1

Authentiek Oman

Duurtijd11 dagen
Prijs vanaf€ 5.540/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties
  • Transfers bij aankomst & vertrek
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Zin in een romantische honeymoon die lijkt weggelopen te zijn uit een sprookje van Duizend-en-een-nachten? Geniet dan met z’n tweetjes van Oman’s meest verrassende plekjes : het subtropische Salalah met zijn wierookbomen, de majesteuze Al Hajar bergen met eeuwenoude oasedorpjes, de statige hoofdstad Muscat en fonkelende sterrenhemel in de Wahiba woestijn. Je wil nooit uit deze droom wakker worden!

DAG 01 | Brussel – Muscat

Eindelijk tijd voor je honeymoon!  Vlieg van Brussel naar de hoodstad van Oman, Muscat Je komt aan op de internationale luchthaven van waaruit je een transfer neemt naar je resort.

DAG 02-03 | Muscat (O)

Na een eerste rustige dag in je resort ga je op dag 3 met je lokale gids op stap in de hoofdstad Muscat. Wandel door de zandstenen Sultan Qaboos Grand Mosque met zijn gouden minaretten, verken de oude stad met het Al Alam Paleis, het Bait Al Zubair Museum en de Opera. Ontdek authentieke Omani handelswaar in de Muttrah soek en geniet van een  mooie sunset langs de corniche!

DAG 04 | Muscat – Salalah (O)

Vandaag neem je een binnenlande vlucht vanuit Muscat naar de kuststad Salalah met zijn uitnodigende parelwitte zandstranden met wuivende kokospalmen. Gelegen tussen de Arabische Zee en de Dhofar-bergen komt je hier in het groene subtropische hart van Oman terecht! Je neemt een transfer naar je luxueuze resort waar je de komende 3 nachten volop kan genieten.

DAG 05-06 | Salalah (O)

De komende twee dagen ga je op ontdekking in en rond Salalah.  Breng in de sfeervolle oude stad van Al Baleed een bezoekje aan het Museum of the Frankincense waar je meer te weten komt over hoe de wierookhars naar India werd verscheept in ruil voor specerijen. Ontdek op de oude wierookroute de opgravingen van Ubar, met zijn indrukwekkende zuilen ook wel het ‘Atlantis van de Woestijn’ genoemd, en wandel in de weelderig groene omgeving tot bij de mooie Ayn Athum watervallen. Maak een 4x4 safari naar de Wadi Afur met zijn gekende wierookbomen en exploreer de bergen in Dalkout met hun zelzame baobabs!

DAG 07 | Salalah – Muscat - Wahiba Sands (O,D)

Na je verrassend verblijf in Salalah neem je een binnenlande vlucht terug naar Muscat waar een 4x4 je opwacht voor je transfer naar de prachtige zandduinen van de Wahiba woestijn. Hier neem je de intrek in je ruime, luxueuze tent in het kamp. In de namiddag ontdek je de geheimen van overleven in de woestijn tijdens een wandeling met een lokale bedoeïnengids. Na een heerlijk traditioneel diner in de majlis ontdek je de magische sterrenhemel met een telescoop!

DAG 08 | Wahiba Sands – Jabal Akdhar (O)

Ruil het woestijnzand vandaag in voor de prachtige bergen van Jebel Akdhar. Reis langs kleine verlaten dorpjes zoals Birkat Al Mouz omringd door bananenplantages naar Nizwa waar je een bezoek brengt aan het oude fort en even kan rondneuzen de kleurrijke soek. Hierna neem je de intrek in een verbuffend mooie resort, gelegen op een 2000 meter hoge klif middenin de Al Hajar bergen. Bij het ondergaan van de zon geniet je van de rust en stilte in deze buitengewone omgeving tijdens een romantisch privé-diner op het sterrenkijkdek!

DAG 09 | Jabal Akdhar (O)

Strek je benen tijdens een wandeling tot beneden in de canyon en bezoek de traditionele dorpjes Saiq, Al Aqr en Al Ayn in de regio Ad Dakhiliyah, het bekendste landbouwgebied in Jabal Akhdar waar rozen, granaatappels en olijven worden geteeld. Maak kennis met het uniek falaj watersysteem en geniet van de spectaculaire berglandschappen. Ontspannen kan je deze namiddag aan het zwembad of in de spa!

DAG 10 | Jabal Akdhar - Muscat - Brussel (O)

Na een rustige dag voormiddag keer je terug naar Muscat waar je je terugvlucht neemt naar Brussel.

DAG 11 | Brussel

Je komt aan in Brussel na een sprookjesachtige huwelijksreis door Oman.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

€ 5.540

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf van twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Turkish Airlines in de Q-klasse, luchthaventaksen geldig op 16.04.2024, alle maaltijden en transfers volgens programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, alle vermelde bezoeken met lokale Engelssprekende gids, binnenlandse vluchten. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.