1

Arabisch avontuur per 4x4

Duurtijd9 dagen
Prijs vanaf€ 4.490/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties
  • Transfers bij aankomst & vertrek
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Volg per 4x4 de oude karavaanroute langs indrukwekkende stukjes natuur en de belangrijkste rustplaatsen op de pelgrimsroute naar Mekka! Geniet van de prachtige vergezichten vanop de kliffen bij the Edge of the Word, ontdek de Nefud woestijn en de zandstenen formaties in de Ashar vallei. Droom weg naar vervlogen tijden in Al’Ula en exploreer de moderne steden Riyadh en Jeddah!

Dag 01 | Brussel – Riyadh

Je avontuur start vandaag met een vlucht vanuit Brussel naar Riyadh. Bij aankomst neem je de transfer naar je hotel voor de check-in.

Dag 02 | Riyadh (O)

Genoten van een heerlijk ontbijt? Tijd om samen met je gids een bezoek te brengen aan Diriyah, het oude machtscentrum van de Al Saud-familie van Saoedi-Arabië.  Je wandelt er door de ruïnes van lemen huizen, met elkaar verbonden door smalle steegjes, en ontdekt er naast prachtige traditionele handgeschilderde deuren in Najdi stijl ook het “Museum of Al Saud House”. Hierna reis je per 4x4 naar de rotsachtige woestijn ten noorden van Riyadh tot bij Jebel Fihrayn of “the Edge of the World”. Op de top van de 300 meter hoge kliffen van dit geologisch wonder geniet je van het prachtige uitzicht met een heerlijk kopje koffie!

Dag 03 | Riyadh – Buraydah (O)

Je haalt vandaag je huurwagen op reist naar  Ushaiger, een dorpje in het met oases bezaaide hart van de Najd. Wandel door een labyrint van nauwe steegjes, schaduwrijke paden en gele lemen huisjes dat omwald wordt door dikke muren. Dan gaat het verder richting de vruchtbare Qassim streek waar druiven, sinaasappelen, citroenen, granaatappels en natuurlijk dadels geteeld worden. Aangekomen in Buraydah neem je de intrek in je hotel.

Dag 04 | Buraydah – Ha’il (O)

Vroeg uit de veren vandaag om je in de gezellige drukte van de plaatselijke kamelenmarkt onder te dompelen. Hierna rijd je dieper het binnenland in naar Ha’il, een populaire stopplaats op de bedevaart naar Mekka, midden in de Nefud woestijn. Ga in de namiddag op stap in de stad met zijn mooie forten en maak kennis met de lokale bevolking. Overnachten doe je in Ha’il.

Dag 05 | Ha’il – Al’Ula (O,L)

Bezoek deze ochtend de kleurrijke Barzan soek en het paleis! Trek hierna verder door de Nefud woestijn naar de oase van Jubbah en exploreer de petrogliefen die dagelijkse activiteiten, kleding en haartooien van mannen en vrouwen en jachtscènes voorstellen. Geniet van het prachtige woestijnlandschap terwijl je koers zet naar Al’Ula. Neem je tijd om het Sharaan natuurreservaat te doorkruisen en probeer er struisvogels en Idmi gazelles te spotten. Bij aankomst in Al’Ula rijd je tegen het ondergaan van de zon naar Elephant Rock om te genieten van de wisselende kleurschakeringen in de zandstenen Ashar vallei. Je neemt je intrek in je resort.

Dag 06 | Al’Ula (O)

Start de dag met de ontdekking van de indrukwekkende uit de rotsen gehouwen graftombes van Hegra en de iconische alleenstaande tombe Qarq Al Farid. Zoek een schaduwrijk plekje in Al’Ula Old Town om te lunchen en kuier hierna tussen de magische ruïnes van lemen huisjes. Een mooie afsluiter van je verblijf is de oasis walk, een wandeling langs watersystemen in de vruchtbare oase tussen de dadelpalmen.

Dag 07 | Al’Ula – Khaybar – Jeddah (O)

Vandaag reis je naar een vulkanisch gebied bezaaid met zandduinen en zwarte lavasteen tot bij de oase van Khaybar. Ontdek er de overblijfselen van de oude lemen stad gelegen in een steile wadi met forten die uittorenen over duizenden groene palmen. Hierna keer je terug naar Al’Ula en neem je in de late namiddag een binnenlandse vlucht naar Jeddah waarna je de intrek neemt in je hotel.

Dag 08 | Jeddah – Brussel (O)

Deze voormiddag verken je de historische wijk Al Balad, gekend voor zijn prachtige traditionele architectuur in koraalsteen. Alles is erg dicht op elkaar gebouwd, met mooie geschilderde rawashins. Niet eenvoudig om je weg te vinden in dit labyrint van stoffige straten en nauwe steegjes! Wandel nog even door de soek en geniet nog van enkele vrij uurtjes vooraleer vanavond je transfer te nemen naar de luchthaven van Jeddah voor je retourvlucht naar Brussel.

Dag 09 | Brussel

Je komt aan in Brussel.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 4.490

per persoon

Deluxe

€ 6.290

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf van twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Turkish Airlines in de Q-klasse, luchthaventaksen geldig op 16.04.2024alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, excursies zoals voorgesteld met lokale Engelssprekende begeleiding, huurwagen. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.