1

Documenten & Gezondheid

Formaliteiten voor reizigers met de Belgische nationaliteit: je dient in het bezit te zijn van een internationaal paspoort, geldig tot ten minste zes maanden na de retourdatum met ten minste twee blanco pagina’s. Vraag je reispas tijdig aan! We raden je aan om steeds een kopie van je paspoort (eerste pagina en pagina met de entry stempel) afzonderlijk van het origineel te bewaren tijdens de reis.

Houders van een Belgisch reispaspoort hoeven geen visum aan te vragen voor een toeristisch bezoek van maximaal 90 dagen. Bij aankomst krijg je een gratis toeristenvisum (stempel) voor 30 dagen.

Zorg best voor een uitgebreide reisverzekering en hou je polisnummer op zak samen met het noodnummer van de verzekeringsmaatschappij.

Voor het bezoeken van de Verenigde Arabaische Emiraten is geen enkele vaccinatie verplicht. Een inenting tegen gele koorts is niet verplicht, maar is wel verplicht indien je vanuit een ander land komt waar gele koorts kan voorkomen. Op reis gaan is de ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de tetanus-difterie en de polio vaccinaties. Deze infectieziekten zijn immers volledig te voorkomen door middel van vaccinatie (een herhalingsinenting is tien jaar geldig). Verdere inlichtingen kan je verkrijgen via de huisarts en via het instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen (www.wanda.be).

Betalingen & Hotels

De dirham AED (Arabic Emirates Dirham) is de munteenheid van Dubai en het officiële betaalmiddel voor de gehele Verenigde Arabische Emiraten. 1 dirham is onderverdeeld in 100 fils.
Het Arabisch symbool voor de Dirham wordt geschreven als:  د.إ

Je kunt euro's omwisselen tegen dirhams zodra je in Dubai bent aangekomen bij de verschillende geldwisselkantoren en overal binnen de 100m van waar je bent, is wel een ATM te vinden. 

De huidige wisselkoers kan je raadplegen door hier te klikken.

Het gebruik van creditcards zoals Visa en Mastercard is algemeen verspreid. Het is belangrijk om je bank over je reis te informeren, zodat je bank- en kredietkaarten geactiveerd kunnen worden voor buitenlands gebruik.

Alle hotels in ons aanbod gaan van comfortabel tot luxueus, vandaar dat Tooku werkt met verschillende categorieën gaande van standaard tot boutique. Liever een combinatie van verschillende categorieën tijdens je rondreis of zelf een hotel in gedachten? Aarzel niet om ons te contacteren!

Praktisch

Bij een bezoek aan de VAE is een universele stekkeradapter noodzakelijk in alle hotels (220 volt). De contactdozen wijken af van de onze en zijn er met 3 platte pinnen (Brits model).

In het hotel en op de meeste toeristische plaatsen en in de grote shopping malls is gratis WiFi. 

Het tijdsverschil bedraagt in de winter +3 uur; wanneer het in België 12u00 ‘s middags is, is het in Dubai al 15u00. Tijdens de zomer bedraagt dit verschil +2 uur.

De Verenigde Arabische Emiraten kennen een subtropisch, warm woestijnklimaat met strakke blauwe hemels en het hele jaar door zon. De zomers (van midden mei tot oktober) zijn extreem heet, droog en de temperaturen kunnen zeer hoog oplopen. Zelfs het zeewater is in de zomermaanden warmer dan dertig graden. De winters (van november tot midden mei) zijn warm tot zeer warm met temperaturen tussen de 24°C en 36°C. Het koelt ’s nachts nauwelijks af. Verder bedraagt de luchtvochtig rond de 90 % dus voelt het wel wat benauwd aan!

Enige bescheidenheid wat je kleding betreft wordt aangeraden. 

Zelfs al is men in Dubai zeer tolerant, toch is het aangeraden rekening te houden met bepaalde kledingvoorschriften uit respect voor de cultuur. Knieën en schouders moeten bedekt zijn bij het bezoek aan openbare gebouwen (zoals musea, shopping malls, ...) en bij het bezoek aan religieuze gebouwen zoals een moskee. Deze regel geldt zowel voor mannen als vrouwen. In de betere restaurants verwacht men iets formelere kleding, en een lange broek voor de mannen.

Zwemkledij is voorbehouden voor op de stranden en aan het zwembad in het hotel.

Moderne metertaxi’s zijn relatief goedkoop en overvloedig beschikbaar in toeristische gebieden, zodat zelfs de kortste afstanden makkelijk en zeer betaalbaar zijn per taxi. Indien de taxi zijn meter niet opzet, dan is je rit gratis! Je kan in Dubai ook gebruik maken van de metro in de stad, de tram in Dubai marina of de monorail op Palm Jumeirah eiland.

Geïnteresseerd in een reis naar Verenigde Arabische Emiraten?