1

Rondreis Zuid-Afrika: Op safari door de Afrikaanse natuur

Duurtijd16 dagen
Prijs vanaf€ 3.070/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties & maaltijden
  • Huurwagen
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Trek eropuit in de natuur en ga op trekking door de machtige Drakensbergen met toppen tot wel 3.400 meter hoog! Verken de Panorama Route, met tal van tussenstops met prachtige uitzichten en natuurfenomenen. Spot wilde dieren in het wereldberoemde Kruger National Park tijdens een safari en tel zelfs de tanden van een nijlpaard tijdens een boottocht in St Lucia. Tijdens deze 16-daagse rondreis in het noorden van Zuid-Afrika ontdek je het allemaal.

DAG 01 | Brussel – Johannesburg

Vandaag vlieg je vanuit Brussel naar Johannesburg, de start van jouw reis naar Zuid-Afrika.

DAG 02 | Johannesburg – Hazyview (D)

Welkom in Zuid-Afrika! Haal jullie huurwagen op en rij richting het tropische Hazyview, omgeven door prachtige natuur en bananenplantages. Hier verandert de Zuid-Afrikaanse droogte in een weelderige groene omgeving. De stad ligt precies tussen het Kruger National Park en de Panorama Route, wat het dus de perfécte uitvalsbasis maakt voor jouw bezoeken.

Uitbreiding: Fietsen en slapen in het bruisende Soweto.

Zot op Soweto in Johannesburg en wil je meer leren over de bewogen geschiedenis van Zuid-Afrika? Verleng je rondreis met deze uitbreiding in het bruisende Soweto.

DAG 03 | Hazyview: Panorama Route (D)

Ken je de Panorama Route al? Het is een van de mooiste autoroutes langs tientallen natuurverschijnselen. Maak een korte wandeling naar de fotogenieke Lone Creek waterval. Geniet van het prachtige uitzicht bij God’s Window en aanschouw, bij goed weer, zelfs eSwatini (Swaziland) in de verte. Tijd voor wat verfrissing? Een van onze lievelingsplekjes daarvoor zijn de spoelgaten Bourkes Luck Potholes.

DAG 04 | Hazyview – Kruger National Park (O,D)

Tijd voor je allereerste safari! En dat in een van de bekendste en mooiste nationale parken van Zuidelijk Afrika, het Kruger National Park. Doorkruis het park zelf met de eigen wagen op zoek naar dieren of reserveer een safari met professionele ranger in een open 4x4 safariwagen. Kijk niet alleen uit naar de bekende Big Five - leeuw, neushoorn, olifant, luipaard en buffel - maar ook naar het vogelleven en de kleine diertjes. Geniet ’s avonds van een lekker buffet of Afrikaanse braai (BBQ) en laat je in slaap wiegen met de geluiden van de bush op de achtergrond. 

Uitbreiding: Slapen onder de sterren in de bush

Op zoek naar een unieke ervaring tijdens je reis in Zuid-Afrika? Dan is dit op jouw lijf geschreven!

DAG 05 | Kruger National Park (O,D)

Je zet je wekker best vroeg, want vandaag ga je op ochtendsafari. Vanaf de zon op is kunnen jullie het park inrijden. De vroege ochtend en late namiddag zijn namelijk de beste momenten om dieren te spotten. ’s Middags lunchen jullie op een gezellige aangeduide picknickspot in het park. Droom jij er ook van te ontsnappen aan alle drukte en mee met een professionele ranger de Afrikaanse bush te voet te verkennen? Verleng je rondreis met een van onze wandeluitbreidingen.

DAG 06 | Kruger National Park – Swaziland (O)

Geniet van de zonsopgang in de bush en je laatste safarimoment in het Krugerpark. Na het ontbijtbuffet rij je verder naar het kleinste land van Afrika, het koninkrijk eSwatini (Swaziland). Zo klein het land is, zo groot is de variatie in landschap: droge savanne, groene heuvels, rotsen, moerassen, rivieren en watervallen. Klaar voor een unieke namiddag? Breng een bezoek met gids aan een lokaal dorpje om te proeven van de couleur locale.

