1

Rondreis Laos: Bergstammen en koloniale charme in Noord-Laos

Duurtijd10 dagen
Prijs vanaf€ 4.600/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Ben je gefascineerd door unieke culturen en prachtige geïsoleerde natuur? Zet dan zeker een verblijf in Muang La op je verlanglijstje. Hier ontdek je kleurrijke bergstammen waar de tijd is blijven stilstaan. Fiets langs gouden wats en oude Franse koloniale verblijven in Luang Prabang en laat je meevoeren in de laid-back atmosfeer. De perfecte ingrediënten voor jou, de culturele reiziger op zoek naar authenticiteit.

DAG 01 | Brussel – Luang Prabang

Klaar om een van Azië’s meest authentieke bestemmingen te ontdekken? Vandaag vlieg je vanuit Brussel richting Laos.

DAG 02 | Luang Prabang (D)

Je komt aan op de kleine luchthaven van Luang Prabang waar je wordt opgewacht voor je transfer naar je hotel. Rust uit, geniet van de faciliteiten en neem de omgeving in je op. ’s Avonds laat je je smaakpapillen verwennen met fine dining in het restaurant.

Wat je zeker moet doen in Luang Prabang? Lees het hier!

DAG 03 & 04 | Luang Prabang (O,D)

Verken de komende twee dagen deze gezellige stad en ga wat hoppen tussen de Franse koloniale architectuur. Je verplaatsen in de stad doe je per fiets! Kom meer te weten over de diepgewortelde boeddhistische traditie van de Laotianen en als je vroeg opstaat kan je de bedelmonniken op straat voedsel zien ontvangen. Ontdek het koninklijk paleis en geniet van de zonsondergang achter de omliggende bergen vanop de Wat Tham Phousi. Een andere highlight op je programma is gaan zwemmen in de turkooisblauwe Kuang Si waterval, middenin de jungle! Bij valavond maak je een wandeling door de mooi verlichte straten in de oude stad en kan je gaan snuisteren op de leuke avondmarkt voor dat perfecte aandenken aan je reis!

DAG 05 | Luang Prabang – Muang La (O,L,D)

Na een lekker ontbijt verlaat je de stad en reis je langs kleine dorpjes en prachtige natuur naar Muang La voor je ontdekking van de etnische minderheden van het noorden. Een absolute must als je buiten de platgetreden paden op zoek wil naar een unieke ervaring! Vanavond wandel je langs een kleine hangbrug naar La Sala, een verscholen houten paviljoen op het eiland waar je bij het kabbelen van de rivier dineert.

DAG 06 & 07 | Muang La (O,L,D)

Exploreer per 4x4 de bergpaden tussen adembenemend mooie valleien en maak kennis met de hemelvolkeren. Je bezoekt een bergstammendorpje van de Hmong en komt meer te weten over hun eeuwenoude tradities en gebruiken. Dompel je onder in de geestenwereld bij je bezoek aan een Ikhos dorpje en geniet hier op het platteland van een gezellige picknicklunch. Wandel tussen de rijstvelden en bewonder de paalwoningen in Muang La. Laat je zegenen door de voorouders tijdens een typische Baci ceremonie uitgevoerd door een dorpsoudere, een belangrijk sociaal ritueel.

DAG 08 | Muang La – Pak Ou – Luang Prabang (O,L,D)

Genoten van een heerlijk ontbijt? Tijd om in stijl terug te keren naar Luang Prabang. Je neemt de transfer tot in Pak Ou en brengt een bezoek aan deze mysterieuze grotten gevuld met Boeddhabeelden. Hier ga je aan boord van een privéboot die moeiteloos op de kalme wateren van de Nam Ou rivier navigeert. Laat je betoveren door de weelderig groene landschappen en kalkstenen formaties. Een klein zandstrandje langs de rivier is de plek bij uitstek om te smullen van een picknick vooraleer verder te varen tot in Nong Khiaw. Hier wacht je chauffeur je op om je terug te brengen naar Luang Prabang. Geniet vanavond van een overheerlijk diner van de historische Laotiaanse keuken in het enige sterrenrestaurant van Laos!

DAG 09 | Luang Prabang – Brussel (O)

Neem nog even de prachtige omgeving in je op! Nadat je de koffers hebt ingepakt, neem je de transfer naar de luchthaven van Luang Prabang voor de internationale retourvlucht naar Brussel.

DAG 10 | Brussel

Je komt aan in Brussel na je heerlijke ontdekking van Noord-Laos.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 4.600

per persoon

Deluxe

€ 5.050

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Thai Airways in H-klasse, alle lokale & luchthaventaksen geldig op 01.03.2021, alle maaltijden, binnenlandse vluchten, inkomgelden en excursies met ENG-sprekende gids zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, meet & greet in de luchthaven. Aanbod geldig tot 31.03.2022 en onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.