1

Rondreis Laos: Bergstammen en koloniale charme in Noord-Laos

Duurtijd10 dagen
Prijs vanaf€ 3.455/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Ben je gefascineerd door unieke culturen en prachtige geïsoleerde natuur? Zet dan zeker een verblijf in Oudomxay op je verlanglijstje. Hier ontdek je kleurrijke bergstammen waar de tijd is blijven stilstaan. Fiets langs gouden wats en oude Franse koloniale verblijven in Luang Prabang en laat je meevoeren in de laid-back atmosfeer. De perfecte ingrediënten voor jou, de culturele reiziger op zoek naar authenticiteit.

DAG 01 | Brussel –Bangkok (Thailand)

Klaar om een van Azië’s meest authentieke bestemmingen te ontdekken? Vandaag vlieg je vanuit Brussel via Bangkok naar Laos.

DAG 02 | Bangkok – Luang Prabang (Laos) (D)

Je komt aan op de kleine luchthaven van Luang Prabang waar je wordt opgewacht voor je transfer naar je hotel. Rust uit, geniet van de faciliteiten en neem de omgeving in je op. ’s Avonds laat je je smaakpapillen verwennen met fine dining in het restaurant.

Wat je zeker moet doen in Luang Prabang? Lees het hier!

DAG 03 & 04 | Luang Prabang (O,D)

Verken de komende twee dagen deze gezellige stad en ga wat hoppen tussen de Franse koloniale architectuur. Je verplaatsen in de stad doe je per fiets! Kom meer te weten over de diepgewortelde boeddhistische traditie van de Laotianen en als je vroeg opstaat kan je de bedelmonniken op straat voedsel zien ontvangen. Ontdek het koninklijk paleis en geniet van de zonsondergang achter de omliggende bergen vanop de Wat Tham Phousi. Een andere highlight op je programma is gaan zwemmen in de turkooisblauwe Kuang Si waterval, middenin de jungle! Bij valavond maak je een wandeling door de mooi verlichte straten in de oude stad en kan je gaan snuisteren op de leuke avondmarkt voor dat perfecte aandenken aan je reis!

DAG 05 | Luang Prabang – Oudomxay (O,L,D)

Na het ontbijt neem je een korte transfer naar het treinstation van Luang Prabang waar je de trein neemt naar de afgelegen provincie Oudomxay. De treinrit duurt ongeveer 1 uur (09h33-10h19). De noordelijke regio van Laos staat gekend voor zijn groene bergen, rijstvelden en dichte jungle bezaaid met kleine dorpjes van lokale bergstammen. Bij aankomst in het treinstation in Oudomxay neem je een transfer van ongeveer 1h30 naar je hotel.

DAG 06 | Muang La (O,L,D)

Ontdek per 4x4 de bergpaden tussen adembenemend mooie valleien en maak kennis met de hemelvolkeren. Dompel je onder in de geestenwereld bij je bezoek aan een afgelegen Ikhos dorpje en geniet hier op het platteland van een gezellige picknicklunch. Wandel tussen de rijstvelden en bezoek het Ban Tauser bergstammendorpje van de Hmong waar je meer te weten komt over hun eeuwenoude tradities en gebruiken. Geniet van een van de mooiste 360° panorama’s over de bergen en rijstvelden. Hierna keer je terug naar het resort.

DAG 07 | Oudomxay – Luang Prabang (O)

Na je ontbijt neem je de transfer naar het treinstation van Oudomxay en neem je de trein terug naar Luang Prabang. De treinrit duurt ongeveer 1 uur (10h49-11h35). Bij aankomst neem je opnieuw de intrek in je hotel en geniet je van een vrije namiddag.

Onze tip: ga vanavond heerlijk Laotiaans eten in Manda de Laos of L’éléphant Luang Prabang.

DAG 08 | Luang Prabang (O)

Genoten van een heerlijk ontbijt? Deze ochtend ga je aan boord van je privé longtailboot voor een tocht op de Mekong rivier naar Pak Ou waar je een bezoek brengt aan deze mysterieuze grotten gevuld met Boeddhabeelden. Laat je onderweg betoveren door de weelderig groene landschappen en kalkstenen formaties. Hierna keer je terug per boot en stop je onderweg nog even in het dorpje Ban Xang Hay, gekend voor de productie van de lokale rijstwijn. Je geniet van een rustige namiddag en avond.

DAG 09 | Luang Prabang – Bangkok (Thailand) (O)

Neem nog even de prachtige omgeving in je op. Nadat je de koffers hebt ingepakt, neem je de transfer naar de luchthaven van Luang Prabang voor de internationale retourvlucht via Bangkok naar Brussel.

DAG 10 | Bangkok – Brussel

Je komt aan in Brussel na je heerlijke ontdekking van Noord-Laos.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 3.455

per persoon

Deluxe

€ 4.025

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Qatar Airways in N-klasse, alle lokale & luchthaventaksen geldig op 21.09.2023, alle maaltijden, binnenlandse vluchten, inkomgelden en excursies met ENG-sprekende gids zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, meet & greet in de luchthaven. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.