1

Heb je een enorm grote passie voor de natuur en de Afrikaanse wildernis? Ben je op zoek naar een uitzonderlijke bush ervaring en wil je de stoere natuurmens in je loslaten? Dan is deze speciale ranger cursus reis iets voor jou. Laat alle luxe achterwege en focus je 100% op de natuur en de dieren want tijdens deze reis ga je echt back to basics. Je kampeert in het wild, de beste manier om één te worden met de natuur. The African Guide Acadamy heeft een jarenlange safari ervaring en werkt met de meest professionele en ervaren safari gidsen, dus hier ben je in de beste handen. Hun thuis en het basiskamp Kwapa Training Camp, ligt op een wild en afgelegen eiland in het zuiden van de wereldberoemde Okavango Delta. Dit programma van zeven nachten is een hoogtepuntenpakket van alle praktische en theoretische aspecten van een natuurgids en van een ‘trail’ (sporen) gids cursus. Je volgt lezingen, maar voor het merendeel van de cursus ga je er te voet op uit, per 4x4 jeepsafari, per boot of per mokoro, de typische uitgehouwen kano van Botswana. Je leert over de basis overlevingstechnieken, 4x4 vaardigheden, wandelen in de wildernis, het volgen van dieren, de geologie van de Delta, de astronomie voor navigatie, de vogels en alle nuttige planten. De volgende keer dat je op een safari reis gaat, zal je de wildernis op een heel andere manier bekijken. Deze reis past perfect bij een rondreis in Zuid-Afrika, Botswana of zelfs Namibië!

De wildernis is geen luxe maar een noodzaak voor onze geest – Edward Abbey.

Waar slaap je?

Kwapa Kamp heeft 3 x 4 meru-stijl tenten met een korte passage naar een ensuite badkamer met een typische bucket douche en een short drop toilet. Elke tent is uitgerust met twee kampeerbedden, lakens, kussens, een dekbed en handdoeken. Een ledlampje op batterij is ook aanwezig. Er is ook nog een kleine veranda met stoelen en een wastafel. Je boekt een tent om te delen of je betaalt een single supplement.

Wat doe je?

Wandelen in het wild (met benadering van groot wild), 4x4 vaardigheden, navigatie en tracking vaardigheden, sleep out in het wild, sterrenkijken en astronomie, theoretische lezingen, mokoro en boot trips (afhankelijk van het water niveau). Als je al deze activiteiten voltooit, krijg je een officieel certificaat dat je deelgenomen hebt aan deze cursus.

Hoe ziet een volledige week in kamp Kwapa er uit?

Eerste dag: Je ontmoet de African Guide Acadamy lesgever en de andere cursisten in het centrum van Maun. Je gaat naar een lokale supermarkt en daar kan je drankjes en andere benodigdheden kopen voor je vertrekt richting kamp Kwapa. Je komt aan in het kamp in de late namiddag en de rest van de dag is er wat oriëntatie en je krijgt meer informatie over het verdere verloop van de cursus. 

Dagelijkse activiteiten: Je staat elke ochtend vroeg op en trekt na het ontbijt onmiddellijk de wildernis in. De route en het vervoersmiddel van de dag hangt volledig af van de dieren en het specifieke doel van de dag. Je gaat te voet, per 4x4 jeep, per boot of per mokoro. Je keert terug naar het kamp in de late voormiddag voor een aantal lezingen over verschillende onderwerpen. Na de lekkere lunch is er tijd voor een douche en een siësta of studeertijd. In de namiddag is er thee en koffie alvorens terug te vertrekken naar de bush. Gedurende de week is er ook een sleep-out voorzien. Je neemt een minimum aan materiaal mee en je slaapt onder de schitterende Afrikaanse sterrenhemel op een afgelegen locatie in het wild. Je keert terug naar het kamp voor de lunch de volgende dag.

Laatste dag: Je wordt terug naar Maun gebracht na het ontbijt en je hebt voldoende tijd om je vlucht te halen naar je volgende bestemming. Sta even stil bij de fantastische ervaring die je de afgelopen zeven nachten had, proficiat ranger!

Droom je graag al even weg? Klik hier of hier voor leuke filmpjes.

 

PRIJZEN

Vanaf €2.675 p.p.

Prijzen per persoon. Inclusief: accommodatie in een gedeelde tent, alle maaltijden in kamp Kwapa, water, thee en koffie, alle training activiteiten, transfers van Maun luchthaven en terug.
Exclusief: alle vluchten naar en van Maun, internationale vluchten, single supplement, reisverzekeringen, fooien, dranken (deze kunnen aangekocht worden in Maun), andere persoonlijke uitgaven. Aanbod geldig tot 31.10.2021 en onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.