1

Rondreis Zuid-Afrika: Art in the cities

Duurtijd11 dagen
Prijs vanaf€ 3.985/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties & maaltijden
  • Huurwagen
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Ben je kunstliefhebber en ga je op vakantie altijd op zoek naar de leukste kunst adresjes in de stad of ben je op zoek naar interessante musea en topgalerijen? Je verwacht het misschien niet meteen van Zuid-Afrika, maar het is een top kunst en cultuur bestemming die je zeker zal bekoren. Combineer het multiculturele Kaapstad met het opkomende bruisende Johannesburg tijdens deze 11-daagse rondreis in Zuid-Afrika.

DAG 01 | Brussel – Kaapstad

Klaar voor vertrek? Vandaag vertrek je op reis naar Zuid-Afrika! Je vliegt vanuit Brussel naar Kaapstad.

DAG 02 | Kaapstad (O)

Welkom in the mother city Cape Town! Na aankomst staat de chauffeur je op te wachten voor privé transfer naar het centrum van de stad. Het schilderachtig mooie Kaapstad is een mix van trendy, moderne en ouderwetse elegantie. De glamoureuze hotels, restaurants van wereldklasse en adembenemende vergezichten gaan naadloos samen met dynamische studentenwijken en een bruisend nachtleven. Hedendaagse kunst wordt met trots getoond in een verscheidenheid aan galerijen en moderne boetiekhotels. Aan de voet van de bekende Tafelberg ligt Camissa House, een sereen, subliem boetiekhotel met slechts acht kamers en jouw verblijfplaats voor de komende paar nachten.

Tien dingen die je écht moet doen wanneer je in Kaapstad bent lees je hier.

DAG 03 | Kaapstad (O)

De opening van het Zeits Museum voor Hedendaagse Afrikaanse Kust (MOCAA) in 2017 heeft Kaapstad stevig in de kijker gezet. Het is echt the place to be voor kunstliefhebbers. Je gids neemt je vandaag een hele dag mee naar de beste kunstgalerijen, het centrum van de stad, het Victoria & Alfred Waterfront en de zuidelijke wijken. Afhankelijk van je eigen interesse wordt de tour wat extra aangepast. Je kan er voor kiezen om vier kunstgalerijen of drie kunstgalerijen en een atelier te bezoeken. Natuurlijk mag het bezoek aan het Zeits MOCAA niet ontbreken. De wijk Woodstock vormt een belangrijk knooppunt voor de gemengde gemeenschap van Kaapstad en is slechts een paar blokken verwijderd van het bekende District Six. Woodstock had een pijnlijk verleden onder Apartheid, maar is nu uitgegroeid tot een hedendaagse kunstscene van Kaapstad. Kijk onderweg ook al uit voor een leuk restaurantje voor ’s avonds.

DAG 04 | Kaapstad (O)

Tijd om ook de rest van Kaapstad te verkennen. Het bruisende V&A Waterfront heeft tal van gezellige restaurantjes, cafeetjes en winkeltjes. Vanaf hier vertrekt ook de ferry naar Robbeneiland voor een bezoek aan de gevangenis waar onder andere Nelson Mandela gevangen heeft gezeten. Hou ook goed het weer in de gaten om op een goed moment de Tafelberg te beklimmen. Er hangt namelijk regelmatig een sluier van wolken rond. Onze aanrader: boek een excursie naar het Kaaps Schiereiland, langs Kaap de Goede Hoop, de kolonie Afrikaanse pinguïns in Simons Town en natuurlijk ook de iconische en fotogenieke Chapman’s Peak Drive, het wordt een echt #mytookumoment.

