1

Kan ik de rondreizen op Tooku.be aanpassen?

Voor mijn reis

Hallo reizigershart! Klaar om nog een stukje meer van de wereld te ontdekken? Met Tooku ga je op rondreis door:

  • Canada
  • Indische Oceaan (La Réunion, Madagaskar, Malediven, Seychellen & Sri Lanka)
  • Indonesië
  • Japan
  • Thailand
  • Zuidelijk Afrika (Botswana, Ethiopië, Kenia, Namibië, Tanzania Zambia, Zimbabwe & Zuid-Afrika)
  • Zuidelijk Amerika (Argentinië, Bolivia, Chili, Colombia, Ecuador & Peru)
  • Zuidoost-Azië (Cambodja, Laos, Maleisië, Myanmar, Singapore & Vietnam)

Wil je graag je koffer pakken voor een andere verre bestemming?

Dat kan! Tooku kan immers rekenen op grote broer Anders dan Anders. Onze reisexperts werken al járen met heel veel liefde de groepsreizen van ons ander reismerk Anders dan Anders uit. Dankzij deze grote kennis van onze bestemmingen zijn jouw reisplannen in goede handen. Het hart van onze reisexperts is eigenlijk elke dag op rondreis. Zo bezorgen ze jou een voorstel op maat en laten ze je wegdromen bij jouw fantastisch mooie rondreis.

Zie de rondreizen op onze website als inspiratiereizen. Ze zijn er om je te laten zien wat er allemaal mogelijk is. Je kan kiezen voor het volledige reisprogramma zoals je het leest op de website of in de brochure, maar je kan het reisprogramma ook volledig aanpassen naar jouw wensen.

Vind je de hotels niet bij je passen, dan vervangen we ze. Ben je in een bepaalde regio van een bestemming al geweest, dan vervangen we die door een ander deel van het land dat ongeduldig op jou wacht om te worden ontdekt.

Onze rondreizen zijn altijd volledig op maat. Wist je dat onze reizigers eigenlijk nooit voor onze inspiratiereizen kiezen? Dat komt doordat we eerst naar jouw dromen luisteren en van daaruit aan jouw rondreis beginnen puzzelen. Helemaal op jouw maat.

Proficiat! De eerste stap naar jouw droomreis is gezet. Jouw offerteaanvraag komt in onze mailbox terecht en onze reisexperts gaan voor jou aan de slag. Binnen de 24 uur ontvang je van ons een bericht terug. Dit bericht is vaak een mail met bijkomende vragen over jouw droomreis. We willen graag alles weten, zodat we in ons reisvoorstel jouw wensen kunnen verwerken. 

Zodra we alle informatie hebben ontvangen, mag je binnen de drie werkdagen jouw reisvoorstel in jouw mailbox verwachten. Wil je meteen op rondreis vertrekken? Wil je graag nog wat aanpassingen aan jouw reisprogramma? Laat het ons weten, dan passen we het met veel plezier aan. We gaan door tot de rondreis volledig aan jouw verwachtingen voldoet. It’s a match!

Absoluut! Je kan jouw reisvoorstel digitaal bekijken. Dat betekent dat je online al kan wegdromen bij het reisprogramma, de route, must sees, excursies en hotels. Het is dé verzamelplaats voor alle informatie van jouw droomreis.

Een rondreis met Tooku kan je zowel met als zonder vluchten reserveren. Het grote voordeel aan je vluchten boeken via Tooku is dat je beter beschermd bent als er vluchtannulaties, vertragingen, enzovoort zijn. We nemen bij wijzigingen graag onze verantwoordelijkheid en blijven zoeken tot we de meest geschikte oplossing hebben gevonden. Je bent op dat moment niet meer zelf verantwoordelijk voor de kosten, de aanpassingen van vervoer of hotels als er vluchtproblemen zijn.

Elke bestemming heeft praktische informatie die je best leest voor je vertrekt. Daar lees je ook welke vaccinaties voor welke bestemmingen verplicht of aangeraden zijn. Neem het zekere voor het onzekere en contacteer altijd je huisarts vooraleer je op verre rondreis vertrekt. Zo vertrek je goed voorbereid op reis. De praktische informatie vind je bij de bestemmingspagina's

Natuurlijk! Voor bestemmingen waar je een visum voor nodig hebt, brengen onze reisexperts indien je wenst jouw visum graag in orde met de bijhorende kosten. 

Hallo reisexperts! Zij hebben jaren op de bestemmingen gewoond, er hun hart verloren of keren er elk jaar naar terug, omdat het hun meest geliefde land is. Zij werken elke dag met heel veel plezier aan jouw droomreis. Hun eigen reizigershart is dan ook gigantisch groot! Elke bestemming heeft een bepaalde manager, bij wie je specifiek terecht komt zie je hier

Welkom! Leuk dat je ons reisvoorstel bevestigt. Je bent vast al aan het aftellen! Zodra wij jouw bevestiging ontvangen, gaan we aan de slag met de definitieve reservatie. Je ontvangt een bestelbon en een voorschotfactuur. De bestelbon onderteken je en stuur je terug naar ons. De voorschotfactuur betaal je alvast en dan is het enkel nog aftellen naar jouw droomreis.

