1

Rondreis Cambodja: Verborgen schatten

Duurtijd9 dagen
Prijs vanaf€ 3.220/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties & maaltijden
  • Excursies met gids
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Staat Cambodja al lang op je verlanglijstje? Ontdek prachtige pagodes, paleizen en tempels in de hoofdstad Phnom Penh en zet een stapje in de duistere geschiedenis van de Rode Khmer bij de Killing Fields. Exploreer de door boomwortels overgroeide tempels en verdwaal in mythologische verhalen in de indrukwekkende tempelstad Angkor. Ontdek deze verborgen schat!

DAG 01 | Brussel – Phnom Penh

Op naar de luchthaven! Vandaag vertrek je vanuit Brussel via Doha naar Phnom Penh.

DAG 02 | Phnom Penh

Welkom in de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh. Onze lokale vertegenwoordiger verwelkomt je op de luchthaven. Daarna neem je de privétransfer naar je hotel waar je geniet van wat tijd om je op te frissen. In de namiddag vertrek je op een aangename wandeling langs de Mekong rivier en bezoek je het koninklijk Paleis en de Zilveren Pagode. Als laatste bezoek van de dag vertrek je met een cyclo naar de Wat Phnom, de tempel die de stad haar naam gaf. Erna geniet je van welverdiende rust.

DAG 03 | Phnom Penh – Siem Reap (O,L)

Vandaag zet je een stapje terug in het oorlogsverleden van Cambodja. Dat doe je onder meer in de Tuol Sleng gevangenis dat je als museum meer vertelt over de Rode Khmer. Daarna reis je naar de Choeng Ek, één van de killing fields. Je keert terug naar de stad voor je lokale lunch. Deze namiddag neem je een korte binnenlandse vlucht naar Siem Reap. Daar check je in in het hotel en kan je nog genieten van een duik in het zwembad.

DAG 04 | Siem Reap (O,L)

Deze ochtend verken je de oudste tempels van de Roluos groep en maak je een ritje per ossenkar tussen de rijstvelden en hoge palmen op het platteland. Je gids brengt je naar een gezellig plaatsje om te lunchen. Deze namiddag op het programma? Het achtste wereldwonder, Angkor Wat! Je leert er meer over de Hindoe mythologie, want deze is uitgebeeld op de prachtige bas-reliëfs van deze tempel die de heilige Meruberg voorstelt. Het is écht fantastisch om Siem Reap zo te ontdekken.

Waar te beginnen in Angkor Wat?
Lees hier onze gids tot dit tempelcomplex!

DAG 05 | Siem Reap (O,L)

Je verkent vandaag de voorloper van Angkor Wat. Je voelt je even Indiana Jones wanneer je de door de jungle opgeslorpte tempel van Beng Mealea bezoekt. Dan trek je het platteland in naar Kbal Spean. Je wandelt door de jungle naar de rivier met de 1.000 lingas. Een lokaal restaurant is vandaag jouw lunchplek, smakelijk! In de namiddag is het tijd voor een verborgen juweeltje: Banteay Srei. Deze roze zandstenen tempel is zonder twijfel de meest verfijnde en gedetailleerde tempel in de regio.

DAG 06 | Siem Reap (O,L)

Spring op je fiets! Want vandaag rijd je door Angkor Thom, het spirituele centrum van het Khmer rijk. De Bayon tempel, het Baphuon, Olifantenterras en Terras van de Leprakoning staan ook nog op jouw programma. Welke parels moet je zeker ook kunnen afvinken op je must-see lijstje? Na de lunch wandel je langs afbeeldingen van garuda’s en nagaslangen naar Preah Khan. Deze tempel is net zoals de beroemde Tomb Raider tempel, Ta Prohm, omhelst door de boomwortels van eeuwenoude ficussen.

DAG 07 | Siem Reap (O,L)

Tijdens je boottocht op het enorme Tonlé Sap meer ontmoet je lokale vissers. Je vaart er langs drijvende dorpen en spot met wat geluk een aantal watervogels. In de namiddag kies je zelf wat je doet. Wandel zeker eens naar de lokale markt om er de sfeer op te snuiven.

DAG 08 | Siem Reap – Brussel (O)

In de voormiddag geniet je nog van de laatste momenten in Siem Reap om daarna de transfer te nemen naar de luchthaven van Siem Reap. Je neemt er de vlucht naar Brussel.

DAG 09 | Brussel

Welkom thuis! Je landt in Brussel na je reis in Cambodja.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 3.220

per persoon

Deluxe

€ 3.345

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Qatar Airways in N-klasse, alle lokale & luchthaventaksen geldig op 21.09.2023, alle maaltijden, binnenlandse vluchten, inkomgelden en excursies met ENG-sprekende gids zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, meet & greet in de luchthaven. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.