1

Rondreis Peru: in de schaduw van de Inca's

Duurtijd14 dagen
Prijs vanaf€ 4.395/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Regionale vluchten
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Klinken verhalen over vervlogen beschavingen als muziek in je oren en kan je uren wegdromen bij variërende Andeslandschappen? Kan je niet wachten om de snoetjes van lama’s en alpaca’s te vereeuwigen op je camera met op de achtergrond enkele besneeuwde bergpieken? Trek dan je wandelschoenen aan en ontdek tijdens deze 14-daagse reis traditie op elke hoek van de straat en dwaal door de mysterieuze tempels van Machu Picchu.

DAG 01 | Brussel – Lima

Eindelijk is het zover: tijd voor je vakantie. Vandaag vlieg je vanuit Brussel naar Lima. Eenmaal aangekomen staat je transfer je op te wachten om je naar het hotel te brengen. Daar check je in en geniet je van een vrije avond in de hoofdstad Lima.

DAG 02 | Lima (O)

Welkom in Lima! Vandaag heb je een hele dag tijd om Lima zelf te ontdekken. Vooral de hippe wijk Barranco mag niet op jouw planning ontbreken. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om deel te nemen aan de excursie Highlights van Lima. It’s up to you!

Excursie:
Highlights van Lima

Lees meer

DAG 03 | Lima – Arequipa (O)

Na het ontbijt pak je opnieuw je koffer in en neem je een binnenlandse vlucht naar Arequipa. Daar geniet je de rest van de dag nog van wat vrije tijd om deze heerlijke stad te verkennen. Onze aanrader? Slenter rond in de straatjes en sluit je dag af met een Pisco Sour op de Plaza de Armas.

DAG 04 | Arequipa (O)

Ga je graag zelf op pad? Dan trek je na je ontbijt opnieuw zelf de fantastisch mooie binnenstad van Arequipa in. Breng zeker een bezoek aan het Santa Catalina klooster! Liever een voorgeschoteld programma? Dat kan als je voor de excursie Arequipa in een notendop kiest.

Excursie:
Arequipa in een notendop

Lees meer

DAG 05 | Arequipa – Colca Canyon (O)

Vandaag ga je naar een van de diepste canyons ter wereld: Colca Canyon. Tijdens deze rit met internationaal gezelschap heb je echt een topuitzicht. De vulkanen Misti, Chachani en Pichu Pichu liggen recht voor je en met wat geluk kom je onderweg lama’s, alpaca’s en vicuña’s tegen. Liever een avontuurlijke trekking door de Colcavallei? Kijk dan naar deze uitbreiding voor meer informatie!

DAG 06 | Colca Canyon – Puno (O)

Na een vroeg ontbijt ga je ook vandaag weer met internationaal gezelschap naar het viewpoint Cruz del Cóndor. Dit is de beste plek ter wereld om van dichtbij een condor te bewonderen, dé vogel met het grootste vleugeloppervlak van alle vliegende vogels. In de namiddag vertrek je per bus naar Puno waar je onderweg enkele leuke stops maakt bij uitzichtpunten.

DAG 07 | Puno (O,L)

Vandaag neem je deel aan een excursie in internationaal gezelschap richting het eiland Taquile en de drijvende rieten eilanden van de Uros. Je maakt een wandeling op Taquile, waar je na elke bocht van het kronkelende stenen pad opnieuw je ogen uitkijkt door de schitterende uitzichten. Lunchen doe je op traditionele wijze, want op het menu staat het traditionele Peruaans gerecht Pachamanca! Op de Uroseilanden maak je kennis met indianen die leven op zelfontworpen eilanden, gemaakt uit aan elkaar gevlochten rieten matten. Wil je liever iets avontuurlijker? Neem dan deel aan de unieke excursie Kajakken op het Titicacameer.Verblijf je in de boutique optie? Dan stel je zelf je dagplanning samen!

