1

Rondreis Chili: Wild Patagonia in stijl

Duurtijd9 dagen
Prijs vanaf€ 3.920/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Regionale vluchten
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Ben je avontuurlijk ingesteld en op zoek naar rust en natuur in een luxueuze omgeving? Dan is dit dé ideale reis voor jou. Er zijn weinig plekken op aarde die de schoonheid van Patagonia kunnen overtreffen. Een droombestemming dus voor iedereen die waanzinnige wandelingen wil maken.

DAG 01 | Brussel – Santiago de Chile

Klaar voor vertrek? Je neemt een internationale vlucht van Brussel naar Santiago de Chile, de hoofdstad van Chili.

DAG 02 | Santiago de Chile

Bienvenido in het bruisende Santiago de Chile. Neem na je lange vlucht eventjes wat vrije tijd om tot rust te komen of ga meteen op verkenning. Onze tip? Bezoek de Mercado Central van Santiago! Een markt met heel wat lokale producten. Het water loopt je er meteen in de mond bij het zien van de meest verse kingkrab die je er ook kan proeven.

Uitbreiding: Avontuur in het merendistrict

Ben je outdoorsie? Breid dan je reis uit en trek naar het outdoorparadijs van Chili. Maak idyllische boottochtjes, beklim vulkanen, verken watervallen en geniet van een zicht op prachtige meren en met sneeuw bedekte bergtoppen! 

DAG 03 | Santiago de Chile - Punta Arenas – Torres del Paine (O,L,D)

Vandaag ruil je de hoofdstad in voor de ongerepte natuur van het Zuiden! Je neemt een binnenlandse vlucht naar Punta Arenas en bij aankomst word je meteen naar het Torres del Paine Nationaal Park gebracht: een van Zuid-Amerika’s mooiste nationale parken. Je verblijft in een uniek gelegen ecocamp te midden van het park.

DAG 04 | Torres del Paine: Valle Francés (O,L,D)

Ga aan boord van de catamaran en steek het hemelsblauwe Lago Pehoé over naar de eenvoudige berghut Paine Grande, jouw verblijf voor vannacht. Beleef een van de mooiste tochten van het park en klim richting Valle Francés. Bij het uitkijkpunt Glaciar Francés kijk je uit op een hangende gletsjer die het landschap domineert. Wie er niet genoeg van kan krijgen, wandelt verder naar Mirador Británico waar je beloond wordt met weergaloze uitzichten op onder andere Paine Grande, Cerro Hoja, Cerro Máscara, Cerro Catedral, Cerro Aleta de Tiburón en Cuerno Norte. Dit is een amfitheater van bergen en jij zit er middenin. Na de wandeling keer je terug naar de berghut, Paine Grande.

Standaard

Refugio Paine Grande (volpension)

DAG 05 | Torres del Paine: Grey Gletsjer (O,L,D)

Vandaag volg je de oevers van Lago Grey en trakteert het nationaal park je op verschillende uitkijkpunten over de gelijknamige gletsjers. Trek een winddichte jas aan, want de wandeling langs het Greymeer kan door de hevige winden heel pittig zijn. Erna ga je aan boord van een comfortabele catamaran en maak je een prachtige tocht langs de ijssculpturen van de Grey gletsjer, waarbij je de verder gelegen stukken van de gletsjer bezoekt. Je eindigt op de oevers van het Lago Grey hotel waar je met een busje terugkeert naar het ecocamp.

DAG 06 | Torres del Paine: Mirador las Torres (O,l,D)

Een hoogtepunt van de reis, want vandaag maak je een wandeling naar Mirador las Torres: een van de meest iconische uitkijkpunten van het park! De wandeling start over een goed belopen & geleidelijk stijgend pad doorheen de mooie Ascenciovallei. Je klimt verder door de dichte Lengabossen en zet nog een laatste stevige klim in tot aan het Lago Torres, waar drie dramatische granietrotsen en de Cerro Nido de Cóndor oprijzen uit het smaragdgroene bergmeer. Het is een magisch tafereel.

DAG 07 | Torres del Paine: W-circuit – Punta Arenas – Santiago de Chile (O)

Na het ontbijt neem je afscheid van dit prachtige, ongerepte nationaal park en reis je via Punta Arenas weer naar de hoofdstad voor een laatste overnachting.

DAG 08 | Santiago de Chile – Brussel (O)

Vandaag heb je nog even tijd om te genieten van Santiago de Chile en zijn omgeving. Onze tip: breng een bezoek aan een wijngaard in de buurt. Trakteer er jezelf op een lekker laatste glaasje Chileense wijn. Vanavond vertrek je naar de luchthaven, waar je incheckt voor je vlucht naar België.

Uitbreiding: Mysterie op het Paaseiland

Breid jouw reis uit en waag je tussen starende ogen van de Moai en ontdek de Rapa Nui. Stap in het vliegtuig naar een van de meest afgelegen plekken ter wereld! Midden in de Stille Oceaan staan de bekende Moai op jou te wachten op het heuvelachtige Paaseiland. 

DAG 09 | Brussel

Je komt aan in Brussel en geniet nog na van je prachtige natuurreis.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijs vanaf:

€ 3.920

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Iberia in N-klasse (in laagseizoen), regionale vluchten met LATAM, alle lokale en luchthaventaksen geldig op 31.08.2020, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de excursies (privé of in internationaal gezelschap), alle inkomgelden tijdens de rondreis. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.