1

Verborgen Parel van Patagonia

Duurtijd16 dagen
Prijs vanaf€ 5.295/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Regionale vluchten
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Als je op zoek bent naar een van de meest spectaculaire en ongerepte gebieden op aarde, dan is Aysen iets voor jou. Via de Carretera Austral, een deels onverharde weg die doorheen de hele lengte van deze regio loopt, kom je op enkele prachtige verborgen pareltjes. Je doorkruist een adembenemend mooi landschap, waar groene heuvels en ondoordringbaar woud gedomineerd door grillige besneeuwde Andespieken de show stelen. Gletsjers, meren, rivieren en fjorden - waar u ook kijkt, het is allemaal wonderbaarlijk mooi!

DAG 01 | Brussel – Santiago de Chile

Klaar voor een reis helemaal out of the box? Je neemt vandaag de internationale vlucht van Brussel naar Santiago de Chile.

DAG 02 | Santiago de Chile

Bienvenido in het bruisende Santiago de Chile. Na je lange vlucht neem je eventjes wat vrije tijd om tot rust te komen. Onze tip? Een bezoek aan de Mercado Central van Santiago! Het water loopt je in de mond bij het zien van de meest verse kingkrab die je ietsje later kan proeven.

DAG 03 | Santiago de Chile: Valparaíso (O)

Hou je van kleur? Dan is de kleurrijke havenstad Valparaíso iets voor jou! Wat ooit begon als een klein haventje, is nu uitgegroeid tot de grootste havenstad en derde grootste stad van Chili. Er was zelfs plaats te weinig in het stadje, waardoor nieuwe huizen gebouwd werden op de steile hellingen boven de haven. Vrolijk gekleurde houten huisjes vormen een prachtige, bonte verzameling. Het kleurrijke panorama van de stad, zijn unieke architectuur en enorme culturele rijkdom geven Valparaíso een plaatsje op de lijst van Unesco werelderfgoed. Door haar prachtige ligging aan de kust, een hoop sfeervolle eethuisjes en een Boheemse flair is dit schilderachtige havenstadje een genot voor je oog- en zintuigen.

DAG 04 | Santiago de Chile – Balmaceda - Coyhaique (O)

Je ruilt het drukke stadsleven in voor een van de meest spectaculaire en ongerepte gebieden op aarde. Bij aankomst haal je je huurwagen op, want hier en nu kan jouw avontuurlijke roadtrip door het adembenemend mooi landschap van start gaan.

DAG 05 | Coyhaique – Puyuhuapi (O,D)

Stap in je wagen en zet koers noordwaarts door het Simpson natuurreservaat. De weg slingert over de Cuesta Queulat, een knappe bergpas die een ongelooflijk uitzicht biedt, naar het pittoreske dorpje Puyahuapi. Onze tip? Breng een bezoek aan de Ventisquero warmwaterbron, gelegen op de oever van de Seno Ventisquero die je enkel per veerbootje kan bereiken, voor een heerlijk ontspannende namiddag in een unieke omgeving.

DAG 06 | Puyuhuapi (O,D)

Dit slaperige vissersdorp is dé ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het Queulat Nationaal Park. Hier is het beroemde natuurspektakel, de Ventisquero colgante of de hangende gletsjer, een bezoek meer dan waard. Langs de oevers van de lagune Témpanos word je tijdens de wandeling beloond met adembenemende panorama’s.

DAG 07 | Puyuhuapi – Coyhaique (O)

Vooraleer je terugkeert naar Coyhaique kan je nog een fantastische junglewandeling, Laguna del Puma, maken in het noordelijke gedeelte van het Queulat Nationaal Park. Daarna zet je je roadtrip verder!

DAG 08 | Coyhaique – Puerto Guadal (O,D)

Ten zuiden van Coyhaique wordt de Carretera Austral minder dichtbevolkt en ongerepter. Maak dus zeker gebruik van de gelegenheid om in Coyhaique bij te tanken en wat inkopen te doen voor de rest van de rit. Daarna rij je zuidwaarts richting Puerto Gadal. Onderweg stop je in Puerto Tranquilo voor een bezoek aan de fotogenieke Marble Caves. Hier zorgt het turquoise water in combinatie met een sprookjesachtig grottenstelsel uitgehouwen in de witte rotswanden voor een prachtig lichtspektakel. Een waar #mytookumoment!

