1

Rondreis Argentinië: het land van de tango

Duurtijd14 dagen
Prijs vanaf€ 5.495/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Regionale vluchten
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Van het Parijs van Zuid-Amerika tot de uitgestrekte pampa’s en machtige ijsmassa’s in het zuiden. Voeg hier nog een zwoele tango-avond, een relaxte wijnproeverij en kleurrijke flamingo’s aan toe en je hebt een ideale basis voor jouw avontuur. Kan je niet wachten? Geen probleem, je ontdekt het allemaal tijdens deze 14-daagse rondreis langs de highlights van Argentinië!

DAG 01 | Brussel – Buenos Aires

Vandaag vlieg je van Brussel naar Buenos Aires; ready, set, take-off!

DAG 02 | Buenos Aires

Welkom in het Parijs van Zuid-Amerika: Buenos Aires! Ga zelf op stap om de stad wat beter te leren kennen of kies voor de excursie Highlights Buenos Aires. Liever even weg van de stadsdrukte? Blaas even uit in het Costanera Sur Ecological Reserve waar je gezellig kan picknicken.

Excursie:
Highlights Buenos Aires

Lees meer

Uitbreiding: Bezoek de Iguazú watervallen

Breid jouw reis uit en ontdek waarom Eleanor Roosevelt, de voormalig Amerikaanse presidentsvrouw, “Poor Niagara!” uitschreeuwde bij het zien van de betoverende watervallen. 

DAG 03 | Buenos Aires – Salta (O)

Na het ontbijt vertrek je naar de luchthaven voor je binnenlandse vlucht naar Salta, het kleurrijke noorden van het land. Daar heb je een vrije middag om de stad te ontdekken. Wil je zeker niets missen van de stad? Neem dan deel aan de excursie Salta in een namiddag.

Excursie:
Salta in een namiddag

Lees meer

DAG 04 | Salta – Tilcara – Purmamarca (O)

Nog verder noordwaarts! Samen met je Engelstalige gids-chauffeur bezoek je de beroemde rotsformaties Quebrada de Humahuaca, El Pucará in Tilcara en Purmamarca, een kleurrijk indianendorpje, waar je ook overnacht en ’s avonds van vrije tijd geniet.

Superior
La Comarca

DAG 05 | Purmamarca – Salinas – Salta (O)

Vandaag geniet je bij zonsopgang van de harmonieuze kleuren van de betoverende zevenkleurige berg. Daar word je even stil van. Daarna vertrek je naar de zoutvlakte Salinas Grandes. Het voelt alsof je eventjes op een volledig andere planeet bent. In de namiddag rijd je terug naar Salta en heb je de rest van de avond vrije tijd om de restaurants en barretjes in Salta te ontdekken.

DAG 06 | Salta – Cachi – Cafayate (O)

Na het ontbijt rijd je richting Cafayate, gelegen in de uitgestrekte Calchaquí vallei. Onderweg bezoek je de rotsformaties Quebrada de las Flechas. In het stadje Cafayate kan je een fiets huren en van bodega tot bodega fietsen. Las onderweg enkele stops in om te proeven van de heerlijke wijn die Argentinië te bieden heeft.

DAG 07 | Cafayate – Salta – Buenos Aires (O)

Wie gisteren nog niet de kans kreeg om van de Argentijnse wijn te proeven, heeft vandaag geluk! Je bezoekt namelijk een van de talrijke wijngaarden in Cafayate. In de stad geniet je van een lekkere en typische empanada in La Casa de las Empanadas, een van de lekkerste restaurantjes. In de namiddag keer je terug naar Salta voor je binnenlandse vlucht naar de metropool van het land: Buenos Aires!

DAG 08 | Buenos Aires (O)

Ga je graag zelf op stap? Geniet van wat deugddoende vrije tijd in de stad! Of stap de fiets op tijdens de optionele excursie Fietstocht door La Boca en San Telmo. Een zwoelere avond in gedachten? Dan is onze excursie Een avond Argentijnse Tango iets voor jou! Dit is écht een niet te missen ervaring in deze stad vol passie.

