1

Rondreis Namibië: Strek je benen

Duurtijd19 dagen
Prijs vanaf€ 6.910/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Gids/chauffeur
  • Accommodaties & maaltijden
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Bewonder de diepe kloven van de Fish River Canyon te voet en ontdek de schoonheid van de NamibRand Nature Reserve tijdens je wandeling door de woestijn. Laat je betoveren door de magie van Swakopmund, de stad aan de kust van de Atlantische Oceaan. Geniet van de wisselende landschappen terwijl je richting Damaraland reist en het wereldberoemde Etosha Nationaal Park van west naar oost doorkruist voordat je terugkeert naar Windhoek. Deze begeleide 18-daagse rondreis neemt je mee naar deze beroemde hoogtepunten van Namibië.

DAG 01 | Brussel – Windhoek

Tijd voor je onvergetelijke wandelvakantie! Vandaag vlieg je vanuit Brussel naar Windhoek.

DAG 02 | Windhoek (O)

Je komt aan in Windhoek, waar je wordt opgewacht door je chauffeur. Tijd om Windhoek te ontdekken! Tijdens je wandeling merk je al snel de koloniale erfenis, namelijk de vele Duitse eetgelegenheden en winkels en zelfs de Duitse taal. Windhoek heeft een interessante mix van historische architectuur en moderne gebouwen. Zo mag je Alte Feste, een oud fort, de Christuskirche uit 1896 en het moderne Hooggerechtshof zeker niet missen.

DAG 03 | Windhoek – Mariental (O,D)

Na het ontbijt vertrek je vanuit Windhoek en rijd je via prachtige rode duinen van de Kalahari woestijn naar de Bagatelle Kalahari Game Ranch. Laat je betoveren door de prachtige Kalahari woestijn met warme kleuren en grote contrasten. Een mooi #mytookumoment is een black sable antilope die met zijn lang gebogen horens bovenop een dieprode zandduin staat. Ervaar hier de unieke fauna en flora en laat je verwennen door de magie van de buitengewone ambiance en gastvrijheid. In de late namiddag neem je deel aan een begeleide safari om meer te weten te komen over deze flora en fauna van de Kalahari woestijn en te genieten van de stilte. Wanneer de zon bijna ondergaat, geniet je van het uitzicht op een duin bij zonsondergang met een hapje en een drankje.

DAG 04 & 05 | Mariental – Fish River Canyon (O,L,D)

Een reis van een hele dag voert je naar het zuiden door de woestijngedomineerde landschappen naar de bekende Fish River Canyon. De Fish River heeft in een rotsachtig wonderland in het zuiden van Namibië de grootste canyon van Afrika en de op een na grootste canyon ter wereld gecreëerd. Heet, droog en steenachtig, de Fish River Canyon is maar liefst 160 kilometer lang, soms 27 kilometer breed en 550 meter diep. Tijdens je wandeling doorheen de canyon zie de geologische geschiedenis hier in de lagen gesteente geschreven staan. De eerste nacht overnacht je in de lodge en voor de tweede nacht worden er tentjes opgesteld. Heel de dag wandelen doorheen de canyon met onderweg verschillende stops om optimaal van de magnifieke uitzichten te genieten.

DAG 06 | Fish River Canyon – Aus (O,D)

Het dorre landschap van Aus staat bekend om de unieke botanische diversiteit. Vang een glimp op van de wilde paarden en verken het prachtige Gondwana Sperrgebiet Rand Park, de thuisbasis van de meest biodiverse woestijn ter wereld. Vertrek vanaf je chalet voor een wandeling door het schilderachtige landschap en observeer de fascinerende inheemse fauna en flora. Kom heerlijk tot rust in de Eagle's Nest Chalets, ingebouwd in afgeronde granieten rotsblokken. De natuurlijke elementen en rotsblokken worden in het interieur mee verwerkt. Je kijkt uit over de weidse uitzichten.

