1

Rondreis Namibië: Highlights

Duurtijd15 dagen
Prijs vanaf€ 3.680/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties & maaltijden
  • Huurwagen
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Weet je wat écht onvergetelijk is? De zon zien opgaan vanop de rode zandduinen van de Namibwoestijn. Tijdens deze reis ontdek je uitgestrekte en desolate landschappen, woestijn, rust, rotstekeningen van de bosjesmannen, vriendelijke locals, plaatselijke nomade stammen, unieke natuur en fantastische safarimomenten. Laat je op deze 15-daagse rondreis verrassen door het asemrowende Namibië.

DAG 01 | Brussel – Windhoek

Zin in je vakantie? Je vliegt vandaag vanuit Brussel naar Namibië.

DAG 02 | Windhoek – Namibwoestijn (D)

Welkom in de hoofdstad van Namibië, waar je je huurwagen oppikt en naar de oude Namibwoestijn rijdt. Zodra je Windhoek verlaten hebt, merk je wat voor een eindeloze landschappen Namibië wel niet heeft. Roadtrippen is hier een streling voor het oog en doet je van de ene verbazing in de andere vallen. Dineren doe je in je idyllische lodge met een onvergetelijk uitzicht op de roodkleurige zandduinen van de Namibwoestijn.

DAG 03 | Namibwoestijn: Sesriem & Sossusvlei (O,D)

Vandaag verken je de fascinerende omgeving van de Namibwoestijn. Je rijdt het Namib-Naukluft Park binnen en ziet de prachtige rode zandduinen van de Sossusvlei, Deadvlei en Dune 45 voor je. Hou je zeker niet in en klim eens naar de top van een zandduin om te genieten van een adembenemend uitzicht over de zee van zand. De zandduinen zijn het mooist bij zonsopgang en -ondergang. Het licht zorgt dan voor mooie contrasten, een onvergetelijke belevenis voor je #mytookumoment! Of kies voor de excursie 'In een ballon over de Sossusvlei' en zweef ’s ochtends vroeg met een heteluchtballon over de rode zee en zie de zon opkomen. Waar de wind jullie brengt wordt er een ontbijtbuffet klaar gezet, helemaal in the middle of nowhere, echt genieten! Daal zeker ook af in de Sesriem Canyon, een uitgesleten ravijn van ongeveer dertig meter diep. Ooit al geslapen onder een dekbed van Afrikaanse sterrenhemel inclusief melkweg? Kijk zeker eens naar onze excursie 'Onder de sterren in de Namibwoestijn'.

Excursie:
In een ballon over de Sossusvlei

Lees meer

DAG 04 | Sossusvlei – Swakopmund (O)

Vandaag laat je stilaan de woeste landschappen achter je en rijd je naar het levendige kuststadje Swakopmund. Stop onderweg zeker even in het stadje Solitaire voor een overheerlijke appeltaart bij McGregor’s Bakery. Het stoffige Solitaire is in trek bij fotografen omdat je er autowrakken in een zanderig decor tegenkomt, wat mooie plaatjes oplevert. Strek ook even de benen in het kuststadje Walvis Bay, dé plek om flamingo’s en pelikanen te spotten.

DAG 05 | Swakopmund (O)

Op zoek naar actie en avontuur? Geniet vandaag van een heerlijke vrije dag in Swakopmund, de avontuurhoofdstad van Namibië! Ga op zoek naar dolfijnen en zeehonden op een mooie catamaran cruise vanuit Walvisbaai, maak een tocht met een 4x4 door de duinen of stap op de quad voor een avontuurlijke rit. Hier merk je ook dat Namibië een Duitse kolonie was, je komt er nog huizen tegen in Duitse stijl en hier en daar hoor je nog een woordje Duits. Ga zeker naar Café Anton voor een kopje koffie en een stuk Duits gebak zoals Schwarzwalder Kirsch.

