1

Spectaculaire grotsystemen ontdekken, wandelen in de toppen van enorme junglebomen, kennismaken met de unieke neusaap doe je tijdens deze ontdekking van Bako National Park en Mulu National Park in Sarawak.

DAG 01 | Kuching (L)

Je wordt vandaag opgehaald aan het hotel voor een bezoek aan het Semmengoh Nature Reserve. Daar beleef je een unieke kennismaking met semiwilde orang-oetans in het rehabilitatiecentrum. Na de lunch verken je de stad Kuching, bezoek je het Sarawak Museum, wandel je door de kleurrijke straatjes van de oude stad en langs het waterfront van de Sarawak rivier tot bij de Chinese tempel Tua Pek Kong. Je checkt in in het hotel en geniet van nog wat vrije tijd. 

The Waterfront Kuching

DAG 02 | Kuching (O,L,D)

Na het ontbijt rijd je naar Kampung Bako van waaruit je na een korte boottocht over de Zuid-Chinese Zee het groene schiereiland van Bako bereikt. In dit nationaal park varieert de vegetatie van groen tropisch regenwoud en moerasbos tot kalksteenformaties en mangroves. Je trekt door de rijke vegetatie op zoek naar de unieke neusaap. Je geniet van een picknicklunch en keert in de namiddag terug naar Kuching waar je vrije tijd hebt. ’s Avonds geniet je van een typisch Maleisisch diner.

The Waterfront Kuching

DAG 03 | Kuching – Mulu National Park (O,D)

Je neemt na het ontbijt de transfer naar de luchthaven voor je binnenlandse vlucht naar Mulu. Wanneer je aankomt, neem je de transfer naar je verblijf. In de namiddag vaar je per longboat naar een settlement van de seminomadische Penan en maak je kennis met deze vroegere jager-verzamelaars. Na het vallen van de avond maak je een korte nachtcruise.

Mulu Mariott Resort & Spa 

DAG 04 | Mulu National Park (O,L,D)

Na het ontbijt neem je een longboat op de Melinau rivier naar Wind Cave en Clearwater Cave. Je neemt een kijkje in deze twee mooie grotten. Je eet je picknicklunch op aan de oever van de rivier. In de namiddag vaar je naar het bezoekerscentrum van het park en wandel je door het woud naar Lang Cave en Deer Cave. Deze laatste is de grootste grotpassage ter wereld en vormt de thuishaven van een kolonie van ongeveer twee miljoen bulvleermuizen die je bij het vallen van de avond ziet uitvliegen voor hun nachtelijke insectenjacht.          

Mulu Mariott Resort & Spa 

DAG 05 | Mulu – Kuching (O)

Vroeg in de ochtend wandel je over de canopy walk, een aaneenschakeling van loopbruggen gebouwd onder de kruin van de indrukwekkende woudreuzen. Daarna is het tijd voor het ontbijt! De rest van de voormiddag ben je vrij tot je de transfer naar de luchthaven van Mulu neemt voor je binnenlandse vlucht naar Kuching.  

PRIJZEN

Prijs per persoon: vanaf €1.990
Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief binnenlandse retourvluchten van Kuching naar Mulu, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de rondreis, alle inkomgelden. Aanbod geldig tot 31.10.2021 en onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.