1

Documenten & Gezondheid

Voor reizigers met de Belgische nationaliteit volstaat een internationaal reispaspoort tot geldig is tot zes maanden na retourdatum. Je verkrijgt gratis bij aankomst op de internationale luchthaven in Mahé een toeristenvisum voor een maand.

Er zijn geen verplichte vaccinaties voor de Seychellen maar aanbevolen zijn inentingen tegen difterie, polio, tetanus, hepatitis A en B. Je neemt best een muggenwereld middel, tropische versie, mee. Dit beschermt tegen zandvlooien. Voor richtlijnen verwijzen we je door naar je huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (reisadvies: 03 247 66 66 of surf naar www.itg.be).

Betalingen & Hotels

De lokale munteenheid op de Seychellen is de Roepie (SCR) die enkel ter plaatse kan verkregen worden. Er zijn coupures van 10, 25, 50, 100 en 500 Roepies. Je kan in de meeste grote hotels, op de luchthaven en in de winkelcentra euro’s of dollars omwisselen.

De huidige wisselkoers zie je hier.  

In de toeristische centra en op de internationale luchthaven zijn geldautomaten aanwezig. Zowel Visa als MasterCard worden bijna overal geaccepteerd in de hotels, winkels en restaurants. Het is zeer belangrijk om je bank over je reis te informeren, zodat men je bank- en kredietkaarten kan activeren voor buitenlands gebruik.

Het geven van fooien is geen verplichting en zitten soms al inbegrepen in de prijs. Meestal geef je een fooi van 10% tot 15% van de rekening in restaurants en bars. Chauffeurs en lokale gidsen geef je ongeveer 8 euro per dag, en bell boys mag je 1 euro per koffer tippen.

Alle hotels in ons aanbod gaan van comfortabel tot luxueus, Op bepaalde kleinere eilanden zijn enkel ecolodges aanwezig zonder airconditioning. Behalve de door ons voorgestelde hotels, kan Tooku in principe elk ander hotel op de Seychellen op aanvraag aanbieden.

Praktisch

In de Seychellen bedraagt de netspanning 240 volt en heb je een universele verloopstekker nodig.

In het Seychellen bedraagt het tijdverschil +2 in de zomertijd en +3 in onze wintertijd.

Je kan de Seychellen het hele jaar door bezoeken dankzij de tropische temperaturen die tussen de 24°C en 33°C liggen. De temperatuur van het zeewater daalt nooit onder de 26°C. Tussen december en maart valt het regenseizoen en zijn cyclonen mogelijk. In deze periode ligt er vooral zeewier op de stranden in het noordwesten van Mahé en het zuidoosten van Praslin. April en mei zijn de warmste en meest windstille periode. Van juni tot oktober zorgt de zuidoostelijke moesson voor een droge en koele periode en is er vooral aan de oosten zuidkust van Mahé en de westkust van Praslin wat overlast door zeewier. In november start het regenseizoen en is het vrij warm.

De grotere eilanden Mahé en Praslin kan je per huurwagen verkennen, met privéchauffeur of per taxi. Op het veel kleinere La Digue rijden vrijwel geen wagens en huur je best een fiets. De verplaatsingen tussen de verschillende eilanden gebeuren per boot of voor de exclusieve kleine eilandjes per helikopter.

Geïnteresseerd in een reis naar Seychellen?