1

Rondreis Zuid-Afrika: Culinaire verwennerij

Duurtijd10 dagen
Prijs vanaf€ 3.905/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties & maaltijden
  • Huurwagen
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Laat al je zintuigen prikkelen tijdens deze heerlijke 10-daagse rondreis in Kaapstad en omgeving. Deze regio heeft enorm veel te bieden! Denk maar aan de majestueuze Tafelberg, het Kaaps schiereiland, de Afrikaanse pinguïns en de wijndomeinen in Stellenbosch en Franschhoek. Ook niet weg te denken tijdens een verkenning van deze regio zijn de geschiedenis en cultuur. En tijdens deze rondreis doe je er nog een schepje bovenop met een culinaire verkenning en traktatie voor je smaakpapillen. Dis lekker in die Kaap!

DAG 01 | Brussel – Kaapstad

Vandaag vlieg je vanuit Brussel naar Kaapstad.

DAG 02 | Kaapstad (O)

Welkom in Kaapstad! Na aankomst staat de chauffeur je op te wachten. Geniet onderweg naar je hotel al meteen van de eerste indrukken van de stad én van het uitzicht op de indrukwekkende Tafelberg. In de namiddag heb je vrij. Onze tip? Duik meteen de geschiedenis in en bezoek het fort, Castle of Good Hope, het oudste nog bestaande Europese bouwwerk in Zuid-Afrika. Verken erna de stad al een beetje te voet en ga naar het bruisende Victoria & Alfred Waterfront met tal van winkels, restaurants en cafeetjes. Vanaf hier vertrekt ook de ferry naar Robbeneiland, een eiland en gevangenis, waar onder andere Nelson Mandela gevangen werd gehouden. Kom ‘s avonds tot rust in je stijlvolle hotel met zicht op Lion’s Head.

Tien dingen die je écht moet doen wanneer je in Kaapstad bent lees je hier.

DAG 03 | Kaapstad (O)

Na het ontbijt is het tijd om de smaken van Kaapstad te ontdekken. Je maakt een begeleide wandeling door de stad en maakt onderweg heel wat culinaire stops, een ware verwenning voor je zintuigen. Je komt meer te weten over de lokale cultuur, geschiedenis en gastronomie. Na de tour is er nog tijd om de Tafelberg te beklimmen. Dit kan met de kabellift of te voet. Is het weer niet op z’n best? Stap dan op de hop on hop off bus en verken zo de belangrijkste bezienswaardigheden.

DAG 04 | Kaapstad (O)

Vandaag verken je het Kaaps Schiereiland. Een eerste stop is het gezellige vissersdorpje Kalk Bay met antiekwinkels en leuke lunchplekjes. Het is ook de perfecte plaats om zeehonden of walvissen te spotten. En om de bekende Afrikaanse pinguïns te observeren stop je bij Simon’s Town. Strek je benen tijdens een wandeling doorheen het Cape Peninsula Nature Reserve. Natuurlijk mag de fotogenieke Chapman’s Peak Drive niet ontbreken. Achter elke bocht zou je willen stoppen om te genieten van de magnifieke uitzichten. Onze tip? Ga ’s avonds, net zoals vele locals, naar de top van Lions Head. Hier word je getrakteerd op een fenomenaal uitzicht over de Tafelberg en de stad en geniet je van een prachtige zonsondergang .

DAG 05 | Kaapstad – Stellenbosch (O)

Niet ver buiten Kaapstad wachten de dramatische landschappen van de wijnregio je al op. Het landschap wordt bekleed met elegante Kaap-Nederlandse huizen, schilderachtige steden, hotels, kuuroorden en toprestaurants. Stellenbosch is het historisch centrum van de wijnregio en wordt omringd door zo’n 200 wijndomeinen. Proef hier van de bekroonde wijnen, slenter langs prachtig onderhouden tuinen of verken de kunstgalerijen en antiekwinkels. Verwen jezelf met gastronomische maaltijden, liefdevol bereid door ervaren koks, geserveerd in weelderige tuinen of stijlvolle restaurants.

DAG 06 | Stellenbosch (O)

Na het ontbijt heb je een voormiddag vrij om te ontspannen of wat op verkenning te gaan. In de namiddag is het tijd om je smaakpapillen te prikkelen tijdens een wandeling doorheen Stellenbosch en omgeving. Je wandelt door het oude stadscentrum en geniet ondertussen van verschillende zoete en hartige verwennerijen, speciale  combinaties van chocolade en wijn of ambachtelijk bier bij een lokale schotel.

DAG 07 | Stellenbosch - Drankensteinvallei (O)

Na het ontbijt neem je de transfer naar je volgende verblijfplaats, Babylonstoren Farm Hotel gelegen in de glorieuze Drakensteinvallei. Deze werkende wijngaard en fruitboerderij biedt een unieke ervaring in een prachtige setting. In de tuin van acht hectare worden meer dan 300 verschillende soorten groenten en fruit geteeld. De twee restaurants brengen deze heerlijk verse groenten recht naar je bord, je maaltijden worden dan ook aangepast aan de seizoenen en teelt. Kuier over het terrein, langs de afgelegen paden, met de fiets, te voet of met de kano. Je kan hier ook gaan vissen, een rondleiding volgen en zelfs mee met de chef verse ingrediënten verzamelen.

DAG 08 | Drakensteinvallei (O)

Vandaag ontdek je het beste van Franschhoek tijdens dit begeleid bezoek. Franschhoek staat gekend voor zijn rijke geschiedenis, de mooie boetiek wijngaarden en -huizen, ambachtelijke brouwerijen, galerijen, erfgoed en architectuur, winkeltjes en veel meer. Je begint de dag met een kennismaking van het dorpje en zijn fascinerende geschiedenis. Erna ga je naar Ebony waar je een bezoek brengt aan twee galerijen met klassieke en hedendaagse beeldende kunst en lokaal design. Hierna maak je een stop bij Terbodore koffiebranders waar de koffiebonen met de hand worden geroosterd en je kan proeven van een heerlijke tas verse koffie. Wijnliefhebber halen hun hart op vandaag want in deze regio kan een bezoek aan enkele van de mooiste wijnhuizen niet ontbreken. Niet echt een wijnliefhebber? Dan is een bezoek aan drie ambachtelijke bierbrouwerijen iets voor jou. Of  bezoek verschillende privé kunstcollecties op de wijndomeinen. Tussendoor geniet je van de schoonheid van de vallei met spectaculaire uitzichtpunten. Onze tip? Breng zeker een bezoek aan het iconische standbeeld van Nelson Mandela.

DAG 09 | Drakensteinvallei – Kaapstad – Brussel (O)

’s Ochtends geniet je nog van een heerlijk ontbijt en van de rust in deze prachtige omgeving. Erna neem je de transfer naar de luchthaven van Kaapstad voor je retourvlucht.

DAG 10 | Brussel

Je komt aan in Brussel na een heerlijk inspirerende reis in Zuid-Afrika.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Deluxe

€ 3.905

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Lufthansa in K-klasse, alle lokale & luchthaventaksen geldig op 24.08.2020, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, meet & greet in de luchthaven, pakket van wegbeschrijvingen, privé transfers zoals beschreven. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.