1

Rondreis Zuid-Afrika: Luxe golfsafari met de trein

Duurtijd13 dagen
Prijs vanaf€ 5.890/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Transfer naar hotel
  • 8n op de trein
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Deze 9-daagse luxe treinreis brengt je naar de noordoostelijke uithoeken van Zuid-Afrika en combineert de natuurpracht met eersterangs golfbanen. De trein neemt je langs spectaculaire routes, over de indrukwekkende Drakensbergen naar Spionkop, door de vallei van de duizend heuvels naar Durban en tot op de grens van het Kruger National Park. Onderweg maak je stops en ga je golfen in o.a. Sun City in de machtige Drakensbergen, op een van de beroemde banen van Durban of in eSwatini. Voor wie liever niet golft is er ook een programma voorzien. Je bezoekt lokale dorpjes, geniet van game drives in het Kruger National Park, Hluhluwe-Imfolozi National Park en Mkhaya Nature Reserve en nog zoveel meer. Een treinreis om u tegen te zeggen!

DAG 01 | Brussel – Johannesburg

Vandaag vlieg je vanuit Brussel naar Johannesburg. 

DAG 02 | Johannesburg - Pretoria

Welkom in Johannesburg! Je neemt de transfer naar het centrum van Pretoria naar 131 on Herbert Baker. In dit luxe boutique hotel is het heerlijk ontspannen na je vliegreis en voor de start van je treinreis.

Deluxe

131 Herbert on Baker

DAG 03 | Johannesburg – Pretoria - Rustenburg (O, L, D)

Je neemt de transfer naar het Rovos Rail station in Pretoria en gaat aan boord van de Rovos Rail Train, meteen ook je verblijf voor de volgende acht nachten. Er is een wagon met gemeenschappelijke lounge waar je kennis maakt met je medereizigers. Vlak na vertrek is het tijd voor een lunch in de restaurantwagon. Geniet van het uitzicht vanuit de observatiewagon en geniet hierbij van een kopje thee. ’s Avonds, onderweg naar Rustenburg, is het tijd voor het diner. De trein stopt in Rustenburg zodat jullie rustig kunnen overnachten op de trein.

DAG 04 | Per trein naar Pilanesberg (O, L, D)

Je ontbijt vroeg vandaag want erna vertrekken de golfers richting Sun City gelegen in een vulkanische vallei, begrensd door het Pilanesberg gebergte. De golfers gaan naar Lost City Golf Course, een 18-holes golfbaan in woestijnstijl omringd door een fantastisch uitzicht over de wildernis. Mag er wat spanning in zitten? Doe dan de 13-hole met een waterhindernis met levende Nijlkrokodillen. Voor de lunch is er tijd voor afslaan en na de lunch is er tijd voorzien om te golfen op de 18 hole of 13 hole golfbaan. Als je niet golft ga je naar Pilanesberg Reserve voor een ochtendsafari met professionele ranger in een open 4x4 safariwagen. Daarna neem je de transfer naar het golfterrein om er samen te lunchen. In de namiddag heb je vrije tijd in The Palace of the Lost City in Sun City, een extravagant paleis met twee enorme olifantenstandbeelden als bewakers en met meren vol met zeldzame vogels en vissen. ’s Avonds keer je per transfer terug naar de trein voor je diner en overnachting.

DAG 05 | Aan boord van de trein (O, L, D)

Vandaag rijdt de trein door het binnenland van Zuid-Afrika richting het bergachtige Ladysmith en Estcourt. Je geniet heel de dag van het leven aan boord van de trein, ga eens kijken in de observatiewagon voor de uitzichten en geniet van de maaltijden in de restaurantwagon.

DAG 06 | Per trein naar Spionkop (O, L, D)

Je ontbijt al vroeg, want de golfers gaan een hele dag naar het Champagne Sports Resort, gelegen in het pittoreske Central Drakensberg. Laat hier jouw kunnen zien op de 18 holes wedstrijdgolfbaan en geniet er van de prachtige omgeving. Golf je vandaag liever niet? Ga dan mee naar Spionkop Lodge voor een duik in de geschiedenis van de beruchte battlefields. Hier zijn tal van veldslagen uitgevochten tussen de Britten, boeren en Zulu’s. Het is moeilijk voor te stellen hoe het weidse landschap ooit het toneel was van enkele van de bloedigste gevechten uit de Zuid-Afrikaanse geschiedenis. Tijdens de rondleiding leer je dat elke stad, historisch gebouw, slagveld en gedenkteken een eigen verhaal en herinnering heeft. Na een lunch in de lodge, kan je mee op safari, ook wel game drive genoemd, of geniet van wat vrije tijd in de lodge. ’s Avonds keer je terug naar de trein voor je diner en overnachting.

