1

Rondreis Vietnam: voor het hele gezin

Duurtijd15 dagen
Prijs vanaf€ 3.290/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties & maaltijden
  • Excursies met gids
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Samen met de kinderen een stukje van de wereld ontdekken, yes please! Zeg maar hallo aan deze bijzondere familiereis met creatieve activiteiten. Ontdek samen de geheimen van de veelzijdige lokale keuken, leer een vlieger maken, woon een voorstelling van het waterpoppentheater bij en probeer Vietnamees te schrijven. Wandel door groene valleien, vaar tussen prachtige rijstvelden en snuister rond op de vele marktjes. Kidsproof!

DAG 01 | Brussel – Hanoi

Zijn alle koffers ingepakt? Vandaag vertrek je vanuit Brussel naar Hanoi. Ready, set & relax!

DAG 02 | Hanoi

Welkom in de hoofdstad van Vietnam! Je neemt de transfer naar het hotel, checkt in en geniet daarna van wat vrije tijd. Onze tips? In het City View Café kan je van een hapje en drankje genieten met een fantastisch uitzicht. Of misschien proef je liever van de lokale snacks die je aan de kraampjes in de straat bestelt? Duik vooral ook de kleinere restaurantjes in die zich verstoppen in een van de vele steegjes. De keuken is er heerlijk!

DAG 03 | Hanoi (O,L)

Vandaag is het tijd om de stad te ontdekken met een fietsriksja. Je bezoekt de Tempel van de Literatuur en de One Pillar Pagode. Na de lunch wandel je nog langs het mausoleum van Ho Chi Minh, Hoan Kiem Lake & woon je een voorstelling van het waterpoppentheater bij. Superleuk met kinderen!

DAG 04 | Hanoi (O,L)

Wakker je smaakpapillen maar al aan, want vandaag is een dag vol lekkere, lokale specialiteiten. Je streetfood tour start op de markt waar je de lokale producten leert kennen. Natuurlijk proef je er ook de heerlijke lokale snacks, zoals de knapperige pannenkoekjes, de verse rijstnoedels en nog zoveel meer. Bestel ook zeker een heerlijke Vietnamese koffie. Na al dat lekkers is het tijd om je creatieve kant boven te halen: leer Vietnamees schrijven. 

DAG 05 | Hanoi – Mai Chau (O,L)

Vandaag rijd je ongeveer vier uur van Hanoi naar Mai Chau. Wanneer je er aankomt, trek je je wandelschoenen aan om er te wandelen tussen het groen. Daarna is het tijd om te lunchen en te genieten van je vrije namiddag.  

DAG 06 | Mai Chau (O,L)

Van dorpje naar dorpje vandaag! Maar eerst maak je je klaar voor je wandeling door de vallei. Onderweg geniet je van je picknicklunch. Daarna staat het eerste dorpje Tai Dam op jouw programma. In dit dorpje ontmoet je de etnische minderheidsbevolking die ook wel de Black Thai wordt genoemd. Dat komt doordat ze zwarte kleding dragen. De lokale bevolking van het volgende dorpje, Tai Ko, draagt dan weer witte kleding.   

DAG 07 | Mai Chau – Ninh Binh (O,L)

Vandaag rijd je in een drietal uur van Mai Chau naar Cuc Phuong, een prachtig nationaal park waar je een korte wandeling maakt en na de lunch het opvangcentrum voor bedreigde dieren bezoekt. Daarna reis je verder naar je eindbestemming, het mooie Ninh Binh, een oude keizerlijke stad, die ook wel eens klein Halong wordt genoemd. Je geniet van wat rust in je hotel.  

DAG 08 | Ninh Binh (O,L)

Deze ochtend ga je aan boord van een kleine roeiboot in Trang An om een schilderachtige tocht langs grotten, tempels en meren te varen. Na een typisch Vietnamese lunch bezoek je de meest gekende Bai Dinh pagode, die gelegen is op de helling van de Dinh berg. Hierna heb je nog wat vrije tijd om wat te wandelen in de omgeving van je hotel.

DAG 09 | Ninh Binh – Hue (O)

Vandaag neem je de transfer van Ninh Binh naar Hanoi om van daaruit de binnenlandse vlucht te nemen naar Hue. Wanneer je aankomt in Hue, neem je de transfer naar het hotel en geniet je van wat vrije tijd om terug helemaal te ontspannen na je vlucht.

DAG 10 | Hue (O,L)

In Hue geniet je van een boottocht op de parfumrivier. Je bezoekt er de purple city en na de lunch leer je tijdens een workshop een Vietnamese vlieger maken. Je hebt het goed gedaan als de vlieger ook kan vliegen. Spannend!

DAG 11 | Hue – Hoi An (O)

Via de Hai Van Pass reis je vandaag van Hue naar Hoi An. Deze bergketen vormt de klimaatgrens tussen noord & zuid Vietnam. Deze 20 kilometer lange bergroute geeft je prachtige uitzichten. In de namiddag heb je vrije tijd om van het charmante Hoi An te genieten.

DAG 12 | Hoi An (O,L)

Tijdens de voormiddag ontdek je het duistere verleden van de handelshaven van Hoi An. Je maakt een wandeling door de stad en ontdekt er de goed bewaarde traditionele huizen die meer dan 200 jaar oud zijn. De ambachtelijke winkeltjes, kunstgalerijen en de levendige markt van Hoi An vullen jouw programma perfect aan.  

DAG 13 | Hoi An (O,L)

Foodies opgelet! Vandaag vult een kookles jouw voormiddag. Heerlijk kokkerellen met lokale ingrediënten: om van te watertanden! In de middag bepaal je zelf jouw programma. Ga op pad in de omgeving of ontspan heerlijk in het hotel. 

DAG 14 | Hoi An – Brussel (O)

Je geniet nog even van de omgeving vooraleer je naar de luchthaven vertrekt. Nadat de koffers zijn ingepakt, neem je de transfer naar de luchthaven van Danang en vlieg je naar Hanoi voor de retourvlucht naar Brussel.

DAG 15 | Brussel

Je komt aan in Brussel na jouw heerlijke rondreis met kinderen door Vietnam.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 3.290

per persoon

Deluxe

€ 3.720

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon op basis van een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Thai Airways in W-klasse (in laagseizoen), alle taksen geldig op 20.12.2019, binnenlandse vluchten met Vietnam Airlines, alle maaltijden zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, excursies en transfers op privé-basis met lokale Engelstalige chauffeur/gids, Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.