1

Nature highlights in Sabah

Zeldzame, vreemde en prachtige diersoorten ontdekken? Exploreer de mysterieuze in mist gehulde regenwouden van Sabah, maak bootsafari’s langs de oevers van de majestueuze Kinabatangan rivier en kijk op Selingan hoe pas uitgekomen schildpadjes hun eerste stapjes zetten. Een avontuur om nooit meer te vergeten!

DAG 01 | Sandakan (L,D)

Vandaag word je opgehaald aan het hotel voor de binnenlandse vlucht naar Sandakan. Wanneer je aankomt, rijd je naar de bootpier voor de overtocht over zee naar Selingan. Dit is het grootste eiland van Turtle Islands National Park. Je neemt je intrek in de lodge en luncht in de cafetaria. In de namiddag heb je vrije tijd om het eiland te verkennen en te snorkelen (snorkelmateriaal kan ter plaatse gehuurd worden/niet inbegrepen). Na het diner sluit je aan bij het avondprogramma in internationaal gezelschap. Je kijkt hoe babyschildpadjes vrij worden gelaten. Daarna bezoek je de broederij en ga je samen met de ranger naar het strand om te bewonderen hoe schildpadden hun eieren leggen en begraven. Je overnacht in de lodge.      

Selingan Island Lodge

DAG 02 | Sandakan (O,L,D)

Na het ontbijt keer je per boot terug naar Sandakan en bezoek je het rehabilitatiecentrum voor orang-oetans van Sepilok. Je wandelt naar het platform waar de jonge dieren extra voedsel krijgen en bezoekt het opvangproject voor Maleisische honingberen. Je checkt in, luncht en geniet van wat vrije tijd in de lodge. In de namiddag verken je het Rainforest Discovery Center en de vogeltorens waar je prachtige exotische vogels kan spotten. Je dineert en overnacht in de lodge.

My Nature Resort

DAG 03 | Kinabatangan River (O,L,D)

Je checkt uit na het ontbijt en rijdt naar de bootpier voor een bootcruise van ongeveer één uur naar de Abai Jungle Lodge, gelegen aan de oevers van de Kinabatangan rivier. Daar check je in en geniet je van de lunch. In de namiddag maak je een bootsafari langs de Kinabatangan rivier op zoek naar de clowneske neusapen, makaken, langoeren en andere wilde dieren. Na het diner is er nog tijd voor een nachtwandeling vooraleer je overnacht in de lodge.

Abai Jungle Lodge

DAG 04 | Kinabatangan River (O,L,D)

Vandaag staat er een vroege bootsafari naar het Pittas meer op jouw programma om de ontwakende jungle te bewonderen. Daarna is het tijd voor het ontbijt en geniet je van wat vrije tijd. Na de lunch vaar je naar Sukau en check je in in de mooie ecolodge waarna je een korte siësta houdt. Op het einde van de namiddag maak je nog een bootsafari op de Menangul rivier op zoek naar primaten, vogels en misschien zelfs dwergolifanten. Je dineert en overnacht in de lodge. 

Kinabatangan Riverside Lodge

DAG 05 | Sandakan – Kota Kinabalu (O,L)

Na het ontbijt in de lodge keer je terug naar Sandakan. Onderweg bezoek je de grotten van Gomantong. Deze grotten zijn gekend voor hun eetbare zwaluwnestjes. Daarna geniet je van een lokale lunch en neem je de transfer naar de luchthaven van Sandakan. Daar neem je de binnenlandse vlucht naar Kota Kinabalu.

 

PRIJZEN

Prijs per persoon: vanaf € 1.040
Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief binnenlandse retourvluchten van Kota Kinabalu naar Sandakan, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de rondreis, alle inkomgelden. Aanbod geldig tot 31.10.2021 en onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.