Excursie:
Kajakken op het Titicacameer

Lees meer

DAG 08 | Puno – Cuzco (O,L)

Na het ontbijt begin je aan een fantastische busrit in internationaal gezelschap richting Cuzco. Onderweg maak je namelijk een stop bij de pre-Inca ruïne Raqchi en het slaperige dorpje Andahuaylillas met zijn prachtige kapel.

DAG 09 | Cuzco (O)

Welkom in Cuzco! Vandaag ga je zelf op stap om de stad te ontdekken. Bezoek een van de vele lokale marktjes die verscholen liggen in enkele binnenplaatsen van de stad. Wie durft, kan proeven van cuy (cavia) of drinkt een lekkere jugo (vers fruitsap). Of kies voor een van onze excursies: Cuzco in een dag, Op de fiets langs Maras en Moray, Culinair genieten in Cuzco of Rainbow Mountain. Deze excursies gaan van gezellig lokale cultuur opsnuiven tot fietsen langs unieke landschappen en hiken op een zevenkleurige berg!

Excursie:
Cuzco in een dag

Lees meer

DAG 10 | Cuzco – Heilige Vallei (O,L)

Start je dag goed met een lekker ontbijt! Daarna bezoek je de Heilige Vallei van de Inca’s in internationaal gezelschap. Het dorpje Pisac met zijn befaamde markt en ruïnes staat op jouw programma. Uiteindelijk kom je aan in het antieke dorpje Ollantaytambo waar je het indrukwekkende Incafort bezoekt.

DAG 11 | Heilige Vallei – Aguas Calientes (O)

Weer vroeg uit de veren vandaag voor het ontbijt, want je neemt de trein naar Aguas Calientes. Daar heb je wat vrije tijd om het stadje aan de voet van de Machu Picchu te ontdekken. Aperitieven doe je er op een van de vele terrasjes met zicht op de flanken van de groene bergen rond Machu Picchu. Een heerlijk #mytookumoment! Verblijf je in de boutique optie? Dan neem je eerst nog de bus samen met andere reizigers, want je hotel ligt op een wel heel bijzondere locatie! Wil je liever de Heilige Vallei en Machu Picchu al wandelend ontdekken en klinkt de naam ‘Inca Trail’ als muziek in de oren? Kijk dan snel naar de uitbreiding voor meer informatie!

DAG 12 | Aguas Calientes: Machu Picchu – Cuzco (O)

Een van de eerste bussen van de dag naar Machu Picchu? Daar stap jij op in het gezelschap van andere reizigers. Verblijf je in de boutique optie? Dan hoef je maar gewoon je hotel uit te wandelen en Machu Picchu springt reeds in het oog! Vandaag is het de dag dat jij een van de zeven nieuwe wereldwonderen ontdekt! Tijdens een begeleide rondleiding in internationaal gezelschap verken je de magische ruïnes van Machu Picchu; een unieke ervaring. Na de middag neem je de bus terug naar Aguas Calientes en daar stap je opnieuw op de trein naar Ollantaytambo om uiteindelijk weer in Cuzco aan te komen.

DAG 13 | Cuzco – Lima – Brussel (O)

Laatste keer in Cuzco tijdens deze reis! Na het ontbijt geniet je nog van wat vrije tijd in deze prachtige stad. Tegen de middag neem je een binnenlandse vlucht naar Lima en aansluitend de internationale vlucht huiswaarts.

DAG 14 | Brussel

Je landt in Brussel en geniet nog na van een fantastische reis!

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 4.395

per persoon

Deluxe

€ 5.295

per persoon

Boutique

€ 8.455

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met KLM in N-klasse (in laagseizoen), regionale vluchten met LATAM, alle lokale en luchthaventaksen geldig op 18.09.2023, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels in kamer met ontbijt, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de excursies(privé of in internationaal gezelschap), alle inkomgelden tijdens de rondreis. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.