DAG 07 & 08 | Aus – NamibRand Nature Reserve (O,L,D)

Klaar om te wandelen vandaag? Je wandeling start met een bezoek aan NaDEET (Namib Desert Environmental Education Trust), daarna staat een korte rit naar het startpunt van de wandeling op de planning. De Tok Tokkies Trail brengt je dichtbij de adembenemende schoonheid van de woestijn. Is er een betere manier om je onder te dompelen in de natuur dan te voet? Tijdens het wandelen ontdek je veel geheimen van de NamibRand Reserve die je niet kan ervaren tijdens het rijden. Zo voel je de verschillende aspecten van de woestijn, van bergachtig terrein tot zandduinen. Hier vind je een diversiteit aan dieren: hyena’s, jakhalzen, vossen, antilopen en verschillende wilde katten evenals een overvloed aan vogelsoorten, reptielen, insecten en flora. Ontdek hier de mysterieuze feeëncirkels en geniet van de zonsondergang. Bovendien is dit gebied uitgeroepen tot eerste internationale Dark Sky Reserve van Afrika. Het is een van de minst lichtvervuilde gebieden ter wereld en dus de uitgelezen plek om naar de sterren te kijken.

DAG 09 | NamibRand Nature Reserve – Solitaire (O,D)

Er gaat niets boven het te voet verkennen van de ongerepte natuur langs unieke rivierbeddingen, berghellingen, verborgen bushman schilderingen en de rode zandduinen van de Namib woestijn. Ervaar hier de onbeperkte uitgestrektheid en schoonheid van de woestijn. Het woestijnstadje Solitaire is als oase in de woestijn. Er is niet veel te doen of te zien in het kleine dorpje, maar het is een belangrijke tussenstop op weg naar de oude duinen van de Sossusvlei. Onze tip: proef hier ook zeker de appeltaart!

DAG 10 & 11 | Solitaire – Swakopmund (O)

Op naar de schilderachtige kust van Namibië via de Kuiseb Canyon. Hier ligt Swakopmund, omgeven voor woestijn en oceaan en bekend om zijn wijd open lanen, koloniale architectuur en omliggende buitenaardse woestijngebied. De eigenzinnige mix van Duitse en Namibische invloeden, avontuurlijke opties, relaxte sfeer en koele zeebries maken het een ideale bestemming. Ervaar de prachtige maar ook beruchte Skeleton Coast en de verbazingwekkende rijkdom van de Atlantische Oceaan met de Mola Mola Marine Dolphin Cruise. Observeer de vogels, tuimelaars, dolfijnen, Kaapse pelsrobben, pinguïns en eventueel ook walvissen bij verse oesters en bubbels.

DAG 12 & 13 | Swakopmund – Twyfelfontein (O,D)

Camp Kipwe, je bestemming voor de komende twee nachten, ligt in de rotsen en heeft een prachtig uitzicht over de Aba Huab vallei. Het lijkt alsof rotsen van de heuvel zijn gevallen om dit juweel van een kamp te onthullen. Onze tip: reserveer hier een van de begeleide natuurwandelingen rond de Twyfelfontein Conservancy of de Elephant Nature Drive voor een heel bijzondere ervaring met de ongrijpbare woestijnolifanten, die zich hebben aangepast aan de droge en zanderige omstandigheden in het noorden van Namibië. De volgende dag breng je een bezoek aan Twyfelfontein. Wandel met lokale gids door een spectaculair schilderachtig gebied met een van de grootste en belangrijkste galerijen van rotstekeningen in Afrika van de San (bosjesmannen). Het zijn geen echte schilderijen, maar ze zijn gemaakt door in de harde oppervlaktelaag van zandsteen te snijden. Ten zuidoosten van Twyfelfontein rijst een kale 12 kilometer lange vulkanische bergkam op, aan de voet waarvan de heuvel bekend staat als Burnt Mountain, een uitgestrekte vulkanische verharde lava die letterlijk lijkt te zijn blootgesteld aan vuur. Vrijwel niets groeit in deze griezelige panorama van verlatenheid.

DAG 14 & 15 | Twyfelfontein – Etosha National Park (O,D)

Ontdek de mysteries van de Afrikaanse bush in Etosha National Park, een van de oudste wildreservaten van Afrika. Geniet van dichte bush tot weidse open vlaktes. De grootse Great White Place of Land of Dry Water is het kloppend hart van dit park: een opgedroogd zoutmeer met een eindeloze, vegetatieloze zoutpan van zilverwit zand. De volgende dag kan je vanaf zonsopgang het park in. Zoek samen naar leeuwen, giraffen, olifanten, witte en zwarte neushoorns en natuurlijk ook de zebra’s, kudu’s,  gemsbokken, springbokken en andere antilopen. De Etosha Oberland Lodge, 10 kilometer verwijderd van de zuidelijke poort van Etosha National Park, genesteld in een privé natuurpark grenzend aan het park. Geniet vanop het uitkijkplatform van prachtige uitzichten en zonsondergangen.

