1

Rondreis Chili: Wine, Mapuche & Nature

Duurtijd15 dagen
Prijs vanaf€ 4.850/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Regionale vluchten
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Deze groene rondreis brengt je langs kronkelende wegen, pittoreske dorpjes, vulkanen en turquoise blauwe meren. Aan avontuur ontbreekt het ook niet tijdens deze reis. In Pucón, de avonturenhoofdstad van het Chileense merendistrict, is er keuze te over voor outdoor liefhebbers. Kies uit wandelen, klimmen, raften of ontspan in de warmwaterbronnen. Ook Puerto Varas is een outdoorparadijs. Beklim er de Osornovulkaan of kayak op het Llanquihuemeer. Ontmoet tijdens deze reis de authentieke inheemse Mapuche gemeenschap. Eindigen doe je met een kennismaking van het karaktervolle eiland Chiloé met zijn houten kerkjes en kleurrijke paalwoningen.

DAG 01 | Brussel – Santiago de Chile

Klaar voor vertrek? Je neemt een internationale vlucht van Brussel naar Santiago de Chile, de hoofdstad van Chili.

DAG 02 | Santiago de Chile

Bienvenido in het bruisende Santiago de Chile. Neem na je lange vlucht wat vrije tijd om tot rust te komen in de hoofdstad. In de namiddag spring je op de fiets en ontdek je de mooiste plekjes van de stad.

DAG 03 | Santiago de Chile – Valparaíso (O)

Vandaag haal je je hybride huurwagen op en rijd je richting Valparaíso. Onderweg bezoek je de biologische wijngaard Emiliana. Een wijngaard met biologische wijnen en een hart voor de planeet. Tegen de avond rij je verder door naar Valparaíso. Een kleurrijke havenstad waar kunstenaars en poëten vrij spel hebben.

DAG 04 | Valparaíso (O)

Wat ooit begon als een klein haventje, is nu uitgegroeid tot de grootste havenstad en derde grootste stad van Chili. Er was zelfs plaats te weinig in het stadje, waardoor nieuwe huizen gebouwd werden op de steile hellingen boven de haven. Vrolijk gekleurde houten huisjes vormen een prachtige, bonte verzameling. Het kleurrijke panorama van de stad, zijn unieke architectuur en enorme culturele rijkdom geven Valparaíso een plaatsje op de lijst van Unesco werelderfgoed. Door haar prachtige ligging aan de kust, een hoop sfeervolle eethuisjes en een Boheemse flair is dit schilderachtige havenstadje een waar genot voor je zintuigen. Een lokale graffitikunstenaar neemt je mee op pad doorheen de heuvels van de stad waar je verschillende stijlen van streetart en graffiti van lokale en internationale artiesten ontdekt. Laat de kunstenaar in jezelf los want vandaag leer je de basisprincipes van deze kunst.

DAG 05 | Valparaíso – Santiago de Chile – Temuco – Pucón (O)

Je levert je hybride huurwagen in en neemt een vlucht naar Temuco. Bij aankomst stap je opnieuw in je hybride huurwagen en rijd je richting Pucón, een schilderachtig gelegen dorpje aan de voet van de Villarricavulkaan. Wandel rond in het gezellige dorpje en bewonder een prachtige zonsondergang aan het meer. ’s Avonds kan je lekker eten in één van de gezellige lokale bars of restaurants.

DAG 06 | Pucón (O)

Vanuit Pucón kan je verschillende nationale parken in de regio verkennen. Onze tip: maak een wandeling in het Huerquehue Nationaal Park. Je bewondert er meren en canyons met tal van watervallen. Beloon jezelf met een namiddag relaxen in een van de warmwaterbronnen. Voor wie avontuur niet mag ontbreken, is een wandeling in het Conguillio Nationaal Park met zijn actieve Llaimavulkaan een aanrader. De wandeling loopt door prachtige bossen naar de voet van de Sierra-Nevadavulkaan.

DAG 07 | Pucón – Currarehue (O,L,D)

Vandaag maak je kennis met de Mapuche cultuur en gemeenschap. Een lokale gids laat je kennismaken met families en leert je over de Mapuche cultuur, geschiedenis, filosofie en spirituele overtuigingen, voedsel en landbouw. Je ervaart de cultuur door een combinatie van culturele en buitenactiviteiten. Vannacht slaap je bij een lokale familie en smul je van een heerlijk traditionele lunch en diner.

Standaard

Homestay Currarehue

DAG 08 | Currarehue – Ranco Lake (O,L,D)

Laat je vandaag verrassen door de prachtige omgeving van Ranco Lake, het op twee na grootste meer in Chili. Hier kan je de lokale keuken proeven en interageren met de lokale gemeenschap. Je stelt zelf je dagprogramma samen in samenspraak met de lodge. Je kan kiezen uit tal van activiteiten zoals trekkings, kayaktochten of fietstochten.

