1

Rondreis Canada: Tesla selfdrive

Duurtijd19 dagen
Prijs vanaf€ 5.790/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Tesla huurwagen
  • Accommodaties
  • Excursies volgens programma
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Je hunkert naar een kennismaking met de immense ongerepte landschappen van West-Canada, maar liefst op een duurzame manier? Speciaal voor jou stippelden wij een selfdrive uit die je naar smaragdblauwe gletsjermeren te midden van besneeuwde bergpieken en klaterende watervallen brengt. Je rijdt met een elektrische auto, de Tesla, die 's nachts aan je zorgvuldig uitgekozen hotel oplaadt voor de volgende rit. Deze 19-daagse groene rondreis laat je kennismaken met bekende en minder bekende nationale parken en verrassende plaatsen zoals Osoyoos en Nelson. De rijafstanden zijn kort waardoor je veel tijd overhoudt om te genieten van mooie wandelingen in knisperend zuivere berglucht!

DAG 01 | Amsterdam – Vancouver

Zijn je koffers ingepakt? Vandaag vlieg je naar Vancouver! Bij aankomst haal je je Tesla huurwagen op en maak je een korte rit naar je hotel. Nadat je ingecheckt bent, verken je het nabijgelegen pittoreske vissersdorp Steveston. Kuier even over de Fisherman's Wharf naar het Garry Point Park. Als het zonnetje schijnt kan je op een van de vele terrasjes zitten. Geen betere manier om te wennen aan het tijdsverschil van negen uur.

DAG 02 | Vancouver – Manning Park – Osoyoos

Vandaag wacht je een verbazingwekkende trip. Volg de Fraser Rivier die je naar Hope leidt, oorspronkelijk een pelshandelspost van de Hudson’s Bay Company. De Tesla laadt op aan de supercharger terwijl je dit  fotogeniek stadje verkent. Nadien rij je door de eindeloze wouden van Manning Park naar de Okanaganregio. Spot je de opvallende, witte kringen op het wateroppervlak van Spotted Lake al? Je komt aan in Osoyoos, de enige woestijnstad van Canada, ongelooflijk! 

DAG 03 | Osoyoos

Dit mooie stadje verrast je met haar vele wijnhuizen en haar zandstranden van Hayes Point. In het Osoyoos Desert Centre kom je meer te weten over de natuur van de zuidelijke Okanaganregio en wandel je door de Canadese ‘woestijn’. Onze tip? Bezoek hier de wijngaard van de Nk’Mip First Nations: hier maak je kennis met de eerste inheemse Canadese wijnen!

DAG 04 | Osoyoos – Castlegar – Nelson

Langs de Canadees-Amerikaanse grens reis je verder naar de idyllische regio van het Kootenay gebergte. Je zal versteld staan van de gezellige stad Nelson, met haar vele gerestaureerde historische gebouwen en prachtige ligging aan het mooie Kootenay Lake en de indrukwekkende Selkirk Mountains.

DAG 05 | Nelson

Avonturiers en natuurwandelaars halen vandaag hun hart op in de prachtige omgeving van Valhalla Provincial Park. Ook de wateren van Ainsworth Hot Springs zijn een verborgen pareltje dat je moet ontdekken!

DAG 06 | Nelson – Nakusp – Revelstoke

De Slocan rivier begeleidt je tot aan het gelijknamige meer. Erna slingert de weg verder tot aan het stadje Nakusp aan de oever van het mooie Upper Arrow Lake. Ook een aanrader is om onderweg naar de ferry van Galena Bay even de tijd te nemen om heerlijk te ontspannen in de warmwaterbronnen. Nadien rij je door de wouden naar Revelstoke, gelegen te midden van de machtige Columbia Mountains.

DAG 07 | Revelstoke – Golden – Banff

Een spectaculaire trip door hooggebergtes waar grizzlyberen en kariboes vaker voorkomen dan mensen. Aan de overzijde van de Columbia rivier verwelkomen de Rocky Mountains je. Maak een kleine omweg naar het smaragdblauwe gletsjermeer Emerald Lake en stop even bij Natural Bridge, een brug uit natuursteen waardoor de Kicking Horse rivier zich een weg heeft gebaand. Nadien ga je verder naar Lake Louise en volg je de mooie Bow Valley Parkway richting Banff. Nog tijd over? Stop dan aan Johnston Canyon voor een mooie wandeling.

DAG 08 | Banff National Park

Vandaag heb je een volledige dag om Banff en de omgeving te ontdekken. De stad bruist van de kleuren door de talrijke kunst- en souvenirwinkeltjes, boetieks, restaurants en cafeetjes. Wie even weg wil vluchten van de drukte kan de wildernis induiken. Onze tip? Neem de gondellift om op Sulphur Mountain van het panoramisch uitzicht te genieten.

DAG 09 | Banff – Lake Louise - Jasper

Via de indrukwekkende Icefields Parkway rijd je over de ruggengraat van de Canadese Rocky Mountains. De rijzige bergtoppen, turquoise blauwe gletsjermeren en bruisende watervallen zijn een streling voor het oog.  Begin vroeg aan deze prachtige dag, want je wil beslist geen stopplaats overslaan! ‘s Avonds kom je aan in het kleine pittoreske bergdorp Jasper, jouw uitvalsbasis om Jasper National Park te verkennen.

