1

Rondreis Argentinië: Wildlife & Watervallen

Duurtijd12 dagen
Prijs vanaf€ 4.455/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Regionale vluchten
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Ben je een ware natuurliefhebber of maak je graag foto’s? Tijdens deze rondreis in Argentinië til je jouw wildlife beleving naar een hoger niveau. Je gaat te paard en per kano op verkenning door moerasland dat zo groot is als België. En het toppunt van deze reis? Je aanschouwt de tropische watervallen van Iguazú en hoe een indrukwekkend volume water met veel gerommel en geraas naar beneden stort.

DAG 01 | Brussel – Buenos Aires

Vandaag vlieg je van Brussel naar Buenos Aires; ready, set, take-off!

DAG 02 | Buenos Aires (D)

Welkom in het Parijs van Zuid-Amerika: Buenos Aires! Vandaag ontdek je per fiets de noordelijke stadswijken met zijn charmante gebouwen in Franse stijl. Vanavond gaat je hart sneller slaan wanneer de eerste passionele tonen van een tango dans weerklinken. Je laat je spontaan meeslepen door het ritme tijdens een typisch Argentijnse tangoshow.

Superior
Hotel Madero

DAG 03 | Buenos Aires – Mercedes (O)

Je stapt opnieuw op je fiets en bezoekt het kleurrijke La Boca met haar hoge Montmartre-gehalte. Je fietst langs de felgekleurde golfplaten huizen die het handelsmerk van deze buurt zijn geworden. In het gezellige straatje Caminito snuister je tussen schilderijtjes en andere ambachtelijke voorwerpen van lokale kunstenaars. Daarna ontdek je San Telmo, de oudste wijk van Buenos Aires, dat bekend staat om zijn karakteristieke zondagsmarkt. De prachtige 19e-eeuwse architectuur, restaurantjes, antiekwinkels en befaamde tangoclubs maken jouw bezoek echt top! Tegen de avond ga je aan boord van een luxe nachtbus voor een comfortabele rit vanuit Buenos Aires naar Mercedes.

Standaard

Nachtbus

DAG 04 | Mercedes – Iberá Moerassen (O,L,D)

De Esteros del Iberá of de Iberá moerassen vormen een van de belangrijkste zoetwaterreservoirs van Zuid-Amerika en zijn even groot als België. Het gebied met vuurrode aarde staat bekend om zijn enorme biodiversiteit en biedt onderdak aan zo’n 350 verschillende vogelsoorten en aan een indrukwekkende reeks zoogdieren. Dit natuurgebied wordt vaak vergeleken met het Braziliaanse Pantanal maar hier heb je nog het privilege om de natuur voor je alleen te hebben. Je verblijft in een prachtig gelegen lodge waar je ontspant aan het zwembad terwijl de kolonies tropische vogels de hemel kleuren. Verwacht je hier aan een unieke ervaring, culinaire verwennerij en pure rust.

DAG 05 | Iberá Moerassen (O,L,D)

Trek je avontuurlijke schoenen aan, want vandaag ga je samen met je gaucho gids te paard op zoek naar wildlife. Je verkent de moerassen en spot dieren aan de oevers en in de bomen. Liever wat rustiger? Ook een wandelsafari kan! ’s Avonds geniet je van de magische zonsondergang die prachtig weerspiegelt in het water. 

Dag 06 | Iberá Moerassen (O,L,D)

Vroeg uit de veren want vandaag vaar je per kayak door de weidse drassige vlaktes. Langs het riet en in de frisgroene lagunes spot je verschillende soorten apen, anaconda’s, capibara’s, kaaimannen en de oranje gekleurde moerashert. 

DAG 07 | Iberá Moerassen - Posadas (O)

Je verlaat de uitgestrekte Iberá moerassen en je wordt naar Posadas gebracht, gelegen aan de oevers van de Parana rivier op de grens met Paraguay.

DAG 08 | Posadas - Iguazú (O)

Vandaag vlieg je naar Iguazú en zal je ontdekken waarom Eleanor Roosevelt, de voormalig Amerikaanse presidentsvrouw, “Poor Niagara!” uitschreeuwde bij het zien van deze betoverende watervallen. Je verblijft op een unieke locatie te midden van het regenwoud in het natuurreservaat en op een boogscheut van de watervallen!

DAG 09 | Iguazú (O)

Je wandelt je hotel uit en je staat meteen oog in oog met het natuurwonder Iguazú. Vanop Argentijnse bodem aanschouw je hoe de watervallen zich met een overdonderend gebulder zo’n 70 meter naar beneden storten. De watervallen gaan gehuld in een mysterieus wasemgordijn terwijl het schouwspel van de zon en het water magische regenbogen vormen. Bij de Keel van de Duivel, de spectaculairste waterval van het park, lijkt het alsof het water naar het diepste der aarde wordt gezogen.

DAG 10 | Iguazú – Buenos Aires (O)

Je steekt de grens met Brazilië over en bewondert vandaag de immense watersluiers vanop Braziliaanse bodem. Slechts 5 van de 275 watervallen van Iguazú behoren tot Brazilië, maar van hieruit krijg je een indrukwekkend uitzicht over de bijna volledige breedte van de watervallen die zich uitstrekken over wel 2,7 kilometer! Geniet nog even van dit natuurwonder vooraleer je ’s avonds de vlucht naar Buenos Aires neemt waar je een laatste nacht verblijft.

Superior
Hotel Madero

DAG 11 | Buenos Aires - Brussel (O)

Na het ontbijt geniet je nog van wat vrije tijd in deze prachtige stad. In de namiddag neem je een transfer naar de luchthaven van Buenos Aires voor je internationale vlucht naar Brussel.

DAG 12 | Brussel

Je komt aan in Brussel na een prachtige reis!

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijs vanaf:

€ 4.455

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Lufthansa in L-klasse (in laagseizoen), regionale vluchten met Aerolíneas Argentinas, alle lokale en luchthaventaksen geldig op 31.08.2020, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de excursies (privé of in internationaal gezelschap), alle inkomgelden tijdens de rondreis. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden. Kanttekening: inbegrepen excursies zijn bij de standaard & superior optie steeds in internationaal gezelschap en bij deluxe optie op privé-basis; tenzij expliciet vermeld.