1

Rondreis Colombia: aventurosa

Duurtijd18 dagen
Prijs vanaf€ 4.205/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Regionale vluchten
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Oneindige bergen, kolkende rivieren, statige rotsen en tropische jungle. Klinken deze elementen meteen als muziek in jouw oren? Dan ben jij, de avontuurlijke reiziger, hier op de juiste plaats! Is een klassieke rondreis niet voor jou weggelegd en wil je het land écht ervaren? Maak je rugzak dan al maar klaar en bereid je voor op een ultieme belevenis aan de hand van deze 18-daagse rondreis Colombia aventurosa.

DAG 01 | Brussel – Bogotá

Wandelschoenen? Check! Zin in avontuur? Check! Spring op het vliegtuig richting Bogotá en maak je klaar voor een onvergetelijke beleving. Geniet bij aankomst van een vrije avond in deze bruisende stad.

DAG 02 | Bogotá (O)

Welkom in Bogotá! Ontwaak in dit koloniale pareltje en spring op de fiets, de leukste manier om deze bruisende metropool te verkennen. Start met het kleurrijke centrum, La Candelaria, en geef daarna je zintuigen vrij spel op de gigantische overdekte markt van Paloquemao: Colombiaanse specialiteiten in overvloed! Bezoek ook een lokale koffiebranderij en proef waarom Colombia trots op nummer twee van de grootste koffie producerende landen ter wereld staat.

DAG 03 | Bogotá – Villa de Leyva (O)

Op naar het Boyacá departement! Door de beboste Andes slinger je langs kleine dorpjes en meren, onderweg stop je in Suesca, bekend vanwege het rotsklimmen. Zowel beginners als gevorderden vinden hier hun weg langs de twee kilometer lange rotsen met meer dan 400 routes. Je wordt begeleid in je klim en bovenaan word je getrakteerd op een weids uitzicht op de omliggende natuurpracht! Hierna zet je de tocht verder richting Villa de Leyva, een pittoresk dorpje met witte huisjes en gezellige straatjes.

DAG 04 | Villa de Leyva: Iguaque Nationaal Park (O)

Hopelijk ben je goed uitgerust, want vandaag verken je het Iguaque Nationaal Park! Deze wandeling is vrij pittig en doorkruist Andesbossen, prachtige frailejones van het páramo landschap en het prachtige bergmeer Iguaque op zo’n 3.800 meter hoogte. Zeker een #mytookumoment waard! Ben je toch niet zo’n ervaren hiker? Ga dan paardrijden in de omgeving van Villa de Leyva en maak verschillende stops bij onder andere een archeologische vindplaats en de Pozos Azules, prachtige blauwgekleurde poelen.

DAG 05 | Villa de Leyva – Barichara (O)

Op naar Barichara! Geniet van een rit door mooie berglandschappen van de regio’s Boyacá en Santander, het mekka voor iedere avonturier. Ontdek waarom Barichara wel eens een van de mooiste en best bewaarde koloniale dorpjes van Colombia wordt genoemd.

Superior

Casa Azul Barichara

DAG 06 | Barichara: Camino Real & Guane (O)

Vandaag treed je in koninklijke voetsporen want je volgt de ‘Camino Real’ tot aan het verderop gelegen dorpje Guane. Deze wandeling neemt je mee langs groene landschappen, cactussen en spectaculaire uitzichten over de kloof waardoor de Suárez rivier slingert. Na deze gemakkelijke wandeling bezoek je Guane en keer je terug per transfer naar Barichara.

DAG 07 | Barichara: Juan Curí en Río Fonce (O)

Water, water en nog eens water! Hike naar de Juan Curí waterval en laat je overweldigen door een 180 meter hoge waterval die over de rotsen naar beneden klettert. Pak je zwemoutfit zeker mee, want aan de voet van de waterval kan je heerlijk relaxen in een poel. Hierna rijd je verder richting de Fonce rivier waar je aan een rafting avontuur begint. Eerste keer raften? Maak je geen zorgen, want deze anderhalf uur durende tocht is geschikt voor beginners.

DAG 08 | Barichara – Chicamocha - Girón (O)

Girón is je volgende avontuurlijke stop op deze rondreis. De rit naar dit stadje trakteert je met prachtige uitzichten op de uitgestrekte Chicamocha kloof met haar steile rotswanden en droog tropenbos. Deze kloof is de plaats bij uitstek om te paragliden! Laat de adrenaline door je lijf gieren tijdens een 30 minuten durende vlucht over de canyon. Eenmaal aangekomen in Girón, word je alweer verrast door een prachtig oud stadscentrum en een mooie groene omgeving.

DAG 09 | Girón – Bucaramanga – Bogotá – Santa Marta (O)

Na het ontbijt ruil je het bergachtige landschap in voor de Caribische laaglanden en neem je vanuit Bucaramanga een binnenlandse vlucht, met een overstap in Bogotá, naar Santa Marta. Dit badplaatsje ligt aan de Sierra Nevada de Santa Marta, het hoogste kustgebergte ter wereld dat met haar majestueuze toppen het oosten van de stad kleurt. Geniet van een welverdiende nachtrust in je boutique hotel alvorens aan een nieuw avontuur te beginnen!