Excursie:
Fietstocht door La Boca en San Telmo

Lees meer

Uitbreiding: Genieten van het dierenleven in Puerto Madryn

Heb je wat extra tijd? Ga dan op ontdekking tussen schattige pinguïnsnoetjes en koddige zeeolifanten, het schiereiland Valdés is namelijk ideaal om zeedieren te spotten. 

Uitbreiding: Tot het einde van de wereld in Ushuaia

Of ga naar de meest zuidelijke stad ter wereld! In de omgeving vind je prachtige gebieden waar je mooie wandelingen en boottochten maakt.

DAG 09 | Buenos Aires – El Calafate (O)

Geniet je ook zo van de natuur? Dan voelt je binnenlandse vlucht naar puur natuur Patagonia echt als thuiskomen. Je wordt er verwend door een prachtig geheel van ijs, rotsen, grasvlaktes en fenomenale vergezichten. Tijdens je vrije namiddag verken je het dorpje El Calafate op eigen houtje.

Uitbreiding: Verblijf in het wandelparadijs El Chaltén

Ben je een fervente wandelaar? Breid dan je reis uit met een verblijf in het bergdorpje El Chaltén. Dit dorpje is de toegangspoort tot het indrukwekkende Fitz Roy gebergte en is een waar wandelparadijs.

DAG 10 | El Calafate (O)

El Calafate is de perfecte uitvalsbasis voor talrijke uitstappen. Je kan ook genieten van een vrije dag, maar wie het meeste uit deze dag wil halen, kiest voor een van de optionele excursies, zoals de avontuurlijke Trekking op de Perito Moreno gletsjer.

Excursie:
Trekking op de Perito Moreno gletsjer

Lees meer

DAG 11 | El Calafate (O)

Voor wie echt iets wil beleven in El Calafate is de optionele excursie Ontdek de Patagonische steppe bij Lago Roca een aanrader. Azuurblauw water waarin de besneeuwde toppen van het Andesgebergte weerspiegeld worden, zorgen hier voor een adembenemend #mytookumoment.

Excursie:
Ontdek de Patagonische steppe bij Lago Roca

Lees meer

DAG 12 | El Calafate – Buenos Aires (O)

Vandaag is het je laatste dag in El Calafate. Geniet van wat rust tijdens een vrije dag of neem deel aan de excursie Upsala en Spegazzini gletsjer. De Upsalagletsjer ligt aan Laguna Nîmes, een prachtig meer waar je ook Zwarthalszwanen kan spotten. ‘s Avonds stap je op het vliegtuig richting de hoofdstad voor een laatste overnachting.

Excursie:
Upsala en Spegazzini gletsjer

Lees meer

DAG 13 | Buenos Aires – Brussel (O)

Geniet nog enkele uurtjes van de gezelligheid in de bruisende wijk Palermo en slenter van boetiek naar boetiek of van terras naar terras tijdens je vrije voormiddag. Daarna neem je een transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht naar België.

DAG 14 | Brussel

Je komt aan in Brussel na je vlucht vanuit het bruisende Buenos Aires!

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 5.495

per persoon

Deluxe

€ 7.695

per persoon

Boutique

€ 8.395

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met KLM in N-klasse (in laagseizoen), regionale vluchten met Aerolineas Argentinas, alle lokale en luchthaventaksen geldig op 04.10.2023, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de excursies, (privé of in internationaal gezelschap), alle inkomgelden tijdens de rondreis. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be. Kanttekening: op bepaalde locaties is er niet altijd van elke categorie een hotel voorhanden. Indien de boutique categorie op een specifieke locatie niet mogelijk is, dan neemt de ‘vanaf prijs’ in dat geval steeds de hoogst mogelijke categorie, namelijk deluxe of superior, in rekening. Indien de deluxe categorie op een specifieke locatie niet mogelijk is, dan neemt de ‘vanaf prijs’ in dat geval steeds de superior categorie in rekening voor die specifieke locatie.