1

Out of the box Jordanië

Duurtijd8 dagen
Prijs vanaf€ 2.750/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties
  • Transfers bij aankomst & vertrek
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Droom weg bij verhalen over oude beschavingen en woestijnkastelen en maak kennis met het oude Philadelphia, indrukwekkend Petra en de uitgestrekte Wadi Rum. Tijdens deze reis op maat van kleine en grotere kinderen leer je je eigen mozaïek maken, maak je een tocht per kameel, leer je de lokale specialiteiten koken, dobber je in de Dode Zee en maak je kennis met het leven en de verhalen van de lokale bedoeïenen.

Dag 01 | Brussel – Amman

Klaar om de hallucinante geschiedenis van Jordanië te ontdekken? Vandaag vlieg je vanuit Brussel naar Amman. Bij aankomst word je aan de gate opgewacht en krijg je assistentie bij het doorlopen van de grensformaliteiten. Hierna neem je de transfer naar je hotel voor de check-in en overnachting.

Superior
Centro Mada

Dag 02 | Amman & As-Salt (O,L)

Vandaag rijd je naar As-Salt, de oude hoofdstad van Jordanië, waar je kennis maakt met het dagelijkse leven van de locals. Maak een walking tour in de stad en ontdek het historisch museum, het Abu Jabel huis en de Al Ain plaza met zijn moskee. Ontdek de typische specialiteiten bij de A-shour bakkerij, snuister even rond op de lokale markt en exploreer de soek. Lunchen doe je bij een lokale familie. Deze namiddag maak je kennis met Amman zelf en waar beter te starten dan bij de Citadel, gelegen op de hoogste heuvel. Na het panoramisch uitzicht over de stad breng je een kort bezoek aan het archeologisch museum vooraleer je in het centrum de ruïnes van de Romeinse Citadel en het folklore museum bezoekt. Hier krijg je een mooie introductie tot de traditionele klederdracht, muziekinstrumenten en handwerk uit de 19de eeuw.

Dag 03 | Amman – Dode Zee (O,L)

Tijd om Amman te verlaten. Eerste stop vandaag is de stad der mozaïeken, Madaba, waar je de Grieks Orthodoxe Sint-Joris kerk bezoekt. Hier ligt de antieke kaart van het Heilig Land in mozaïek op de vloer uitgegraven. Daarna is het tijd om zelf even de handen uit de mouwen te steken! In Beit Al Beiruti krijg je een kit waarmee je je eigen kunstwerk in mozaïek kan maken tijdens een workshop. Trek nog even de bergen in naar Nebo, de plaats waar Mozes stierf met de blik op het Beloofde Land. Daarna neem je de intrek in je hotel aan de Dode Zee. Hier is nog tijd om te baden en te relaxen in dit bijzonder natuurfenomeen.

Dag 04 | Dode Zee - Dana - Petra (O,L)

Deze ochtend verlaat je de kust en reis je door de Ghor Fifa naar het Dana natuurreservaat, een geografisch wonder van valleien en bergen dat zich uitstrekt van in de Rift vallei tot de laaglanden en woestijn van de Wadi Araba, een wereld van natuurlijke wonderen. Bezoek het kruisvaarderskasteel Shobak en geniet van de mooiste arendsperspectieven van je reis! Je bereikt hierna 'Little Petra'. verborgen in de bergen. Ontdek uit de rots gehakte leefruimtes terug, de hotels en herbergen voor de karavaniers op doortocht. Op het einde van de dag neem je je intrek in het hotel in Petra.

Dag 05 | Petra (O)

De stad mag dan de allures van een wereldwonder hebben, maar de geschiedenis van de Nabateeërs in nog steeds in mysterie gehuld. Je wandelt ‘s ochtends door een nauwe siq of kloof naar de prachtige in rozerode zandsteen uitgehouwen monumenten. Je bezoekt  onder andere de schatkamer, het Romeinse theater, de koninklijke graven en de Qars Al Bint. Na je lunch op de site kan je in de namiddag de 800 treden naar boven klimmen tot bij het klooster, Al Khaznez, gelijkaardig in architectuur aan de schatkamer maar minder fijn uitgewerkt. Na een goedgevulde dag geniet je nog na van de pracht en praal van de Nabateeërs.

Dag 06 | Petra – Wadi Rum (O,L,D)

Maak vandaag een mooie rit naar de Vallei van de Maan ofwel Wadi Rum tot bij het dorpje Rum. Hier word je opgehaald door lokale bedoeïenen en trek je met je mini-karavaan in 4x4 trucks tot diep in de wadi. Tijdens de 4 uur durende tocht geniet je van het licht en kleurenspektakel in de woestijn. Je bezoekt Bedouyat, een lokaal project in samenwerking met Disi vrouwen die de traditionele cultuur van de woestijnnomaden wil behouden. Proef van een lekkere linzensoep en kopje thee en luister in een bedoeïnentent naar unieke verhalen. Daarna is het tijd om intrek te nemen in je tent! Bij het ondergaan van de zon maak je nog een tocht per kameel. Na je diner maak je midden in dit fabuleuze landschap kennis met de  verbluffende sterrenhemel en de kosmos tijdens een star gazing experience!

Dag 07 | Wadi Rum – Aqaba (O)

Na een lekker ontbijt reis je naar de stad Aqaba, gelegen aan de gelijknamige golf, een uitloper van de Rode Zee. Na het woestijnklimaat vormt deze stad vlakbij het strand een welkome afwisseling. De lunch maak je vandaag zelf klaar!  Na je verwelkoming met een lekkere Arabische koffie krijg je een introductie tot de lokale Sayadia en Bokhari keuken waarna een lokale chef je begeleid doorheen het koken van de verschillende schotels. Je neemt de intrek in je hotel en geniet vandaag van een rustige namiddag!

Dag 08 | Aqaba – Amman - Brussel (O)

Na een vroeg ontbijt neem je je transfer naar de luchthaven van Aqaba voor je binnenlandse vlucht naar Amman waar je de terugvlucht naar Brussel neemt.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 2.750

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Royal Jordanian in Q-klasse (in laagseizoen), alle taksen geldig op 16.04.2024alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, alle vermelde bezoeken met lokale Engelssprekende gids, alle inkomgelden. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.