1

Kleurrijke stammen in de Omovallei


Ontdek eeuwenoude tradities en unieke stammencultuur in de rivierwouden van de vruchtbare vulkaanlandschappen van de Omovallei. Een droom voor antropologen! Verken de lokale markten en maak kennis met de kleurrijke haartooien, klederdracht en lichaamsversieringen van de Konso, Hamer en Karo.

DAG 01 | Addis Abeba – Arba Minch (D)

Krijg je niet genoeg van Ethiopië? Dat begrijpen we helemaal! Je vliegt vanuit Addis Abeba naar Arba Minch. Deze namiddag maak je kennis met de traditionele levenswijze in een dorpje van het Dorze volk die unieke, op bijenkorven lijkende, hutten bouwen. Je dineert en overnacht in het mooie resort, dat aan de tweelingmeren Abaya en Chamo gelegen is.

Haile Arba Minch Resort

DAG 02 | Arba Minch – Turmi (O,L,D)

Hallo wildlife! In de vroege ochtend maak je een boottocht op het Chamomeer en ga je op zoek naar vlijtige nijlpaarden en krokodillen. Na je lunch vertrek je richting het hart van de Omovallei naar Turmi. Je komt er in de late namiddag aan in je gezellige lodge.

Buska Lodge

DAG 03 & 04 | Turmi (O,L,D)

De komende twee dagen maak je kennis met enkele van de kleurrijke stammen in de Omovallei, Je brengt een bezoekje aan de zaterdagmarkt in Dimeka, hier komen vanuit de kleinere dorpjes Banna, Bashada, Hamer, Karo en Tsemay hun producten verhandelen. Je ontdekt het leven van de Dassanech krokodillenjagers die heel unieke hoofdtooien uit gerecycleerd materiaal maken. Je reist ook tot in Murulle, waar je een dorpje van de unieke stammen Karo en Hamer bezoekt. Je kijkt je ogen uit dankzij de speciale bodypaint. Met wat geluk aanschouw je een bull jumping! Spektakel gegarandeerd, wanneer jonge mannen over de rug van vijftien gecastreerde stieren proberen te lopen als overgangsritueel om te mogen huwen.

Buska Lodge

DAG 05 | Turmi – Arba Minch (O,L,D)

Na een bezoekje aan de Turmi market maak je onderweg naar Arba Minch nog een stop aan een dorpje van de Konso. Een apart volk dat hun terrassen irrigeert, in tegenstelling tot de meeste andere stammen, die herders zijn. Het is ondertussen ook Unesco Werelderfgoed! Je geniet deze namiddag nog van wat vrije tijd in je resort in Arba Minch. Tijd dus om heerlijk uit te rusten aan de rand van het zwembad, mét spectaculair uitzicht!

Haile Arba Minch Resort

DAG 06 | Arba Minch – Addis Abeba (O)

Je rijdt naar de luchthaven van Arba Minch voor je binnenlandse vlucht naar Addis Abeba.


PRIJS

Prijs per persoon: vanaf € 2.390

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief regionale retour vluchten vanuit Addis Abeba met Ethiopian Airlines in L-klasse, alle lokale & luchthaventaksen geldig op 16.04.2024, alle maaltijden, inkomgelden en rondreis met lokale ENG-sprekende gids volgens programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, meet & greet in de luchthaven. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.