1

Rondreis Chili & Argentinië: Lagos y Volcanes

Duurtijd14 dagen
Prijs vanaf€ 5.920/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Regionale vluchten
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Avontuur in een prachtig decor, dat staat je tijdens deze verkenning van het merendistirct in Chili en Argentinië te wachten. Deze rondreis brengt je langs prachtige kronkelende wegen, pittoreske dorpjes, vulkanen en turquoise blauwe meren. Aan avontuur ontbreekt het ook niet tijdens deze reis. In Pucón, de avonturenhoofdstad van het Chileense merendistrict, is er keuze te over voor outdoor liefhebbers. Kies uit wandelen, klimmen, raften of ontspan in de warmwaterbronnen. Ook Puerto Varas is een outdoorparadijs. Beklim er de Osornovulkaan of kayak op het Llanquihuemeer. Eindigen doe je met een kennismaking van het karaktervolle eiland Chiloé met zijn houten kerkjes en kleurrijke paalwoningen.

DAG 01 | Brussel – Santiago de Chile (Chili)

Klaar voor vertrek? Je neemt een internationale vlucht van Brussel naar Santiago de Chile, de hoofdstad van Chili.

DAG 02 | Santiago de Chile

Bienvenido in het bruisende Santiago de Chile. Neem na je lange vlucht wat vrije tijd om tot rust te komen of ga meteen op verkenning. Onze tip? Een bezoek aan de Mercado Central van Santiago! Het water loopt je in de mond bij het zien van de verse lokale producten en vooral bij het zien van de verse kingkrab die je hier kan proeven.

DAG 03 | Santiago de Chile – Temuco – Pucón (O,D)

Je ruilt het drukke stadsleven in voor het Chileense merendistrict. Bij aankomst haal je je huurwagen op. Je roadtrip start in Pucón, een schilderachtig gelegen dorpje aan de voet van de Villarricavulkaan. Wandel rond in het gezellige dorpje en bewonder een prachtige zonsondergang aan het Villarricameer. ’s Avonds kan je lekker aperitieven in één van de gezellige bars.

DAG 04 | Pucón (O,D)

Vanuit Pucón kan je verschillende nationale parken in de regio verkennen. Onze tip: maak een wandeling in het Huerquehue Nationaal Park. Je bewondert er meren en canyons met tal van watervallen. Beloon jezelf met een namiddag relaxen in één van de warmwaterbronnen in de omgeving. Voor wie avontuur niet mag ontbreken, is een wandeling in het Conguillio Nationaal Park met zijn actieve Llaimavulkaan een aanrader. De wandeling loopt door prachtige bossen naar de voet van de Sierra-Nevadavulkaan.

DAG 05 | Pucón – San Martín de los Andes (Argentinië) (O)

Maak je klaar voor spectaculaire contrasten, want vandaag steek je de grens over naar Argentinië! Je ziet de landschappen hier geleidelijk aan veranderen van het frisgroene regenwoud van het Villarrica Nationaal Park naar een droge en kleurrijke Pampa in het Lanín Nationaal Park. Bij aankomst in San Martín de Los Andes, geniet je van een prachtig uitzicht op het Lácarmeer.

DAG 06 | San Martín de los Andes – Bariloche (O)

Ervaar vandaag één van de mooiste routes van Argentinië: de Zevenmerenroute. Een bochtig en onverhard parcours brengt je via het dorpje Villa La Angostura naar Bariloche. Onderweg geniet je van de vele  adembenemende vergezichten. De bergweg slingert langs zeven meren die omringd worden door bergen die op hun beurt voor prachtige reflecties zorgen in het turquoise water van de meren. Je doorkruist twee nationale parken: Nahuel Huapi en Lanín. Een aanrader: breng een bezoek aan het wereldberoemde schiereiland Quetrihué en maak onderweg een wandeling in het Bosque de Arrayanes.

DAG 07 | Bariloche (O)

Hou je van fietsen? Dan is Circuito Chico, een fietstocht vanuit Bariloche, iets voor jou! De fietstocht leidt je langs prachtige uitzichten en langs de oevers van het Nahuel-Huapimeer. Het is een geweldige tocht, die in elk seizoen de moeite waard is!

DAG 08 | Bariloche – Puerto Varas (Chili) (O)

Vroeg uit de veren vandaag want je steekt de grens naar Chili weer over. Onze tip: stop onderweg zeker bij de watervallen van Petrohué, waar je uitkijkt op de Osornovulkaan.

DAG 09 | Puerto Varas (O)

Vandaag kies je zelf hoe je je dag invult! Er zijn tal van wandelmogelijkheden bij bossen, meren, vulkanen en watervallen. Wie de dag liever wat anders invult, kan kiezen voor vissen, paardrijden of voor een avontuurlijke rafting tocht in de omgeving.

DAG 10 | Puerto Varas – Chiloé (O,L)

Stap vandaag in je wagen en zet koers naar Chiloé, een prachtig eiland voor de kust van Chileens Patagonië. Let goed op tijdens je ferrytocht want wie weet spot je wel zeeleeuwen! Bij aankomst op het eiland brengt een bochtige heuvelachtige weg je doorheen groene heuvels naar het Chiloé Nationaal Park. Hierna ga je naar je prachtig gelegen verblijf.

DAG 11 | Chiloé (O)

Opnieuw een vrije dag op je programma! Het eiland heeft heel wat te bieden. Onze tip: breng een bezoek aan het schilderachtige vissersdorp Dalcahue. Hou je van fotografie? Dan heb je het zeker naar je zin in de baai van Palafitos, met zijn kleurrijke paalwoningen in het water. Sla een bezoek aan de prachtig gele San Francisco kerk niet over, want het houten interieur vormt werkelijk een kunstwerk! Ook een boottocht naar de waggelende pinguïns op de schiereilandjes voor de kust mag niet ontbreken.

DAG 12 | Chiloé – Puerto Varas – Puerto Montt - Santiago de Chile (O)

Smul nog van een heerlijk ontbijt en rij daarna naar de luchthaven van Puerto Montt voor je vlucht naar Santiago de Chile.

DAG 13 | Santiago de Chile – Brussel (O)

Geniet nog van een laatste voormiddag in Santiago de Chile. Onze tip: bezoek een wijngaard in de buurt en trakteer jezelf nog op een laatste glaasje Chileense wijn. Vanavond vertrek je naar de luchthaven, waar je incheckt voor je vlucht naar België.

DAG 14 | Brussel

Je komt aan in Brussel na deze prachtige natuurreis.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijs vanaf:

€ 5.920

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met iberia in N-klasse (in laagseizoen), regionale vluchten met LATAM, alle lokale en luchthaventaksen geldig op 31.08.2020, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de excursies (privé of in internationaal gezelschap), alle inkomgelden tijdens de rondreis. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.