DAG 07 | Per trein naar Durban (O, L, D)

Vandaag kom je aan in Durban, ook wel Kaapstad’s hippere neefje genoemd. De stad is gelegen aan een baai en heeft dan ook heel wat stranden, waaronder de prachtige Golden Mile. De geschiedenis van de stad is bovendien nauw verweven met India en dat voel je aan de sfeer en Indiase invloeden. Tijdens een stadstour word je ondergedompeld in deze Indiase sfeer, je kan proeven van heerlijke curry’s en langs de typische Indiase marktjes en winkeltjes wandelen. Tijdens de tour passeer je ook het majestueuze Moses Mabhida voetbalstadion en breng je een bezoek aan de botanische tuinen. Na de lunch heb je vrije tijd om zelf op verkenning te gaan. De golfers nemen ’s ochtends al een transfer naar Durban Country Club, een golfterrein met uitzicht op de monding van de Blue Lagoon en de Indische Oceaan én het Moses Mabhida voetbalstadion. Deze golfbaan heeft meer dan 16 South African Opens georganiseerd. ’s Avonds keer je terug naar de trein voor je diner en overnachting.

DAG 08 | Per trein naar eSwatini (Swaziland) (O, L, D)

Na het ontbijt neem je de transfer naar het Hluhluwe-Imfolozi National Park in het hart van het Zululand. Hier maak je deze voormiddag een gamedrive. Het park is gekend voor zijn inzet voor dierenbescherming en voor de aanwezigheid van de Big 5. De glooiende heuvels en diversiteit aan fauna en flora zorgen dan ook voor unieke safarimomenten. Na deze ochtendsafari keer je terug naar de trein, je luncht en dineert aan boord terwijl de trein zijn route verder zet richting eSwatini, beter gekend bij ons als Swaziland

DAG 09 | Door eSwatini (Swaziland) naar Zuid-Afrika (O, L, D)

Welkom in eSwatini, het kleine land met het grote hart! Omarm de unieke en oude tradities die diepgeworteld zijn in alle aspecten van het leven van de Swazi. Geniet hier van het ongelofelijke landschap van imposante bergen, uitgestrekte valleien, bossen en vlaktes. De niet golfers gaan op safari in het Mkhaya Game Reserve gelegen in het zuidoosten van het land, in het hart van het uitgestrekte Lowveld. Dit gebied van ongerepte natuurpracht is een toevluchtsoord voor bedreigde diersoorten. Er wordt dan ook sterk ingezet op de populatiegroei en bescherming van lokale bedreigde diersoorten. Golfers slaan een balletje in het Royal Swazi Sun, een mooie golfbaan in de Ezulwini vallei, Heaven’s Valley. De golfbaan telt 18 holes en heeft een 72-par uitdaging, het is een baan die voor iedereen een uitdaging biedt. In de namiddag keer je terug naar de trein, waar de route wordt ingezet richting Komatipoort in Zuid-Afrika, een dorpje op de grens van Kruger National Park.

DAG 10 | Met de trein naar het Kruger National Park (O, L, D)

Vroeg uit de veren vandaag, want vandaag vlieg je er meteen in. De golfers gaan naar een van de volgende drie golfbanen:  Leopard Creek, White River Country Club of Nelspruit Golf Course en de niet golfers maken een gamedrive in het Kruger National Park, één van de grootste wildreservaten van Afrika. In een open 4x4 safari jeep verken je deze ongerepte wildernis, het land van marulabomen, met prachtige uitkijkpunten en een grote variëteit aan wilde dieren waaronder de beroemde BIG 5 (leeuw, neushoorn, olifant, luipaard en buffel). Een echt #mytookumoment! In de namiddag ga je terug aan boord van de trein die een prachtige route over de Drakensbergen inzet richting Pretoria.  

DAG 11 | Laatste rit naar Pretoria (O)

Geniet van je laatste ontbijt op de trein vooraleer je aankomt in Pretoria. Vandaag heb je een vrije dag in Pretoria. Onze tip? Ga na aankomst naar het centrum van Pretoria voor een bezoek aan de koloniale gebouwen of het Voortrekkermonument ter nagedachtenis aan de Voortrekkers, Nederlandstalige boeren, die de Engelse Kaapkolonie verlieten en naar het binnenland trokken. Dit werd ook wel de Grote Trek genoemd.

DAG 12 | Johannesburg - Brussel (O)

Na het ontbijt heb je nog wat vrije tijd vooraleer je de transfer naar de luchthaven van Johannesburg neemt voor de retourvlucht naar Brussel.

DAG 13 | Brussel

Je komt aan in Brussel na een fantastische treinreis in Zuid-Afrika.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Deluxe

€ 5.890

per persoon

Boutique

€ 9.100

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Lufthansa in K-klasse, alle lokale & luchthaventaksen geldig op 30.09.2019, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, meet & greet in de luchthaven. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.