1

Japan Authentiek

Duurtijd16 dagen
Prijs vanaf€ 3.890/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Japan Rail Pass
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Deze route leidt je doorheen het hart van de Japanse Alpen én bevat een overnachting in een boeddhistisch klooster, weliswaar eenvoudig maar des te authentieker en recht doorheen de Japanse ziel. In de Kisovallei kan je ook logeren in een typische minshuku of familiepension en maak je een fascinerende dag wandeling over een eeuwenoude postroute, langs postdorpjes die de tand des tijds hebben doorstaan. Het beroemde zwarte kraaienkasteel van Matsumoto en overnachten in een traditionele ryokan met warmwaterbronnen in Yamanouchi, dé locatie om sneeuwaapjes te spotten vervolledigen deze authentieke rondreis doorheen het echte Japan.

DAG 01 | Brussel – Tokyo

Klaar voor je internationale vlucht van Brussel naar Tokyo? Let’s go!

DAG 02 | Tokyo

Welkom in Tokyo! Onze lokale vertegenwoordiger verwelkomt je en brengt je naar de shuttletransfer die je naar het centrum van de stad brengt. Kom tot rust in het hotel of ontdek alvast een van de oudste wijken van Tokyo: Asakusa. Daar móet je gewoon naar de vuurrode Senso-Ji tempel, de oudste tempel en het traditionele hart van de stad. Een perfecte start! 

DAG 03 & 04 | Tokyo (O)

Wie Tokyo graag op eigen houtje wil ontdekken, gaat zelf op stap in de stad. Wie liever deelneemt aan een excursie om de stad beter te leren kennen, kan kiezen uit onze voorstellen. Je kan zelfs kiezen of je in internationaal gezelschap of met een Nederlandstalige privégids op pad gaat. Zin in een museumbezoek? Ontdek dan de wijk Ueno vandaag, waar je met het Tokyo National Museum een klepper van formaat hebt. Om je verder te verdiepen in de 400 jarige historische Edoperiode moet je dan weer in het het Edo-Tokyo Museum zijn.

DAG 05 | Tokyo – Kisovallei (O,D)

Met je Japan Rail Pass vertrek je na het ontbijt naar de Kisovallei. Daar toegekomen kan je alvast een kleine wandeling maken om de omgeving te ontdekken. ’s Avonds geniet je van een typisch diner en overnacht je in een minshuku of in een ryokan waar je ook kan je genieten in de heerlijke minerale warmwaterbaden.

Deluxe

Kisoji Hotel

DAG 06 | Kisovallei (O,D)

Na het ontbijt kan je de hele dag op pad om te wandelen langs authentieke dorpjes, over de oude postroute Nakasendo. Tussen Magome en Tsumago maak je een dagwandeling die je door traditionele dorpen leidt en waar je een blik kan werpen op het Japan van weleer. Je dineert en overnacht in de minshuku of de ryokan.

Deluxe

Kisoji Hotel

DAG 07 | Kisovallei – Matsumoto (O)

Op naar Matsumoto na het ontbijt! Je neemt met je Japan Rail Pass de trein naar de stad om er in de namiddag  rond te kuieren. Zet alvast een bezoek aan het Zwarte Kraaienkasteel op je to-dolijst.

DAG 08 | Matsumoto – Nagano – Yamanouchi (O,D)

Japan Rail Pass bij de hand? Goed! Want je neemt na het ontbijt de trein naar Nagano. Van daaruit neem je de lokale trein naar Yamanouchi. Deze lokale treinrit is niet in je Japan Rail Pass inbegrepen en moet je nog ter plaatse kopen. Hier staat een ontmoeting met de bekende sneeuwaapjes in hun natuurlijk biotoop op de planning. Na zalig te relaxen in de warmwaterbaden, dineer en overnacht je in de ryokan.

DAG 09 | Yamanouchi – Kanazawa (O)

Je vertrekt na het ontbijt met de Japan Rail Pass naar Kanazawa. Je hebt de mogelijkheid om via de Tateyama Kurobe Alpine Route te reizen. Kanazawa is een kasteelstad met een van Japans mooiste tuinen: Kenrokuen. Zeker een bezoek waard! 

DAG 10 | Kanazawa – Osaka (O)

Je reist in een tweetal uur met de hogesnelheidstrein naar Osaka. Zet je je bezoek van Kanazawa nog even voort of vertrek je liever vroeg naar Osaka, it’s up to you!

DAG 11 | Osaka – Koyasan (O,D)

Na het ontbijt reis je met je Japan Rail Pass en Mount Koya Heritage Pass naar de heilige berg Koyasan. Deze berg is volgens traditie een bedevaartsoord voor boeddhistische pelgrims. Hier staat je een eenvoudig maar uniek verblijf te wachten. Je overnacht namelijk in een boeddhistische tempel (private badkamer afhankelijk van beschikbaarheid), waar je kan deelnemen aan de meditaties. Een eenvoudig vegetarisch avondmaal is inbegrepen.

Superior

Jimyoin (standaard - geen privaat sanitair)

DAG 12 | Koyasan - Kyoto (O)

de Kiyomizudera tempel, die bekend staat voor z’n groot houten terras met panoramisch uitzicht over de stad. Honger? Ga dan naar de nishiki markt, een authentiek Japanse markt.

DAG 13-15 | Kyoto & omgeving (O)

Na het ontbijt ga je zelf op stap. Liever een gepland programma? Kies een van onze excursies om de keizerlijke stad beter te leren kennen. Jij kiest hoe je Kyoto en haar omgeving het liefst ontdekt! Ideaal als daguitstap? Nara, de eerste keizerlijke hoofdstad en Fushimi Inari, hét symbool van Japan! Om de drukte te vermijden, plan je dit bezoek best zo vroeg mogelijk op de dag.  Overnachten doe je in het hotel.

DAG 16 | Kyoto – Osaka - Brussel (O)

Na het ontbijt neem je de shuttlebus naar de luchthaven van Osaka. Daar neem je het vliegtuig naar Brussel. Welkom thuis!

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 3.890

per persoon

Deluxe

€ 4.835

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met All Nippon Airways in L-klasse (in laagseizoen), alle lokale en luchthaventaksen geldig op 14.10.2020, alle maaltijden en overnachtingen zoals omschreven in het programma, Meet en greet op de luchthaven, shuttletransfer van/ naar de luchthaven van/ naar het stadscentrum, Japan Rail Pass 14 dagen (regular class), PASMO of SUICA metropas ter waarde van 1500 JPY, Mount Koya Heritage Pass en een uitgebreid infopakket. Aanbod geldig van 01.01.2021 tot 31.12.2021, uitz. 15.07.2021 tot 15.08.2021 en onder voorbehoud van beschikbaarheid.  Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.