DAG 10 | Jasper National Park

Benieuwd naar wat Jasper National Park voor jou in petto heeft? Vaar mee op Maligne Lake naar Spirit Island, het meest gefotografeerde plekje van Canada. Wandel door Maligne Canyon en neem deel aan een spetterende rafting op de Athabasca of Sunwapta rivier. Of zoek de hoogte op en neem de Jasper Tramway naar Whistlers Mountain. Een onvergetelijk moment? Op het einde van de dag de zon zien ondergaan vanuit je kano op Patricia Lake #mytookumoment.

DAG 11 | Jasper – Blue River

Langs steile rotswanden en vele watervallen daal je gestaag de Yellowhead Highway af. Bij mooi weer word je verwelkomd door de gigantische Mount Robson, de hoogste piek van Canada.

DAG 12 | Blue River – Kamloops – Vernon

Deze ochtend laat je je verrassen door een sprankelende wandeling naar de Spahat Waterval. Nadien rij je verder naar Kamloops, en het landschap verandert gaandeweg naar immense prairies tot aan de vruchtbare Okanagan Vallei. Onderweg zie je talloze groenten- en fruitstalletjes van de verschillende plantages en kan je heerlijk vers fruit kopen.

DAG 13 | Vernon: Okanagan Valley

In Vernon kan je een interessante stadswandeling maken langs 28 muurschilderingen verspreid over het stadje. Geniet van een dagje rust in je mooie verblijfplaats tussen de vele wijn- en boomgaarden.

DAG 14 | Vernon – Merritt – Whistler

Langs de Nicola Rivier reis je naar Merrit, de hoofdstad van de country-muziek. Hier kan je de Tesla even opladen voor je doorreist naar het mondaine bergdorp Whistler. Onderweg geniet je van adembenemende uitzichten op typisch Canadese berglandschappen met witte gletsjers zoals Mount Currie en Joffre Glacier en turkooisblauwe meren waaronder Duffey Lake en Seton Lake.

DAG 15 | Whistler: Garibaldi Provincial Park

In Whistler neem je de gondellift die de Whistler Mountain en Blackcomb Mountain met elkaar verbindt. Als je goed kijkt spot je misschien wel een beer vanuit de lift. Op de bergtop maak je een adembenemende wandeling over de Cloudraker Skybridge. Ben je avontuurlijk? Spring dan op de mountainbike of ga voor een zipline tocht.

DAG 16 | Whistler – Vancouver

De prachtige Sea-to-Sky Highway leidt je langs Howe Sound, de meest zuidelijk gelegen fjord van het Noord-Amerikaanse continent. Bossen en meren, bergen en zee wisselen elkaar af in eindeloze variaties van groen en blauw. Zo mooi dat je er stil van wordt! Via Stanley Park kom je terug aan in Vancouver, prachtig gelegen tussen het kustgebergte en de Straat van Georgia.

DAG 17 | Vancouver

Met de fiets ontdek je in no time hoe fascinerend Vancouver wel is! Je gids neemt je mee naar de leukste plaatsen en highlights van de stad tijdens een ontspannende fietstocht. Op zoek naar familie-avontuur? Beleef spannende momenten in het Capilano Park waar je tussen de bomen, langs de kliffen en over de 140 meter lange hangbrug wandelt. Kies erna voor een mooie afsluiter van deze rondreis: neem de lift naar Grouse Mountain en geniet van een uniek uitzicht over deze prachtige stad.

DAG 18 | Vancouver – Amsterdam

Nog even genieten van deze wonderlijke stad, een laatste souvenir kopen bij de First Nations op Granville Island, een wandelingetje aan English Beach, en dan is het tijd om afscheid te nemen. Je levert de Tesla terug in aan de luchthaven voor je incheckt voor je terugvlucht.

DAG 19 | Amsterdam

Je komt aan in Amsterdam na een heerlijke rondreis in West-Canada.

Wat maakt deze reis duurzaam?

  • Tip voor bezoek aan wijngaard van First Nations Nk’Mip
  • Tip voor bezoek aan markt op Granville Island
  • Kennismaking met Osoyoos, de enige woestijnstad van Canada
  • Rondreis met elektrische auto (Tesla) 
  • (Elektrische) fietstocht in Vancouver 
  • Canada heeft een strikt afvalbeleid in de openbare ruimtes 
  • Accommodaties met toonaangevend duurzaamheidsbeleid en Tesla-charger 
  • Rechtstreekse vluchten
  • CO2 compensatie van je internationale vluchten is inbegrepen
  • Bezoek aan minder bekende parken Manning Park, Valhalla Provincial Park  
  • Bezoek aan natuurlijke warmwaterbronnen 
  • Stadswandeling muurschilderingen in Vernon
  • Bezoek aan de stad Nelson met haar vele gerestaureerde gebouwen
  • Samenwerking met lokale partner

Ontdek aan de hand van de icoontjes wat deze reis duurzaam maakt. Bevat het icoontje een “i” dan hebben wij voor dat doel initiatieven uitgewerkt in de reis. De acht icoontjes staan voor onze doelen op ons Tooku duurzaamheidskompas. Dit kompas wijst ons in de goede richting naar de verschillende duurzaamheidsdoelen waar we achter staan en waar we ons voor inzetten. Benieuwd naar meer? Lees meer op Tooku & Duurzaamheid en ontdek al onze Duurzame reizen

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijs vanaf:

Superior

€ 5.790

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Amsterdam met KLM in R-klasse, één stuk ruimbagage inbegrepen, alle lokale en luchthaventaksen geldig op 20.11.2020, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, huurwagen Tesla Model 3 inbegrepen, maaltijden en excursies niet inbegrepen. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.