DAG 16 | Etosha National Park – Onguma Game Reserve (O, D)

Nog een dag om de mysteries van de Afrikaanse bush in het Etosha National Park te ontdekken terwijl je in oostelijke richting reist via Halali en Namutoni naar Onguma Bush Camp. Het Onguma Game Reserve is een van de best bewaarde geheimen van Namibië. Ervaar hier Afrika in al haar schoonheid en diversiteit. Onguma Game Reserve beschikt over meer dan 34.000 hectare beschermd land, bezaaid met een verscheidenheid aan dieren in het wild, waaronder wild, zwarte neushoorn, kudu, giraf, zebra, leeuw, cheetah, luipaard en meer dan driehonderd vogelsoorten. Naast de safaritochten met 4x4 jeep, kan je ook te voet de bush doorkruisen met gewapende ranger. Deze next level bush ervaring geeft je een ongelofelijk vrij gevoel. Terug in het kamp kan je lekker ontspannen aan het zwembad. Of neem een kijkje op het terras in het restaurant. Van hier heb je uitzicht over de grote waterpoel waar altijd wel iets te zien is.

DAG 17 | Onguma Game Reserve - Windhoek (O)

Vandaag staat je terugreis via Okahandja naar Windhoek op het programma. Okahandja is een belangrijk centrum voor houtsnijders uit het noorden. Ze beoefenen hun oude vaardigheden op de Woodcarvers Market naast de hoofdweg. Dit is een goede plek om een laatste souvenir te kiezen. Je laatste nacht breng je door in Olive Grove Guesthouse in Windhoek.

DAG 18 | Windhoek - Brussel (O)

Na het ontbijt rij je naar de luchthaven van Windhoek voor de internationale vlucht naar Brussel.

DAG 19 | Brussel (O)

Je komt aan in Brussel na een zalige vakantie in Namibië.

Wat maakt deze reis duurzaam?

Namibië! Dat zijn unieke landschappen, weidse uitzichten en een grote verscheidenheid aan fauna en flora. Ontdek tijdens deze rondreis dit fenomenale land te voet. Na aankomst in de hoofdstad rijden jullie langs de rode duinen van de Kalahari verder naar het zuiden, naar de tweede grootste canyon ter wereld: de Fish River Canyon. Hier geniet je van een tweedaagse trekking door deze magnifieke kloof. Slaap één nachtje in een tentje en word ’s ochtends wakker op deze unieke locatie met een oogverblindende zonsopgang.

Twee dagen later kom je aan in de Namib Desert. Al wandelend tijdens de 3-daagse Tok Tokkie Trail ontdek je de geheimen van de woestijn. On top of deze onvergetelijke ervaring: slaap in openlucht in the middle of nowhere. Het traject wordt afgelegd per 4x4 wagen voor het comfort maar aangezien nog niet alle wegen verhard zijn, is er zeker nog geen openbaarvervoersnetwerk. Wist je dat Namibië het eerste land ter wereld is dat het behoud en de bescherming van natuurlijke hulpbronnen opnam in de grondwet? Bovendien worden de inwoners zelf hiervoor ingezet in de strijd tegen de hoge armoede op het platteland.

Namibië bestaat voor het grootste deel uit woestijn. Hierdoor zijn de accommodaties automatisch volop bezig met conservatieprojecten voor het behoud van de omgeving, wilde dieren en grondstoffen en stimuleren ze de opleiding van personeel en lokale gemeenschappen. Naast wandelen kan je hier ook te paard of per mountainbike de omgeving verkennen. Ben je er klaar voor om dit land op een andere manier te ontdekken met enkel je voetafdruk die je achter laat?

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Deluxe

€ 6.910

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer, gebaseerd op een groepje van 4 personen voor de meerdaagse wandelingen. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Lufthansa in V-klasse, alle lokale & luchthaventaksen geldig op 24.08.2020, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, meet & greet in de luchthaven, pakket van wegbeschrijvingen, gids/ chauffeur. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.