1

Mysterieus Saoedi-Arabië

Duurtijd8 dagen
Prijs vanaf€ 4.290/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties
  • Transfers bij aankomst & vertrek
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Ontdek de hoogtepunten van Saoedi-Arabië! Reis in Al’Ula door een levend museum van bewaarde graftombes, zandstenen rotsen en historische monumenten, die 200.000 jaar grotendeels onontdekte menselijke geschiedenis herbergen op het kruispunt van oude beschavingen. Ontspan hierna in Jeddah aan de kust van de Rode Zee, wandel op de corniche en exploreer de oude Al Balad wijk.

Dag 01 | Brussel – Jeddah

Klaar voor vertrek? Vandaag vlieg je vanuit Brussel naar Jeddah.

Dag 02 | Jeddah - Al’Ula

Bij aankomst neem je na het vervullen van de immigratieformaliteiten en je meet & greet op de luchthaven van Jeddah nog een korte binnenlandse vlucht naar de prachtige oasestad Al’Ula. Bij aankomst neem je de transfer naar je gekozen hotel en geniet je deze namiddag van enkele uurtjes vrije tijd om de indrukwekkende woestijnomgeving te ontdekken. Verblijf je in Habitas dan kan je de Desert X hedendaagse kunstinstallaties in open lucht bezoeken op het resortdomein! Je overnacht in je resort.

Dag 03-04 | Al’Ula (2xO, 2xL)

Twee volledige dagen om je samen met je gids Al’Ula te exploreren! Bezoek Hegra en verken meer dan 110 verbazingwekkend goed bewaarde Nabateese tombes in het prachtig woestijnlandschap. Ontdek de leeuwentombes, uitgehouwen in rode zandstenen kliffen in Dadan. Maak een 4x4 safari door de Ashar vallei met zijn dramatische canyon en door de wind gesculpteerde rotsformaties. Kuier in Al’Ula Old Town tussen de ruïnes van modderstenen huisjes die bijna een millennium oud zijn en maak een idyllische wandeling in de vruchtbare oase tussen de dadelpalmen.

Dag 05 | Al’Ula - Jeddah (O)

Na je ontbijt zet je koers richting de luchthaven van Al’Ula voor je binnenlandse vlucht terug naar Jeddah waar je de intrek neemt in je hotel in de stad. De namiddag spendeer je langs de corniche tussen de gezellige drukte waar je in de late namiddag geniet van de zonsondergang met een heerlijke mocktail!

Dag 06-07 | Jeddah (2xO,2xL)

Ook in Jeddah ga je samen met je gids twee voormiddagen op ontdekking. Jeddah, een van de oudste zeehavens aan de Rode Zee en de toegangspoort naar de heilige stad Mekka, verwelkomt al eeuwenlang bezoekers uit de hele wereld. Exploreer samen met je gids het labyrint van kleine straatjes in de historische handelswijk Al Balad wijk waar prachtig uitgewerkte portalen en  kleurrijke overhangende rawashins je zeker zullen verrassen. Maak een privé-boottocht op de Rode Zee en ontdek de kleurrijke onderwaterwereld en geniet nog na bij een heerlijke seafood barbecue!

Tijdens je vrije namiddagen kan je je onderdompelen in de lokale soeks voor wat typische souvenirs of een van de enorme malls bezoeken!

Dag 08 | Jeddah – Brussel

Vroeg uit de veren vandaag voor je transfer naar de luchthaven en je retourvlucht naar Brussel na de perfecte kennismaking met het mooiste dat Saoedi-Arabië te bieden heeft!

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 4.290

per persoon

Deluxe

€ 4.890

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf van twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Turkish Airlines in de I-klasse, luchthaventaksen geldig op 16.04.2024alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, excursies zoals voorgesteld met lokale Engelssprekende begeleiding. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.