1

Rondreis Zuid-Afrika: Van de Kaap naar de Kalahari

Duurtijd16 dagen
Prijs vanaf€ 3.540/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties & maaltijden
  • Huurwagen
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Zuid-Afrika heeft jou al betoverd en je wil graag een andere, authentieke en ongerepte kant van de Regenboognatie zien? Reis dan vanuit het bruisende Kaapstad naar de eindeloze Kalahariwoestijn bij de grens met Namibië en Botswana en laat je verrassen door het ruige en droge landschap en de unieke rode zandbergen van de Kalahari. Deze 16-daagse rondreis is een mooie mix van wandelen, wijnproeven, bloementapijten én safari hoogtepunten!

DAG 01 | Brussel – Kaapstad

Op naar de luchthaven! Vandaag vlieg je van Brussel naar Kaapstad.

DAG 02-04 | Kaapstad

Eindelijk, aangekomen in Kaapstad. Haal je huurwagen op en rij naar het hart van de Mother City Cape Town. Geniet onderweg al van de eerste indrukken van de stad en vooral van het uitzicht op de machtige Tafelberg. Er zijn oneindig veel mogelijkheden in deze bruisende stad, check zeker onze uitgelichte excursies op p. 26. Zo mag de beklimming van de Tafelberg en Lion’s Head natuurlijk niet ontbreken. Er zijn ook tal van verschillende themawandelingen om het centrum van de stad te verkennen: fan van street art, fijnproever of volg je graag de sporen van Nelson Mandela? Voor iedereen is er wat wils. Vergeet ook zeker niet om dag te zeggen bij de Afrikaanse pinguïns bij Boulders Beach!

Tien dingen die je écht moet doen wanneer je in Kaapstad bent lees je hier.

DAG 05 & 06 | Kaapstad – Paternoster (O)

Hier geniet je van zon, zee en strand! Rij langs de minder bekende Westkust naar Paternoster, een van de oudste dorpen van de regio. Het landschap herken je gemakkelijk aan de vissersboten, winterharde fynbos, witte duinen, witgekalkte huizen met af en toe een kleurrijk accent, ongerepte stranden en ongelofelijke restaurants. Hier staan de indrukwekkende Columbine Nature Reserve en Cape Columbine vuurtoren ook op je planning. Daarna stap je in je zeekajak en spot je er pinguïns en andere zeevogels. Paternoster is ook ideaal om te wandelen, mountainbiken en paardrijden.

DAG 07 & 08 | Paternoster – Clanwilliam (O)

Clanwilliam is in! Dat komt niet alleen door de prachtige omgeving en de verschillende uitgestippelde wandeltochten, ook dankzij het fenomeen tussen juli en september (en wanneer er een natte winter is geweest) waarbij de droge aarde verandert in een kleurig bloementapijt. Maar ook niet onbelangrijk: Clanwilliam is de hoofdstad van de rooibos. Leer meer over de nationale thee bij een bezoek aan een lokale fabriek. Rij verder naar de voet van de Cederbergen en ontdek hier verschillende oude rotstekeningen van de bosjesmannen. Hier is ook de ingang voor Ramskop Nature Garden en de botanische tuinen.

DAG 09 & 10 | Clanwilliam – Papkuilsfontein (O)

Geniet van de rust op deze prachtige boerderij. Je verblijft er in de oude, prachtig gerestaureerde stenen huisjes in je eigen fynbos omgeving. Wat je zeker moet doen? Maak een wandeling bij de indrukwekkende kloof en waterval, geniet van het rijke vogelleven, de fauna, de rotstekeningen van de San (Bosjesmannen) en zwem in het koele water van een natuurlijk rotszwembad.

DAG 11 & 12 | Papkuilsfontein – Upington (O)

Upington is de warmste stad van Zuid-Afrika en is bekend om zijn druiven, rozijnen en lekkere wijnen. Ideaal voor de wijnliefhebbers dus! Op Kanoneiland, in de bedding van de Oranjerivier, ligt Africa Vineyard, waar je vannacht overnacht. Het is de ideale plek om te relaxen naast het zwembad in de mooie tuinen, te gaan raften, vogels te spotten of om mee te gaan op fotosafari.

DAG 13 & 14 | Upington – Kgalagadi Transfrontier National Park (O,L,D)

Vandaag rijd je naar het Kgalagadi Transfrontier Park dat deels in Zuid-Afrika ligt en deels in Botswana. Welkom in het grootste park van Afrika, met een oppervlakte van maar liefst twee miljoen hectare! Safariliefhebbers halen hier hun hart op bij het opvallend rijk dierenleven met leeuwen, luipaarden, hyena’s, kuddes wildebeesten, springbokken en hartebeesten. In de late namiddag start je je eerste game drive in een open 4x4. De volgende dag geniet je van een safari bij zonsopgang én in de late namiddag. Het is echt genieten om hier rond te rijden en op zoek te gaan naar dieren.

DAG 15 | Kgalagadi Transfrontier National Park – Brussel (O)

Vandaag is het tijd om terug naar huis te gaan. Je rijdt naar de luchthaven van Upington voor de binnenlandse vlucht naar Johannesburg om van daaruit verder te vliegen naar België.

DAG 16 | Brussel

Je komt aan in België na een deugddoende reis.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Boutique

€ 3.540

per persoon

Deluxe

€ 3.790

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Air Belgium in L-klasse, binnenlandse vluchten van Upington naar Johannesburg met SA Airlink in Q-klasse, alle lokale & luchthaventaksen geldig op 02.08.2023, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, meet & greet in de luchthaven, pakket van wegbeschrijvingen, huurwagen in M-klasse voor 14 dagen (Ford Eco Sport Automatic of gelijkaardig), inclusief Premium Package met ‘super cover’ verzekering. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.