 personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Lufthansa in Q-klasse (in laagseizoen), alle taksen geldig op 13.06.2024, alle maaltijden en overnachtingen zoals omschreven in het programma of gelijkwaardig, meet en greet op de luchthaven van Tokyo, shuttle transfer van/naar de luchthaven van/naar het hotel, Japan Rail Pass 14 dagen (regular class), PASMO of SUICA metropas ter waarde van 1500 JPY, Hakone Free Pass 3 dagen, bustickets Takayama – Shirakawago – Kanazawa, en een uitgebreid infopakket. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.