1

Selfdrive Jordanië

Duurtijd9 dagen
Prijs vanaf€ 3.290/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties
  • Huurwagen
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Ontdek de wonderen van Jordanië met deze 9-daagse selfdrive reis. Duik in de rijke historie van Amman, verken de oude stad Jerash, sta versteld van Petra en laat je betoveren door de woestijn van Wadi Rum. Eindig je reis met een verfrissende duik in de Dode Zee. De perfecte combinatie van vrijheid, cultuur en natuur. Jouw onvergetelijke Jordanië-ervaring wacht op je!

Dag 01 | Brussel – Amman

Koffers gepakt? Tijd om je vlucht te nemen vanuit Brussel naar Amman. Bij aankomst neem je na het vervullen van de immigratieformaliteiten je transfer naar je hotel voor de check-in. Je geniet van een rustige nacht.

Superior
Centro Mada
Deluxe
W Amman

Dag 02 | Amman & Jerash (O)

Haal je huurauto op, start je avontuur en rijd naar Jerash, waar je de indrukwekkende ruïnes van de imposante stadspoorten, zuilengangen, tempels en theaters uit de Grieks-Romeinse oudheid bezoekt. Eens terug in Amman trek je naar de Citadel, gelegen op een van de hoogste heuvels in de stad, en geniet je van een prachtig uitzicht over de oude stad. Bezoek het Archeologisch Museum en het Romeinse Theater in de binnenstad en sluit je dag af bij Rainbow Street, een van de oudste buitenwijken waar je kan rondwandelen tussen de hippe boetiekjes en kunstgalerijen. Je kan er nadien heerlijk eten op het terras van een van de vele gezellige restaurantjes.

Dag 03 | Amman – Dana (O,D)

Trek na je ontbijt zuidwaarts naar Madaba, ook wel "de Stad van Mozaïeken" genoemd, en bezoek de Grieks-orthodoxe kerk van St. George. Ga verder naar Mount Nebo, de plaats waar volgens de overlevering Mozes is begraven en volg hierna de Kings Highway naar Karak, waar je een kruisvaarderskasteel uit de 12e eeuw bezoekt. De dag eindigt in het pittoreske Dana Village, aan de rand van het Biosphere Nature Reserve. Hier neem je je intrek in het prachtig gelegen guesthouse.

Superior

Dana Guest House

Dag 04 | Dana - Petra (O)

Maak deze ochtend op eigen houtje een wandeling in het prachtige Dana Nature Reserve. Daarna zet je koers richting het indrukwekkende Petra, maar vergeet niet onderweg het 12de eeuwse kruisvaarderskasteel van Shobak te bezoeken. Net voordat je de oude stad Petra bereikt kan je in de zonlicht van de late namiddag in Beidah alvast een voorproefje voor wat morgen op het programma staat ontdekken, "Little Petra". Hierna neem je je intrek in je hotel gelegen vlakbij de ingang van Petra. Wil je vanavond alvast de schatkamer zien baden in feeëriek licht? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Dag 05 | Petra (O)

Via een nauwe siq of kloof bereik je het mooie Petra, een van de zeven wereldwonderen. Verken de monumentale tombes, paleizen, tempels en de schatkamer, die meer dan 2000 jaar geleden uit de rozerode zandsteen gehouwen werden door de mysterieuze Nabateeërs. In de namiddag kan je het museum bezoeken of vul je in met een avontuurlijke klim, via 800 treden uitgehouwen in de rotsen, om het klooster te bereiken. Je wordt er beloond met een adembenemend panorama!

Dag 06 | Petra – Wadi Rum (O,D)

Vandaag verlaat je Petra en treed je in de voetsporen van Lawrence of Arabia in Wadi Rum, ook wel 'De Vallei van de Maan' genoemd. In deze desolate unieke woestijn laat je de huurwagen even achter en ontdek je per 4x4 onder begeleiding van de plaatselijke bedoeïen de mooiste plekjes, uitzicht en kleine oases. Overnachten doe je onder de sterrenhemel in een tentenkamp of lodge  na een heerlijk lokaal diner.

Dag 07-08 | Wadi Rum – Dode Zee (2xO)

Tijd om de vallei van de maan te verlaten en je reis verder te zetten naar de Dode Zee, het laagste punt op aarde. Neem je intrek voor de komende 2 nachten in je hotel en geniet van de zon en rust. Ervaar hier niet alleen de helende kracht van het zoute water van de Dode Zee maar ook de unieke sensatie om te blijven drijven! Zin om nog wat op verkenning te gaan? Dan kan je tot in Bethany rijden, de plek waar volgens  de overlevering Jezus werd gedoopt door Johannes de Doper. De laatste avond breng je de huurwagen terug.

Dag 09 | Dode Zee – Amman - Brussel (O)

Na een vroeg ontbijt neem je je transfer naar de luchthaven van Amman voor je terugvlucht naar Brussel waar je aankomt na je rondreis door fascinerend Jordanië.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 3.290

per persoon

Deluxe

€ 4.190

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Royal Jordanian in X-klasse (in laagseizoen), alle taksen geldig op16.04.2024, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, huurwagen, Jordan Pass, jeepsafari in Wadi Rum. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.