DAG 05 & 06 | Kaapstad – Franschhoek (O)

Na het ontbijt transfer naar Franschhoek, Buiten Kaapstad zie je de dramatische bergen van de wijnlanden al oprijzen. Welkom tussen de wijngaarden, elegante Kaap-Nederlandse landgoederen en schilderachtige stadjes met toprestaurants, hotels en spa’s. Proef hier van de bekroonde wijnen, slenter langs de prachtig onderhouden tuinen of verken de kunstgalerijen en antiekwinkels in de met eiken omzoomde straten. Franschhoek is dé culinaire hoofdstad van het land en ook de thuisbasis van vele chef-koks. Geniet van gastronomische maaltijden die worden geserveerd in weelderige tuinen of stijlvolle restaurants. Proef lokale wijnen en verken de kelders van gerenommeerde wijnboerderijen. Geniet in Le Quartier Français van een oase van rust, weggestopt in het centrum van Franschhoek, omgeven door afgelegen tuinen en een prachtig panoramisch uitzicht over de bergen.

DAG 07 | Franschhoek (O)

Ontdek het beste van drie wijnregio's op één dag! Je wordt opgehaald aan je hotel en de eerste stop is Walker Bay. Deze regio is erkend voor het produceren van enkele van de beste Pinot Noir, Pinotage, Sauvignon Blanc en Chardonnay van het land. De volgende stop is Bot River. Dit ongerepte dorpje produceert kleine hoeveelheden uitzonderlijke wijnen en is een aanrader voor liefhebbers van minder bereisde wegen. Na Oak Valley ga je via de mooie Franschhoek pas naar het boetiekhotel Leeu Estates, net buiten het centrum, tussen de bergen en de rivier. Dit zorgvuldig gerenoveerde 19e-eeuwse landhuis heeft een eclectische mix van antieke en moderne meubels en kunstwerken. In de tuinen zijn sculpturen van Zuid-Afrikaanse kunstenaars te vinden. Kom hier proeven van de bekroonde Mullineux & Leeu Family Wines in de designer-proeflocatie.

DAG 08 | Franschhoek – Kaapstad – Johannesburg (O)

Na het ontbijt neem je de transfer naar de luchthaven van Kaapstad voor een binnenlandse vlucht naar Johannesburg. Na aankomst in Johannesburg neem je een transfer naar je hotel, The Peech. Oorspronkelijk was het een privéwoning uit de jaren ’50. James Peech toverde het in 2002 om tot het iconische The Peech Hotel met twee hectare aan weelderige tuinen. Het is gelegen in de chique buitenwijk Melrose in Johannesburg. Deze buurt, is bovendien een dynamische kunstscene en meteen ook de thuisbasis van verschillende topgalerijen.

Deluxe
The Peech

DAG 09 | Johannesburg (O)

Johannesburg heeft een schat aan kunst, geschiedenis en cultuur. Laat je na het ontbijt tijdens de stadswandeling verrassen door de streetart, graffiti, en de opnieuw uitgevonden universitaire buitenwijken. Begin de dag bij Arts on Main, een nieuw herontwikkeld kunst- en designcentrum in het centrum van de stad. Ooit waren hier de kantoren van de voormalige burgemeester. Vandaag de dag zijn de historische pakhuizen en industriële gebouwen het centrum van Maboneng, een levendig complex van verschillende kunstenaarsateliers, modewinkels en een drukkerij. Vanaf hier is het een korte rit naar Wits Art Museum (WAM) in Braamfontein. Dit museum huisvest een buitengewone collectie Afrikaanse kunst, waaronder hedendaagse en historische kunst van over het hele continent. Na de lunch is er tijd om verschillende galerijen van Rosebank te verkennen. Na deze uitstap heb je vrije tijd, blijf wat plakken en verken nog enkele andere galerijen of ga terug naar je hotel en ontspan in deze mooie omgeving.

DAG 10 | Johannesburg - Brussel (O)

Geniet nog wat van de rust van de tuinen voor je de transfer neemt naar de luchthaven van Johannesburg voor de retourvlucht.

DAG 11 | Brussel

Je komt aan in Brussel na een verrijkende en inspirerende rondreis in Zuid-Afrika.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Deluxe

€ 3.985

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Luthansa in K-klasse, binnenlandse vlucht van Kaapstad naar Johannesburg met Comair – British Airways, alle lokale & luchthaventaksen geldig op 26.08.2020, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, meet & greet in de luchthaven, pakket van wegbeschrijvingen, privé transfers zoals beschreven. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.