1

Rondreis Canada: Atlantic Charm

Duurtijd15 dagen
Prijs vanaf€ 3.070/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel of Amsterdam
  • Accommodaties
  • Verplaatsingen & excursies volgens programma
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Deze selfdrive maak je als je liefst van al minder betreden paden bewandelt, de authentieke en gastvrije Mi’kmaq-bevolking wil ontmoeten en fan bent van heerlijke wandelingen langs gezellige dorpjes en de allermooiste wandelpaden aan de Atlantische kust van Oost-Canada. Een prachtige 15-daagse rondreis voor de Canada-lover doorheen het schiereiland Nova Scotia en Prince Edward Island, met verblijf in charmehotels.

DAG 01 | Brussel – Halifax

Zin in je vakantie? Vandaag vlieg je vanuit Brussel naar Halifax. Bij aankomst haal je de huurwagen op en check je in je hotel in.

DAG 02 | Halifax

Je hebt een volledige dag om Halifax en haar charmante boetiekjes en cafeetjes in historische panden te bezoeken. Klaar voor je eerste #mytookumoment met een panoramisch zicht over de stad? Beklim de citadel voor een geweldig uitzicht!

DAG 03 | Halifax – Lunenburg (O)

Klaar om Nova Scotia te verkennen? Je begint zuidwaarts, langs het kleine dorpje Peggy’s Cove. De huizen zijn er gebouwd op een granieten rots en haar rood-witte vuurtoren is een van de meest gefotografeerde van het land. Je rijdt verder naar Lunenburg en wandelt door het liefdevol gerestaureerde Victoriaanse oude stadscentrum dat door Unesco erkend werd als werelderfgoed!

DAG 04 | Lunenburg – Annapolis Royal (O)

Vandaag doorkruis je het schiereiland en stop je aan Kejimkujik National Park. Daar ontdek je de vele wandelpaden, rivieren en meren en maak je een ongelooflijke tocht in de ongerepte natuur. Ga mee met de parkgids en maak kennis met de rotstekeningen van de Mi’kmaq, de First Nations bevolking. Je komt door hun verhalen alles te weten over de natuurgeschiedenis van deze regio.

DAG 05 | Annapolis Royal (O)

De panoramische Highway 217 loopt vanuit Digby over de landtong Digby Neck en de eilanden Long Island en Brier Island. De weg is heuvelachtig en brengt je naar enkele vissersdorpjes met tal van restaurantjes. Je scheept in op een van de boten (zodiac of Mega Nova) van Brier Island Cruises om samen met de gids het zeeleven te ontdekken. Bultruggen, vinvissen en de bijna uitgestorven noordkapers, dolfijnen, bruinvissen en talrijke soorten zeevogels kleuren deze dag. In de namiddag bezoek je Annapolis Royal, Fort Anne en ook de historische site Port-Royal.

DAG 06 | Annapolis Royal – Wolfville (O)

Een bezoekje aan het Domaine de Grand-Pré is zeker de moeite waard. In de 18e eeuw diende het als deportatiekamp voor de Acadiërs, de eerste Franse immigranten die zich vestigden op Nova Scotia. Tegenwoordig vind je een fantastische wijngaard op dit domein. Heerlijk toch?

DAG 07 | Wolfville – West Point (O)

Je neemt Highway 215 om de Baai van Fundy rond te rijden richting Prince Edward Island. De 13 kilometer lange Confederation Bridge is jouw route om naar het uiterst westelijke punt te gaan voor een unieke overnachting in de vuurtoren van West Point.

DAG 08 | West Point – Charlottetown (O)

Stranden en duinen verkennen aan de noordkust van Prince Edward Island National Park; zalig uitwaaien! Daarna kom je aan in Charlottetown waar in 1867 Canada als één land werd erkend in het Provinciehuis.

DAG 09 | Charlottetown (O)

Vandaag ga je op stap in Charlottetown en bezoek je het historische Skmaqn-Port-la-Joye-Fort Amherst dat in de buurt ligt. Vanop ruïnes en omliggende gronden krijg je prachtige vergezichten op de omgeving en de haven van Charlottetown.

DAG 10 | Charlottetown – Baddeck

Stap vandaag op de ferry en neem Route 1 naar Cape Breton Island. Je ontdekt een stukje Schotland in Noord-Amerika! Ook bezoek je het dorpje Pictou met de Hector Heritage Quay waar een replica van de Hector aangemeerd ligt. Je gaat verder langs de Canso Causeway naar Baddeck, een mooi gelegen dorp met uitzicht op het meer Bras d’Or.

DAG 11 | Baddeck

Maak je vandaag klaar voor een van de meest spectaculaire Canadese routes. Volg de Cabot Trail die zich naar boven slingert rond de rotsformaties van Cape Bretons’ noordkust naar de plateaus van het nationaal park. Bij terugkeer kan je het museum van Graham Bell bezoeken in Baddeck waar deze fascinerende man en uitvinder zijn zomers doorbracht.

DAG 12 | Baddeck – Liscomb Mills

Na het ontbijt vertrek je naar Louisbourg, een indrukwekkende reconstructie van een Franse garnizoensstad uit de 18e eeuw. Neem de Marine Drive Route langs de oostkust waar rustige baaien en ruige kusten elkaar afwisselen. Stop zeker in Guysborough waar je over Chedabucto Baai uitkijkt. Dress up! Want in het historische dorp Sherbrooke nemen gekostumeerde vertellers je mee naar het leven in 1860.

DAG 13 | Liscomb Mills – Halifax

Je vertrekt na het ontbijt voor een rustige rit terug naar Halifax. Onderweg moet je zeker stoppen aan Musquodoboit Harbour en Valley. Ook een bezoek aan het langste strand van Nova Scotia, Martinique Beach, is de moeite waard.

DAG 14 | Halifax – Brussel

Vandaag kuier je nog wat rond in Halifax vooraleer je de huurwagen terug inlevert aan de luchthaven en je incheckt voor je vlucht.

DAG 15 | Brussel

Welkom thuis!

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Boutique

€ 3.070

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon op basis van een verblijf voor 2 personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met met Lufthansa/Air Canada in L-klasse (in laagseizoen), 1 stuk ruimbagage inbegrepen, alle taksen geldig op 08.05.2023, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, excursies en ferries volgens programma, huurwagen niet inbegrepen. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.