DAG 10 | Santa Marta – Mamey – Adán of Alfredo kamp (O,L,D)

Spannend! Vandaag start je aan de trek naar ‘Ciudad Perdida’ of de Verloren Stad. Ga eerst per transfer naar Mamey waar er nog tijd voorzien is voor een lunch en vat de hike aan in internationaal gezelschap richting de eerste campsite. Natuurlijke zwembaden, watervallen en rivieren maken van de vier uur durende tocht een prachtige ervaring! Toch een hongertje? Tijdens de trekking kan je genieten van vers fruit. Zeker welkom bij deze hitte! Na een zestal kilometer in je benen, komt je tot rust op de campsite waar je slaapt in een stapelbed in de open lucht!

Standaard

Campsite

DAG 11 | Adán of Alfredo kamp – Mutanyi – Paraíso Teyuna kamp (O,L,D)

Vroeg uit de veren! Er staat je een heuse tocht van zo’n zeven à acht uur te wachten. Het eerste deel brengt je tot aan het Wiwa kamp, waar je de rugzakken achterlaat om een verfrissende duik te nemen in een nabije waterval. Na een lekkere lunch ga je verder naar de tweede campsite, Paraíso Teyuna. Een inheems dorpje van de Kogi, een etnische groep met thuisbasis in de Sierra Nevada de Santa Marta, en de Buritaca rivier kruisen onderweg je pad. Vers fruit wordt opnieuw voorzien!

Standaard

Campsite

DAG 12 | Paraíso Teyuna kamp – Ciudad Perdida – Wiwa kamp (O,L,D)

Eindelijk is het zo ver, vandaag kan je een glimp opvangen van de Ciudad Perdida! Neem enkel je camera mee, steek de Buritaca river over en beklim de 1.200 treden die je naar de eerste terrassen van deze prachtige archeologische site van wel 1.400 jaar oud leiden. #mytookumoment! Je hebt drie uur de tijd om de ruïnes, gebouwd door de Tayrona en pas in de jaren ’70 ontdekt, uitgebreid te verkennen. Hierna keer je terug naar de campsite om te lunchen en vervolgens wandel je terug naar het Wiwa kamp om te overnachten.

Standaard

Campsite

DAG 13 | Wiwa kamp – Mamey – Santa Marta (O,L)

Vandaag is de laatste dag van de trekking! Een zes uur durende wandeling brengt je terug naar Mamey, waar je een laatste keer met de groep luncht. Van hieruit maak je nog een tocht per 4x4 naar La Aguacatera, waar je privé-transfer je opwacht en naar het hotel in Santa Marta brengt. Ontspan in de jacuzzi van het hotel en neem een duikje in het zwembad!

DAG 14 | Santa Marta - Cartagena (O)

Tijd om van decor te wisselen! Je verlaat het departement Magdalena en komt voorbij de Ciénaga Grande de Santa Marta, een gebied dat het belangrijkste ecosysteem ter wereld herbergt: de mangroven. Je gaat verder richting Cartagena de Indias waar je al snel betoverd wordt door deze wondermooie stad dat uit een sprookje lijkt te komen. Koloniale gebouwen, kleine pleintjes, verborgen patio’s met fonteinen, kleurrijke bloemen en joviale Colombianen maken van je verblijf een onvergetelijke ervaring.

DAG 15 | Cartagena (O)

Na het ontbijt is het tijd om deze prachtige stad uitgebreid te ontdekken. Struin met je privé-gids door het historische centrum en bezoek de meest iconische plekken van de ommuurde koloniale stad. Ook de Bazurto markt mag niet ontbreken: voel je als een echte local in deze overweldigend grote markt! Heb je er honger van gekregen? Tropisch fruit, groenten en verse vis zijn er in overvloed!

DAG 16 | Cartagena (O,L)

Vandaag ga je lekker luieren op de Islas del Rosario, een archipel van een twintigtal kleine eilandjes voor de kust van Cartagena. Vele eilandjes zijn omgeven door koraalriffen, waar de kleur van de zee resulteert in een ongelooflijke combinatie van hemelsblauw en turquoise. Je neemt de speedboot naar de eilandengroep en meert aan bij Isla Grande. Dit is het grootste eiland van de Rosario archipel en meteen ook je uitvalsbasis voor deze dag. Geniet van een verfrissend welkomstdrankje en een typische Colombiaanse lunch. Ter plekke kan je ook deelnemen aan verschillende optionele watersporten, zoals duiken, snorkelen en suppen!

DAG 17 | Cartagena – Brussel (O)

Na het ontbijt geniet je een laatste keer van wat vrije tijd in deze wondermooie stad. In de namiddag neem je een transfer naar de luchthaven van Cartagena voor de internationale vlucht naar Brussel.

DAG 18 | Brussel

Je komt aan in België en je kan niet wachten om over je avontuur te vertellen!

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijs vanaf:

€ 4.205

per persoon

Wat zit in de reis?

Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met KLM in N-klasse (in laagseizoen), regionale vluchten met Avianca, LATAM, VivaColombia, EasyFly of gelijkwaardig, alle lokale en luchthaventaksen geldig op 31.08.2020, alle maaltijden en privé-verplaatsingen (steeds met Spaanstalige chauffeur, maar met Engelstalige chauffeur voor het traject Bogotá - Bucaramanga) zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, lokale Engelstalige privé-begeleiding tijdens de excursies, alle inkomgelden. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.