DAG 07 | Swaziland (O)

Bij het ochtendgloren trek je je wandelschoenen aan voor een ochtendwandeling met gids doorheen de prachtige omgeving. Je lokale Swazi gids past de wandeling aan naargelang je interesse in natuur, vogels of dieren in het wild. Geniet onderweg van geweldige uitzichten over bossen, graslanden of rivieren. In de namiddag stap je in een 4x4 voor een natuurrit en je geniet in het midden van de natuur van een hapje en een drankje.

DAG 08 | Swaziland – KwaZoeloe-Natal

Na het ontbijt steek je terug de grens over naar Zuid-Afrika. Welkom in de mooie, tropische groene provincie van Kwazoeloe-Natal! Hier ben je getuige van eindeloze zonsondergangen en geniet je van de prachtige vergezichten over de Lebombo bergen. Verken hier de natuur, geschiedenis, landschappen en culturele rijkdom van Zululand tijdens een safari of bezoek aan lokaal dorpje.

DAG 09 | KwaZoeloe-Natal

Krijg je niet genoeg van de safari’s in Afrika? Vandaag kan je deelnemen aan twee 4x4-safari’s. Je kan ook kiezen voor een olifantenencounter, bootcruise in St. Lucia, walvis boottocht (juli - oktober), vissen, een cultureel bezoek aan een Zulu-dorp of begeleide wandelingen. Er is voor ieder wat wils!

DAG 10 | KwaZoeloe-Natal – St. Lucia (O)

Na het ontbijt vertrek je naar de groene oase St Lucia, een klein dorpje met aan de ene kant het grote meer en aan de andere kant de warme Indische Oceaan. Let hier op voor nijlpaarden die ’s avonds wel eens door de straten durven lopen! Bovendien ligt St. Lucia officieel in het iSimangaliso Wetlands Park, Unesco werelderfgoed en gekend door het moeraslandschap.

Superior
Lidiko Lodge

DAG 11 | St. Lucia (O)

Vandaag geniet je van een vrije dag. Onze tips? Maak een boottocht op het zoetwatermeer van St. Lucia en vaar hier tussen de krokodillen, nijlpaarden en waadvogels. Of ga heerlijk ontspannen op een van de stranden en ga snorkelen of vissen bij Cape Vidal. En ga eens naar Mission Rocks, een groot rotsenstrand met een mysterieus onderwaterlandschap en de thuis van honderden krabben.

DAG 12 | St Lucia – Durban (O)

Laat je verwennen door het zonnige Durban met prachtige stranden, aangename zeetemperaturen en een subtropisch klimaat. Dé perfecte plek dus om te ontspannen. Wandel langs het strand van de Golden Mile of leef je uit in Ushaka Marine World pretpark.

DAG 13 | Durban – Drakensbergen (O,D)

Al van ver wachten de onvergetelijke en majestueuze Drakensbergen je op! Laat je overweldigen door de spectaculaire zichten, ga wandelen, bewonder de authentieke rotstekeningen van de bosjesmannen en geniet van de zonsondergangen en de rustgevende stilte.

DAG 14 | Drakensbergen (O,D)

Vandaag heb je een vrije dag om er zelf op uit te trekken. Inspiratie nodig? Ga wandelen, paardrijden, mountainbiken, bezoek het beroemde amfitheater in Royal Natal National Park, of ga golfen en vissen.

DAG 15 | Drakensbergen – Johannesburg – Brussel (O)

Ook vandaag heb je zelf de tijd om de omgeving verder te ontdekken. Je kan vandaag dus ook gaan wandelen, paardrijden, mountainbiken, een bezoekje brengen aan het Royal Natal National Park, ... Na een leuke dag rij je naar de luchthaven van Johannesburg, waar je de huurwagen inlevert en incheckt voor de retourvlucht. Heb je er nog geen genoeg van en hoor je de bergen roepen? Verleng je reis met de vierdaagse wandeling Hiken door Drakensbergen door deze ongelofelijk mooie omgeving.

DAG 16 | Brussel

Je komt aan in Brussel na een zalige vakantie in Zuid-Afrika.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 3.070

per persoon

Deluxe

€ 3.870

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Lufthansa in K&V-klasse, alle lokale & luchthaventaksen geldig op 02.08.2023, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, meet & greet in de luchthaven, pakket van wegbeschrijvingen, huurwagen in C-klasse voor 14 dagen (Toyota Corolla Quest of gelijkaardig), inclusief Premium Package met ‘super cover’ verzekering. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.