1

Rondreis Zuid-Afrika: Safari? Ja! Stap in en ga mee op zoek naar wilde dieren

Duurtijd14 dagen
Prijs vanaf€ 5.350/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties & maaltijden 
  • Huurwagen
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Ben je zot van dieren en word je helemaal warm van het idee om in het wild te spotten? Lees dan zeker verder want dit programma is gemaakt voor jou! Deze 16-daagse rondreis combineert prachtige safari lodges met unieke locaties en onvergetelijke momenten. Voel je een met de natuur tijdens een wandelsafari, observeer een groepje olifanten vanuit de jeep, ontspan in je prachtige lodge en geniet van culinaire verwennerij. Hou je camera en verrekijker alvast klaar om deze prachtige ervaringen vast te leggen.

DAG 01 | Brussel – Johannesburg

Vandaag vlieg je vanuit Brussel naar Johannesburg, de start van jouw vakantie.

DAG 02 & 03 | Johannesburg – Lapalala Game Reserve (O,L,D)

Welkom in Zuid-Afrika! Haal je huurwagen op en rij dieper de ruige Limpopo provincie in naar het Lapalala Game Reserve. Je ogen worden hier getrakteerd op diepe valleien, spectaculaire kliffen, kristalheldere rotspoelen en wijd open vlaktes. Noka Camp ligt bovenop een spectaculaire 30 meter hoge rotswand met beneden de kolkende Palala-rivier. Je trekt er ’s ochtends en in de late namiddag op uit met een professionele ranger in een 4x4 safariwagen of per boot. Liever wat avontuurlijker? Verken de bush te voet. ’s Avonds schuif je aan tafel voor een lekker buffet of Afrikaanse braai (BBQ) en laat je eens de nacht valt in slaap wiegen met de achtergrondgeluiden van de bush.

Deluxe
Noka Camp

DAG 04-06 | Lapalala Game Reserve – Mashatu Game Reserve (O,L,D)

Tijdens de ochtend game drive zie je de zon opkomen en hoor je de bush ontwaken. Na de safari staat het ontbijtbuffet je al op te wachten. Erna wacht een lange rit naar Mashatu Game Reserve, net over de grens van Botswana. Dit reservaat deelt zijn (niet-omheinde) grenzen met Tuli Game Reserve in Zimbabwe en het werelderfgoed Mapungubwe National Park in Zuid-Afrika. Laat je hier betoveren door uitgestrekte vlaktes, moerassen en bossen, wilde dieren en vogels. Mashatu, of Land of the Giants, dankt zijn naam aan de lokale heilige Mashatu of Nyala-bessenboom. En het wordt ook niet zomaar Land of the Giants genaamd omwille van de olifanten, giraffen, elanden, struisvogel en de kori-trap (vogel) die je hier kan observeren. Voeg hier de koning van de dieren, de leeuw en de iconische baobabboom aan toe en je hebt de zeven grote reuzen van Afrika. Zowel ’s ochtends als de late namiddag zijn de ideale momenten om er op uit te trekken en op zoek te gaan naar deze wilde dieren.

DAG 07 & 08 | Mashatu Game Reserve – Kruger National Park (O, L, D)

Ontdek het beroemde Kruger National Park zoals je het nog nooit hebt gezien! Je verblijft hier in een unieke lodge gelegen in een prachtig afgelegen deel van het Kruger National Park, in een gebied dat voorheen niet toegankelijk was voor bezoekers. The Outpost is ook wel bekend als het Eden van Kruger. Geniet hier vanuit je kamer van een schitterend weids uitzicht of verken de wildernis tijdens een begeleide bushwandeling of rondrit met de safariwagen. Kom meer te weten over de rijke geschiedenis van het gebied tijdens een gezellige babbel met de lokale medewerkers rond het kampvuur.

DAG 09 & 10 | Kruger National Park – Phalaborwa (O)

Na het ontbijt rij je verder naar het centrale gedeelte van het Krugerpark. Verken het park met de eigen wagen of boek een safari met professionele ranger. Onze aanrader? Ga op safari met een mountainbike! Je hebt de keuze uit 10, 20 of 30 kilometer. Het is fantastisch om met de fiets door het park te rijden en dieren te spotten. In de omgeving kan je ook een optionele boottocht maken op de Olifant Rivier of je kan een bezoek brengen aan het Moholoholo Rehabilitation Centre.

DAG 11 & 12 | Phalaborwa – Blyde River Canyon (O)

Na een ochtendsafari in het Krugerpark rij je verder naar Umvangati House, verborgen in het hart van de schilderachtige Blyde River Canyon. Verken hier de prachtige omgeving langs de Panoramaroute, een aaneenschakeling van unieke natuurverschijnselen. De bekendste langs deze route is de Blyde River Canyon, een groene canyon van zo’n 26 kilometer lang. Of geniet van tal van watervallen en uitzichtpunten. ’s Avonds geniet je op je privéterras van het machtig uitzicht op de canyon. Neem er een aperitiefje bij terwijl je wordt betoverd door de steeds veranderende kleuren van de omgeving en hemel terwijl de zon rustig onder gaat.

DAG 13 | Hoedspruit – Johannesburg – Brussel (O)

Na het ontbijt rij je naar de luchthaven van Hoedspruit voor de binnenlandse vlucht naar Johannesburg. In Johannesburg check je in voor de internationale vlucht naar Brussel.

 

Uitbreiding: Hiken door Drakensbergen

Blijf je liever nog wat langer in Zuid-Afrika? Samen kijken we hoe we je reis verder kunnen uitbreiden. Rij bijvoorbeeld van hieruit verder naar de machtige Drakensbergen en ontdek er tijdens deze trekking van vier dagen doorheen deze prachtige natuur.

DAG 14 | Brussel

Je komt aan in Brussel na een heerlijke vakantie in Zuid-Afrika.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Deluxe

€ 5.350

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Lufthansa in K-klasse, binnenlandse vlucht van Hoedspruit naar Luchthaven, alle lokale & luchthaventaksen geldig op 26.08.2020. alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, meet & greet in de luchthaven, pakket van wegbeschrijvingen, huurwagen in M-klasse voor 12 dagen (Ford Eco Sport Automatic of gelijkaardig), inclusief Premium Package met ‘super cover’ verzekering. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.