Na jouw bevestiging van het reisvoorstel ontvang je een voorschotfactuur (30% van de reissom) die je alvast betaalt. Zes weken voor je op rondreis vertrekt, ontvang je de factuur met het resterende bedrag.

Master Tours, het bedrijf achter het reismerk Tooku, bestaat al meer dan 40 jaar. Master Tours heeft twee reismerken: Tooku & Anders dan Anders. De expertise die onze reisexperts jaren hebben opgebouwd voor groepsreizen naar verre bestemmingen met het merk Anders dan Anders, gebruiken ze nu al sinds 2017 voor onze individuele rondreizen op maat met het reismerk Tooku.  

Als je houdt van een persoonlijke aanpak dan zijn Tooku en jij een match made in heaven. Denk: een klein, gezellig bedrijf vol professionals die jou dé rondreis van je dromen willen bezorgen. Net als bij jou bonkt ons reizigershart stevig en kunnen we niet wachten om je de wereld te laten ontdekken. Onze reisexperts weten waarover ze spreken en luisteren met volle aandacht naar jouw wensen. Die vormen we om tot een topreis en dat is wat ons dagelijks enthousiast maakt. En wat dacht je van onze extra’s die je reis volledig maken? Ons handig roadbook, ons noodnummer waar je 24/7 op terecht kunt & nog veel meer. Klaar om het te ontdekken?

COVID-19 durft al eens roet in het eten strooien. Alle mogelijke vragen omtrent Corona verzamelden we op een aparte pagina: de veelgestelde vragen over COVID-19

Tijdens mijn reis

Onze reisexperts zijn 24/7 bereikbaar via ons noodnummer. Heb je een noodgeval tijdens je rondreis, dan staan we voor je klaar in België! Als je door je roadbook en je reisdocumenten bladert, vind je het noodnummer. Keep calm and call Tooku. Voor niet-dringende zaken kan je altijd je reisexpert mailen of ons via Facebook of Instagram een bericht sturen.

Jouw gepersonaliseerde roadbook is je houvast tijdens de rondreis. Je leest er alles over de bestemming, vindt er de vouchers, vliegtuigtickets, enzovoort.

Een annulatie- en bijstandsverzekering zijn altijd een must als je op rondreis gaat naar een verre bestemming. Je kan dit zelf in orde brengen of Tooku inschakelen; wat jij het fijnst vindt.

Een rondreis met privégids is voor de meeste bestemmingen zeker mogelijk. Al is het prijskaartje daarvan afhankelijk van de bestemming. Voor Canada & Japan ligt de prijs voor een privégids bijvoorbeeld enorm hoog, terwijl reizen met een privégids of chauffeur in Indonesië, Thailand & Sri Lanka bijna vanzelfsprekend is. Overal kan je deelnemen aan excursies in internationaal gezelschap met een Engelstalige, Nederlandstalige, Franstalige of Spaanstalige gids. Interesse? Vraag ons zeker naar de mogelijkheden!

Na mijn reis

We horen natuurlijk heel graag wat je van jouw rondreis vond. Is alles goed verlopen? Wat vond je goed? Wat kan beter? In de reisdocumenten die je tijdens je rondreis al gebruikte kan je een link vinden die je naar onze online enquête brengt. Door deze in te vullen, ontvangen wij jouw feedback. Dit vinden we belangrijk! Wat we ook leuk vinden is jouw review op onze Facebook of onze Google Review pagina zien verschijnen. Het is een fantastische manier om andere reizigers te inspireren met jouw ervaringen.  

Yes, please! Jouw foto’s maken onze dag beter en laten ons zelfs soms wegdromen… Gebruik je onze hashtag #mytookumoment als je je foto’s post op Facebook en Instagram? Als je een open profiel hebt, dan kunnen we meegenieten! Verstuur je liever je foto’s via mail? Info@tooku.be it is. We kijken er al naar uit!

Elke reisexpert heeft haar eigen bestemmingen waar ze alles van weet. Dat betekent dat onze Afrika-kenner je niet zal kunnen verder helpen voor een rondreis door Japan en omgekeerd. Afhankelijk van je nieuwe bestemming heb je dus contact met een andere reisexpert. Zo ben je er zeker van dat je bij elke rondreis de beste kenner spreekt en op die manier de juiste rondreis krijgt.

We weten dat het even duurt om een nieuwe bestemming te kiezen. Laat ons maar weten wanneer jij er klaar voor bent! In de tussentijd kan je je inschrijven op onze nieuwsbrief voor de laatste reisnieuwtjes, producten en inspiratie. Ook op onze Facebookpage of Instagram kan je ons volgen!