DAG 06 | Swakopmund – Damaraland (O,D)

Je rijdt noordwaarts terug het binnenland in en komt weer terecht in een heel ander landschap. Je ziet er de droge rotsformaties en acaciabomen van de schitterende en unieke woestijnregio van Damaraland en vertoeft in het land van de woestijnolifant. Je dineert in je lodge met een niet te versmaden uitzicht over het fotogenieke Grootberg Massief.

DAG 07 | Damaraland (O,D)

Vandaag ga je zelf op stap in Damaraland, vernoemd naar haar vroegere inwoners, de Damara. Je bezoekt de oude rotsschilderingen van Twyfelfontein, het versteende bos - eeuwenoude bomen die met de tijd in fossielen veranderd zijn -, de grote rode boulders bij Spitzkoppe - ook wel de Matterhorn van Afrika genoemd - of je gaat op zoek naar olifanten in de woestijn tijdens een meerdaagse kampeerervaring met lokale gids.Laat je inspireren door de traditionele manier van leven van de Himba’s en leer meer over hun tradities, gewoonten en overtuigingen.

DAG 08 | Damaraland – Ongava Game Reserve (O,D)

Tijd om de dieren te ontmoeten! Vandaag rij je verder naar het noorden, naar het exclusieve Ongava Game Reserve. Ongava is het belangrijkste private natuurpark van Namibië en ligt aan de zuidelijke grens van Etosha. Hier ben je op de juiste plek voor een verrassende combinatie tussen rust en adrenaline, de stilte van de bush enerzijds en de plotselinge uitbarsting van energie wanneer wilde dieren samenkomen bij een van de waterpoelen anderzijds.

DAG 09 | Ongava Game Reserve (O,D)

Je kan Etosha National Park met de huurwagen verkennen of een begeleide 4x4 safari of bush walk in Ongava reserveren. Vanop het terras van je lodge heb je een schitterend uitzicht op een waterpoel waar veel gemsbokken, springbokken, zebra’s en giraffen komen drinken. Hou je camera in de aanslag!

DAG 10 & 11 | Ongava Game Reserve – Etosha National Park (O,D)

Door Etosha National Park rij je in noordoostelijke richting naar Mushara, net buiten het park. Etosha bestaat uit een enorme zoutpan, omgeven door droge bush. Omdat het er zo droog is, speelt veel van het dagelijkse dierlijke leven zich af aan waterpoelen. Zo kan je er de beroemde witte olifant tegenkomen, ook wel Ghost Elephant genoemd door het droge stof, het meest populaire en imposante dier van Etosha.

DAG 12 | Etosha National Park – Otjiwarongo (O,D)

Vandaag rij je terug naar het zuiden, naar het Waterbergplateau. Je rijdt het Okonjima Nature Reserve binnen, een van de beste plekken om wilde jachtluipaarden en cheeta’s te spotten. Tegelijkertijd leer je meer over de lokale gemeenschap, namelijk de San of bosjesmannen. Een unieke ervaring!

DAG 13 | Otjiwarongo (O,D)

Tijdens je vrije dag is het de moeite om de AfriCat Foundation, een beschermoord voor predators, te bezoeken. Je leert hier hoe cheeta’s en jachtluipaarden gered werden en nu verzorgd worden. En het goede nieuws: de inkomsten gaan integraal naar natuurbehoud, educatie en bescherming van deze dieren.

DAG 14 | Otjiwarongo – Windhoek (O)

Tijd voor een laatste blik op al dat natuurmoois! Je rijdt vanuit Otjiwarongo naar Windhoek, waar je je huurwagen inlevert en incheckt voor je vlucht richting Brussel.

DAG 15 | Windhoek – Brussel

Je komt aan in Brussel na een wervelende reis.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 3.680

per persoon

Boutique

€ 5.390

per persoon

Deluxe

€ 7.200

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Ethiopian Airlines in Q-klasse, alle lokale & luchthaventaksen geldig op 14.09.2023,  alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, meet & greet in de luchthaven, pakket van wegbeschrijvingen, huurwagen in N-klasse voor 13 dagen (Toyota Double Cab 4x4 of gelijkaardig), inclusief Premium Package met ‘super cover’ verzekering. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.