1

Rondreis Argentinië & Brazilië: City Chic & Iguazú

Duurtijd11 dagen
Prijs vanaf€ 3.970/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Regionale vluchten
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Met deze stedentrip verken je twee van de mooiste steden van Latijns Amerika: het bruisende Buenos Aires met zijn mooie architectuur en het swingende Rio de Janeiro met zijn wereldberoemde Christusbeeld! Wie graag danst, trekt beter zijn dansschoenen aan, want je maakt kennis met de stijlvolle Argentijnse Tango en met de vurige Braziliaanse Samba. Ook de natuurliefhebber wordt van zijn sokken geblazen tijdens het bezoek aan de indrukwekkende Iguazú watervallen.

DAG 01 | Brussel – Buenos Aires (Argentinië)

Vandaag vlieg je van Brussel naar Buenos Aires; ready, set, take-off!

DAG 02 | Buenos Aires

Welkom in het Parijs van Zuid-Amerika: Buenos Aires! Vandaag ontdek je per fiets het kleurrijke La Boca met haar hoge Montmartre-gehalte. Je fietst langs de felgekleurde golfplaten huizen die het handelsmerk van deze buurt zijn geworden. In het gezellige straatje Caminito snuister je tussen schilderijtjes en andere ambachtelijke voorwerpen van lokale kunstenaars. Daarna ontdek je San Telmo, de oudste wijk van Buenos Aires, dat bekend staat om zijn karakteristieke zondagsmarkt. Prachtige 19e-eeuwse architectuur, restaurantjes, antiekwinkels en befaamde tangoclubs maken jouw bezoek echt top!

Superior
Hotel Madero

DAG 03 | Buenos Aires (O,D)

Je stapt opnieuw op je fiets en bezoekt vandaag de noordelijke stadswijken met zijn charmante gebouwen in Franse stijl. Vanavond gaat je hart sneller slaan wanneer de eerste passionele tonen van een Argentijnse tangodans weerklinken. Je laat je spontaan meeslepen door het ritme tijdens een echte tangoshow.

DAG 04 | Buenos Aires (O)

Een bezoek aan de pampa, het traditionele leefgebied van de gaucho’s, mag niet in je reis ontbreken. In het dorpje San Antonio de Areco ligt Estancia El Ombú waar je de de landelijke sfeer kan opsnuiven. Bij aankomst word je verwend met heerlijke empanada’s en als lunch geniet je van een asado, een typisch Argentijnse BBQ met het beste rundvlees van de estancia. Tijdens een tochtje te paard ontdek je de ranch en hoe de gaucho’s hier leven. Sluit de dag af met een frisse duik in het zwembad en een heerlijk Argentijns wijntje.

DAG 05 | Buenos Aires - Iguazú (O)

Je ruilt het bruisende stadsleven in voor een prachtig stuk natuur in Iguazú. Hier zal je ontdekken waarom Eleanor Roosevelt, de voormalig Amerikaanse presidentsvrouw, “Poor Niagara!” uitschreeuwde bij het zien van deze betoverende watervallen. Je verblijft in een prachtige lodge omgeven door regenwoud en dichtbij de inkom van het natuurreservaat.

DAG 06 | Iguazú (O)

Vandaag sta je oog in oog met het natuurwonder Iguazú. Vanop Argentijnse bodem aanschouw je hoe de watervallen zich met een overdonderend gebulder zo’n 70 meter naar beneden storten. De watervallen gaan gehuld in een mysterieus wasemgordijn terwijl het schouwspel van de zon en het water magische regenbogen vormen. Bij de Keel van de Duivel, de spectaculairste waterval van het park, lijkt het alsof het water naar het diepste der aarde wordt gezogen.

DAG 07 | Iguazú – Rio de Janeiro (Brazilië) (O)

Je steekt de grens met Brazilië over en bewondert vandaag de immense watersluiers vanop Braziliaanse bodem. Slechts 5 van de 275 watervallen van Iguazú behoren tot Brazilië, maar van hieruit krijg je een indrukwekkend uitzicht over de bijna volledige breedte van de watervallen die zich uitstrekken over wel 2,7 kilometer! ’s Avonds vlieg je naar Rio de Janeiro, Brazilië.

Superior
Mama Ruisa

DAG 08 | Rio de Janeiro (O)

De schoonheid van Rio de Janeiro is legendarisch, de bijnaam is dan ook meer dan terecht: Cidade Maravilhosa, de prachtige stad. Weelderig beboste heuvels en glinsterende stranden vormen het decor van deze stad. Vandaag ga je op verkenning in de verschillende kleurrijke wijken van de stad met zijn heerlijke visrestaurants en word je verrast door een prachtige uitzicht vanaf de Sugar Loaf-berg op de stranden Copacabana en Ipanema. De stad is bovendien onlosmakelijk verbonden met carnaval, samba, muziek en voetbal. Je kan er niet om heen, deze stad swingt! Je komt ogen en oren te kort om alle indrukken op te doen.

DAG 09 | Rio de Janeiro (O)

Vandaag is een hoogtepunt van je reis, want vandaag bezoek je een van de zeven nieuwe wereldwonderen. Het Christusbeeld op de top van de Corcovado is maar liefst 38 meter hoog. Je geniet van een adembenemend uitzicht, een echt #mytookumument! Het kan niet op vandaag want vanavond ga je naar een echte sambashow. De aanstekelijke beat van de vurige muziek en de ritmische dans bezorgen je een onvergetelijke ervaring!

DAG 10 | Rio de Janeiro – Brussel (O)

Geniet nog even van deze stad en ga naar een van de parelwitte stranden: het wereldberoemde strand Copacabana, het stijlvolle strand Ipanema of het rustige strand Leblon. Tegen de avond vertrek je naar de luchthaven, waar je incheckt voor je vlucht naar België.

DAG 11 | Brussel

Je komt aan in Brussel na een prachtige reis!

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijs vanaf:

Superior

€ 3.970

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Iberia in A-klasse (in laagseizoen), regionale vluchten met Aerolíneas Argentinas & Gol Linhas Aereas, alle lokale en luchthaventaksen geldig op 31.08.2020, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de excursies (privé of in internationaal gezelschap), alle inkomgelden tijdens de rondreis. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.