DAG 09 | Puerto Guadal (O,D)

Puerto Guadal wordt ook wel de parel van het Lago General Carrera genoemd. Wie graag even uitrust kan gewoonweg genieten van de schitterende locatie waar je verblijft. Avonturiers trekken vandaag beter hun wandelschoenen aan, want een spectaculaire ijswandeling op de Exploradores gletsjer behoort tot je mogelijkheden. Ook een mooie tocht te paard of te voet kan je op je wensenlijstje noteren!

DAG 10 | Puerto Guadal – Caleta Tortel (O)

Een zeer recente weg leid je zuidwaarts naar het traditionele vissersdorpje Caleta Tortel. Tot enkele jaren geleden was het dorp enkel bereikbaar via het water. Tot op vandaag houdt het asfalt op aan de rand van het dorp en verplaats je jezelf op een zeer unieke manier. Via een netwerk van kanaaltjes en loopplanken wandel je tussen traditionele, op palen gebouwde huisjes. Dankzij deze architectuur is dit pittoreske en zeer authentiek dorp uitgeroepen tot nationaal monument.  

DAG 11 | Caleta Tortel – Valle Cachabuco (O)

Vroeg uit de veren want vandaag raden we je aan om een griezelig bezoek te brengen aan de Isla de Los Muertos, gelegen in de delta van de Baker, een van de belangrijkste rivieren van Chili. De inwoners van Tortel hebben dit eiland verlaten nadat ze hier bijna honderd jaar geleden een dertigtal mensen hebben begraven nadat ze aan een mysterieuze dood overleden waren. Na je bezoek zet je koers naar Valle Cachabuco.

Standaard

Lodge Valle Chacabuco

DAG 12 | Valle Cachabuco – Chile Chico (O)

Haal je stapschoenen uit je koffer, want vandaag kan je een schitterende wandeling maken in het Patagonia Nationaal Park. Het park staat bekend als de Serengeti van deze regio en bestaat uit een Patagonische steppe, bossen, bergen, meren en lagunes. Natuurliefhebbers kunnen ook een bezoek brengen aan het natuurreservaat Tamango! Daarna volg je de oevers van Chili’s grootse meer: het glinsterende Lago General Carrera. Onderweg geniet je van weidse panorama’s over de machtige bergen en de eindeloze gletsjers. Dit is misschien wel het mooiste stuk van de Carretera Austral!

DAG 13 | Chile Chico (O)

In de Jeinimeni sector van het Patagonia Nationaal Park kan je verschillende wandelingen maken. Geniet nog een laatste keer van het betoverende landschap dat je hart meteen sneller doet kloppen.

DAG 14 | Chile Chico – Puerto Ibañez – Balmaceda – Santiago de Chile (O)

Jouw roadtrip doorheen de regio Aysen zit er bijna op. Vandaag ga je aan boord van een ferry die je van Chile Chico naar Puerto Ingeniero Ibañez brengt. Je levert je huurwagen in en neemt je binnenlandse vlucht naar Santiago de Chile, waar je je laatste avond in Chili spendeert.

DAG 15 | Santiago de Chile – Brussel (O)

Nog even genieten van de laatste ochtend in Santiago de Chile. Onze tip: breng een bezoek aan een wijngaard in de buurt. Trakteer jezelf op een lekker laatste glaasje wijn op Chileense bodem, want vanavond vertrek je naar de luchthaven, waar je incheckt voor je vlucht naar België.

DAG 16 | Brussel

Je komt aan in Brussel na je vlucht na een prachtige natuurreis.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijs vanaf:

€ 5.295

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Iberia in N-klasse (in laagseizoen), regionale vluchten met LATAM, alle lokale en luchthaventaksen geldig op 31.08.2020, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de excursies (privé of in internationaal gezelschap), alle inkomgelden tijdens de rondreis. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden. Kanttekening: inbegrepen excursies zijn bij de standaard & superior optie steeds in internationaal gezelschap en bij deluxe optie op privé-basis; tenzij expliciet vermeld.