DAG 09 | Ranco Lake (O,L,D)

Nog een dag om te genieten van deze prachtomgeving! Ook vandaag stel je zelf je dagprogramma samen.

DAG 10 | Ranco Lake – Puerto Octay (O)

Stap in de wagen en rij zuidwaarts naar Puerto Octay. Je verblijft er in een B&B met zicht op het Llanquihuemeer. Onze tip: huur een fiets en verken de omgeving van dit meer. Ook een bezoek aan de watervallen van Petrohue, waar je uitkijkt op de Osornovulkaan, mag niet ontbreken. Er zijn heel wat wandelmogelijkheden bij bossen, meren, vulkanen en watervallen. Wie de dag liever wat anders invult, heeft ook heel wat opties. Wat dacht je van vissen, paardrijden of een avontuurlijke raftingtocht?

DAG 11 | Puerto Octay – Chiloé island (O)

Op naar Chiloé vandaag! Je rijdt verder naar het prachtige Chiloé eiland voor de kust van Chileens Patagonia. Let goed op tijdens je ferrytocht want wie weet spot je wel zeeleeuwen! Bij aankomst op het eiland brengt een bochtige heuvelachtige weg je doorheen groene heuvels naar het Chiloé Nationaal Park. Erna ga je naar je prachtig gelegen verblijf.

DAG 12 | Chiloé island (O)

Het Chiloé eiland heeft heel wat te bieden. Onze tip: breng een bezoek aan het schilderachtige vissersdorp Dalcahue. Maar er is nog veel meer! Hou je van fotografie? Dan heb je het zeker naar je zin in de baai van Palafitos! De kleurrijke paalwoningen in het water zijn een echt plaatje. Sla een bezoek aan de prachtig gele San Francisco kerk niet over, want het houten interieur is een echt kunstwerk! Ook een boottocht naar de waggelende pinguïns op de schiereilandjes voor de kust mag niet ontbreken. Doe je liever iets actiever? Stap dan op de fiets en verken het Lemuy eiland.

DAG 13 | Chiloé island – Santiago de Chile (O)

Smul van een heerlijk ontbijt en rij daarna naar de luchthaven van Puerto Montt voor je vlucht naar Santiago de Chile.

DAG 14 | Santiago de Chile – Brussel (O)

Geniet nog even en trakteer jezelf een laatste maal op een lekker laatste glaasje Chileense wijn. Vanavond vertrek je naar de luchthaven, waar je incheckt voor je terugvlucht naar België.

DAG 15 | Brussel

Je komt aan in Brussel na een heerlijke reis!

Wat maakt deze reis duurzaam?

  • Chili is opgenomen in de VN-lijst van ontwikkelingslanden. Toerisme maakt in 2019 10% uit van het BNP
  • Grafiti tour met lokale artiest als lokale gids  
  • CO² compensatie van je internationale vluchten is inbegrepen
  • Rondreis met hybride auto
  • Accommodaties met toonaangevend duurzaamheidsbeleid (Boutique Hotel Bidasoa; Wine Box Hotel; Homestay Mapuche; Futangue Lodge)
  • Fietstochten in Santiago de Chile & Pucon & Chiloé Island 
  • Off the beaten track programma Currarehue & Ranco Lake 
  • Bezoek aan lokale Mapuche gemeenschap met homestay
  • Samenwerking met lokale partner

Ontdek aan de hand van de icoontjes wat deze reis duurzaam maakt. Bevat het icoontje een “i” dan hebben wij voor dat doel initiatieven uitgewerkt in de reis. De acht icoontjes staan voor onze doelen op ons Tooku duurzaamheidskompas. Dit kompas wijst ons in de goede richting naar de verschillende duurzaamheidsdoelen waar we achter staan en waar we ons voor inzetten. Benieuwd naar meer? Lees meer op Tooku & Duurzaamheid en ontdek al onze Duurzame reizen

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

€ 4.850

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Iberia in N-klasse (in laagseizoen), regionale vluchten met Aerolineas Argentinas, alle lokale en luchthaventaksen geldig op 31.08.2020, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de excursies, (privé of in internationaal gezelschap), alle inkomgelden tijdens de rondreis. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be. Kanttekening: op bepaalde locaties is er niet altijd van elke categorie een hotel voorhanden. Indien de Boutique categorie op een specifieke locatie niet mogelijk is, dan neemt de ‘vanaf prijs’ in dat geval steeds de hoogst mogelijke categorie, namelijk deluxe of superior, in rekening. Indien de Deluxe categorie op een specifieke locatie niet mogelijk is, dan neemt de ‘vanaf prijs’ in dat geval steeds de superior categorie in rekening voor die specifieke locatie.