1

Rondreis Tanzania: Safari's en savannes

Duurtijd13 dagen
Prijs vanaf€ 6.060/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties 
  • Safari's, excursies en maaltijden zoals vermeld in programma
  • Privétransfers
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Tanzania biedt je naast héél veel wilde dieren ook buitengewone landschappen zoals de Kilimanjaro en het exotische kruideneiland Zanzibar en boeiende, kleurrijke volkeren en culturen. Ontdek de pracht waar dit Afrikaanse land bekend voor staat tijdens deze luxueuze 13-daagse rondreis. Indien gewenst, kan je deze reis verlengen met een verblijf op Zanzibar of een verkenning van de Zuid-Tanzaniaanse Nationale Parken.

DAG 01 | Brussel - Arusha (D)

Koffers ingepakt? Je vertrekt vandaag vanuit Brussel naar Arusha, de safarihoofdstad van Tanzania.

DAG 02 | Arusha - Tarangire National Park (O,L,D)

Na het ontbijt rijd je door het afwisselende savanne landschap met kleine dorpjes en kleurrijke kraampjes naar Tarangire National Park. Dit is een perfecte plaats om een eerste safari te ervaren tussen enorme baobabs, gele acacia’s, zwaaiende palmbomen en de glinsterende Tarangiri rivier. Je overnacht in een tented lodge waar je vanop je terras zebra’s, giraffen, gazellen en wrattenzwijnen spot. Je dineert in openlucht met een niet te versmaden uitzicht op de Tanzaniaanse sterrenhemel.

DAG 03 | Tarangire National Park (O,L,D)

Vandaag trek je heel de dag door het park op zoek naar wildlife. Je pauzeert enkel voor een rustige picknicklunch in het park. Na een goed gevulde dag dineer en overnacht je in het kamp.

DAG 04 | Tarangire National Park – Lake Manyara National Park (O,L,D)

Onderweg naar Lake Manyara stop je in het dorpje Mto Wa Mbu, waar verschillende stammen vreedzaam samenleven. Je bezoekt samen met je lokale gids een markt en een bananenplantage waar je zelfgebrouwen bananenbier kan proeven. In de late namiddag staat er een game drive in Lake Manyara op het programma en met wat geluk zie je bavianen en diadeemmeerkatten spelen onder bomen of slingerend tussen takken. De gnoes, zebra’s, buffels en giraffen maken het echte, authentieke Afrika-gevoel compleet.

DAG 05 | Lake Manyara National Park - Lake Eyasi (O,L,D)

Langs de vele velden met landbouwgewassen op de hoogvlakte van Mbulumbulu - beter gekend als ‘de graanschuur van Tanzania’- rijd je naar Lake Eyasi. Je bezoekt hier in een dorpje de Datoga, seminomaden van Nilotische origine die op het einde van de 19e eeuw door de Masai uit de Ngorongorokrater werden verdreven.

Deluxe

Kisima Ngeda Tented Camp

DAG 06 | Lake Eyasi (O, L, D)

Na een lekker ontbijt bezoek je de Hadze stam. Deze etnische minoriteit behoort tot de San of Bosjesmannen en communiceert via de kliktaal. Hun nomadisch bestaan is duizenden jaren onveranderd gebleven en ze leven nog steeds als jagers-verzamelaars. Na de lunch kan je genieten van het zwembad in je lodge en wegdromen bij een spectaculaire zonsondergang in complete Africa-style.

Deluxe

Kisima Ngeda Tented Camp

DAG 07 | Lake Eyasi – Ngorongoro Conservation Area (O, L, D)

Na aankomst in je lodge, met fenomenaal uitzicht op de Ngorongorokrater, maak je een boeiende wandeling op deze kraterrand, onderdeel van het enorme ecosysteem rond de Serengeti. Droom ‘s avonds bij een beklijvende zonsondergang op je terras weg bij al die natuurpracht.

DAG 08 | Ngorongoro Conservation Area (O,L,D)

Je daalt de krater af en ontdekt vanuit je safarijeep de bonte verzameling dieren die op beperkte oppervlakte in perfecte harmonie samenleven. Het is ook een van de weinige plekken waar je de zeldzame zwarte neushoorn kan zien. Hyena’s zijn hier ook vaak overdag actief en met wat geluk spot je de jakhals of serval.

DAG 09 | Ngorongoro Conservation Area – Serengeti National Park (O,L,D)

Tijd om naar de bekendste safariklepper van Tanzania te gaan: het Serengeti National Park. Onderweg breng je nog een bezoek aan de Masai. Na een picknicklunch volgt een eerste game drive in dit uitgestrekte park.

DAG 10 | Serengeti National Park (O,L,D)

De Serengeti is een lust voor het oog en biedt zoveel om te zien. Tijdens de grote trek voegen meer dan 200.000 zebra’s en 300.000 Thomsongazellen zich bij de ontelbare gnoes die in de Keniaanse Masai Mara op zoek gaan naar frisse graslanden. Ze worden vergezeld van elandantilopen, buffels, impala’s, topi’s en Grantgazellen met in hun kielzog leeuwen, jachtluipaarden, hyena’s en luipaarden.

DAG 11 | Serengeti National Park – Karatu (O,L,D)

Na een laatste game drive houd je even halt aan de Olduvaikloof, ook bekend als 'wieg van de mensheid'. Je overnacht in de buurt van het dorpje Karatu, in een lodge waar je een niet te versmaden panoramisch zicht op de Ngorongorokrater hebt.

DAG 12 | Karatu – Kilimanjaro – Brussel (O,L)

Na een laatste ontbijt en lunch op Tanzaniaanse bodem rijd je via Arusha naar Kilimanjaro Airport. In Arusha kan je nog even stoppen en kiezen voor de excursie Hot Springs of Voet- en kanosafari. ’s Avonds neem je de terugvlucht richting België.

Uitbreiding De pracht van Zuid-Tanzania

Krijg je geen genoeg van Tanzania? Ontdek dan zeker deze uitbreiding.

DAG 13 | Brussel

Na een onvergetelijke reis kom je terug aan in Brussel.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 6.060

per persoon

Deluxe

€ 8.410

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Ethiopian Airlines in Q-klasse, alle lokale & luchthaventaksen geldig op 02.08.2023, alle maaltijden en excursies zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, meet & greet in de luchthaven, toegang nationale parken, privé transfers zoals beschreven. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.