1

Botswana vanop een zadel

Wil je een stukje Botswana ontdekken zoals de eerste ontdekkingsreizigers, jagers en zendelingen deden? Dan is dit avontuurlijk 6-daags programma zeker iets voor jou. Een safari te paard is een ultieme en uitzonderlijke ervaring en het geeft een geweldig gevoel van vrijheid. Je wordt begeleid door uitermate ervaren gidsen, je rijdt op zeer goed opgeleide en alerte paarden en dit alles in een uitgestrekt, bijzonder en mysterieus gebied. Je krijgt je eigen vertrouwde paard toegewezen en na zes dagen zal het afscheid je zeker en vast zwaar vallen want jullie worden de beste safarivrienden. Bovendien is er een kans om de gezellige en immer fascinerende stokstaartjes van de Makgadikgadi van dichtbij te ontmoeten, wat alleen maar uitzonderlijke en grappige fotomomenten oplevert. En alsof dit nog niet genoeg is, maak je ook nog kennis met de zeer interessante Bosjesmannen die deze woestijn hun thuis noemen en die hun ongelofelijke kennis graag met jou delen. Vergeet zeker je paardrij hoed niet en saddle up!  Dit programma combineer je met een Botswana rondreis of als een uitbreiding van je Zuid-Afrika of Namibië rondreis.

DAG 01 | Johannesburg of Kaapstad – Maun – Camp Kalahari (L,D)

Vandaag vlieg je van Johannesburg of Kaapstad (Zuid-Afrika) naar Maun (Botswana) en hier neem je een kleine propellervlucht naar Camp Kalahari waar je avontuur te paard begint. Bij aankomst ontmoet je je vriendelijke gastheer en je wordt onmiddellijk gematcht met je viervoetige vriend die je metgezel is en blijft voor de volgende paar dagen. In de namiddag is het onmiddellijk tijd voor actie en een eerste paardrit over de vlakten. Camp Kalahari is een gezellig en relaxed kamp, in het hart van de grote Kalahari waar je helemaal tot rust komt. Het kamp heeft zijn eigen Kalahari cool cats, een sympathieke stokstaartjesfamilie die niets liever doet dan nietsvermoedende gasten te gebruiken als uitkijkpunt. Zoek je nog wat meer avontuur en adrenaline? Onderneem dan een optionele quadbike tocht (enkel mogelijk van 16 april tot 31 oktober) over de bijna buitenaardse zoutpannen.

Camp Kalahari (lunch inbegrepen afhankelijk van het aankomstuur)

DAG 02 | Camp Kalahari (O,L,D)

Begin de dag met een lange rit langs en over het oude meer, de graslanden en de zandduinen. In de namiddag mag je paard gaan rusten terwijl je tijdens een 4x4 safari op zoek gaat naar de bijzondere dieren die zich aangepast hebben aan dit woestijngebied. Onze tip voor om je te helpen je reisperiode te kiezen: elke jaar trekken ongeveer 50.000 zebra’s en wildebeesten door dit gebied van januari tot april, een onvergetelijk zicht!

Camp Kalahari


DAG 03 | Camp Kalahari – Xua Xai Fly Camp (O,L,D)

Vandaag ben je een hele dag onderweg te paard naar de volgende overnachtingsplaats voor twee nachten. Je galoppeert door de prachtige mopane en acacia bossen en je stopt bij de bekende Green’s Baobab voor de lunch. Bij aankomst in het kamp wacht er een heerlijk drankje op jou waarvan je kan genieten tijdens een mooie Afrikaanse zonsondergang. Tijdens je verblijf in het Xua Xai Fly Camp overnacht je in een rustieke maar comfortabele koepeltent. Je beschikt over je eigen badkamer met toilet en een typische bucket shower (met warm water!), een ervaring die je zeker niet mag missen in de wildernis. Hier kampeer je in het hartje van de Afrikaanse bush met een symfonie van natuurgeluiden op de achtergrond.

Xua Xai Fly Camp

DAG 04 | Xua Xai Fly Camp (O,L,D)

De stokstaartjes van dit gebied in de Kalahari staan te popelen om jou te ontmoeten vandaag. Je leert ze van dichtbij kennen tijdens een wandeling in de wildernis en aan de nabij gelegen waterpoel zoek je naar een aantal vogelsoorten. Genieten en ontdekken, dat doe je vandaag volop.

Xua Xai Fly Camp

DAG 05 | Xua Xai Fly Camp – Camp Kalahari (O,L,D)

Na het ontbijt rijd je te paard terug naar Camp Kalahari via Chapman’s Baobab, een van de grootste baobabs van Afrika. Geniet van je laatste avond in de Kalahari en denk even terug aan de prachtige paar dagen die je hier beleefde terwijl je nog een laatste keer getrakteerd wordt op een prachtige Afrikaanse sterrenhemel.

Camp Kalahari

DAG 06 | Camp Kalahari – Maun – Johannesburg of Kaapstad (O)

Deze ochtend breng je door in een traditioneel Zu/’hoasi Bosjesman dorpje. Je ontmoet de ouderen van de gemeenschap en daarna wandel je samen met de Bosjesmannen terwijl ze je vertellen hoe zij overleven in deze harde, ruwe omgeving. Na de lunch neem je uitgebreid afscheid van je viervoetige vriend en daarna vlieg je via Maun naar Johannesburg of Kaapstad, afhankelijk van je internationale vlucht of van het vervolg van je reis. Wat dacht je van een avontuurlijke rondreis in Zuid-Afrika?

PRIJS

Prijs p.p. voor zesdaagse verlenging, vijf nachten vanaf: €5.625 p.p.

Deluxe hotel | Camp Kalahari (3 nachten) & Xau Xai Fly Camp (2 nachten)

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Johannesburg of Kaapstad met SA Airlink in Q-klasse, alle lokale & luchthaven taksen geldig op 24.07.2020. Inclusief landarrangement: meet & greet bij aankomst, transfers, maaltijden en activiteiten volgens programma (niet privé), lokale dranken, Engelstalige gidsen en chauffeurs, binnenlandse vluchten (Maun-Camp Kalahari retour), alle toegangsgelden. Exclusief: fooien, verzekeringen, premium dranken en andere persoonlijke uitgaven. Aanbod geldig tot 31.10.2021 en onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.